Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

Agania 12:44, 16 sty 2016

Podoba mi się Twój warzywnik, prosty i funkcjonlany, a cudem jest jakie bogactwo z niego czerpiesz i podziwiam Cię za to, bo samo nie urosło
Sama pomału dojrzewam, do takiego czynu w ogrodzie, ale brakuje mi kranika z wodą w tym miejscu, bo latanie z konewką z domu mnie zniechęca, ale małymi kroczkami zamierzam to zmienić

Zainteresowałaś mnie książką, spróbuję poszukać, lubię podczytywać wszystko co jest o grodnictwie i na dodatek tak ciekawie napisane
Jana 16:00, 16 sty 2016

jona napisał(a)

Zapraszam latem
kusisz, oj kusisz
gobasia 16:02, 16 sty 2016

napisz ,jak duży jest Twój warzywnik
ryska 18:42, 16 sty 2016

Joasiu jak oglądam Twoje zdjęcia to czuję zapach warzyw. Ta mieszanina koperku, szczypioru, pomidorów i nagietków..Jeszcze po deszczu i w słońcu, uwielbiam.
renatamama3 18:49, 16 sty 2016

Śliczny ,warzywnik wszystkiego po troszku i warzywek i owoców ,to tu ,to tam ,można coś skubnąć .Też ,mam jeden krzaczek jeżyn ,pycha są .Twój warzywnik taki typowo wiejski z kwiatami .pozdrawiam
Gocha 19:35, 16 sty 2016

Asiu śliczny ten Twój warzywnik z krzaczkami owocowymi. I mnie też interesuje ten agrest pienny. Ja kupiłam wiosną 2 krzaczki agrestu i przez lato w ogóle mi nie urósł. A Twój taki ładny. Porzeczki czarne pienne też mi nie chcą rosnąć- jeden krzaczek tylko był ładny. Pozdrawiam gorąco
aga_podlasie 19:40, 16 sty 2016

Bujnie Ci wszystko rosło.
Też jestem za kwiatami wśród warzyw. I piękne i pożyteczne.
jona 22:17, 17 sty 2016

Agania napisał(a)
Podoba mi się Twój warzywnik, prosty i funkcjonlany, a cudem jest jakie bogactwo z niego czerpiesz i podziwiam Cię za to, bo samo nie urosło
Sama pomału dojrzewam, do takiego czynu w ogrodzie, ale brakuje mi kranika z wodą w tym miejscu, bo latanie z konewką z domu mnie zniechęca, ale małymi kroczkami zamierzam to zmienić

Zainteresowałaś mnie książką, spróbuję poszukać, lubię podczytywać wszystko co jest o grodnictwie i na dodatek tak ciekawie napisane

Agatko, widać, że temat warzywnika "przemyśliwasz" i podchodzisz do niego praktycznie. Kranik z wodą konieczny i jeszcze beczka, żeby woda się nagrzała, bo pomidorki i ogórki lubią ciepłe kąpiele .

Książkę polecam bardzo. Przy czytaniu mam uśmiech od ucha do ucha . I pewnie będę zamęczać jej cytowaniem, bo spostrzeżenia na temat ogrodników są bardzo celne i zabawne

jona 22:17, 17 sty 2016

Jana napisał(a)
kusisz, oj kusisz

Nie kuszę, zapraszam
jona 22:26, 17 sty 2016

gobasia napisał(a)
napisz ,jak duży jest Twój warzywnik

Basiu , leży śnieg i trudno mierzyć miarką, więc na szybko zmierzyłam warzywnik na kroki. Wyszło mi 7 kroków szerokości i 15 kroków długości . Miara niezbyt dokładna, ale jakąś orientację daje, że jest on nieduży. Z drugiej strony, jak zaglądam ludziom na podwórka, to wychodzi, że ich zagonki warzywne dużo mniejsze, jeśli w ogóle są.