Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 13:40, 14 sty 2016

Ręce to jedna z moich bolączek ogrodowych
boguslawa_ma... 15:15, 14 sty 2016

jona napisał(a)

Zamówiłam Reniu: Ballerina, Espresso, Rozanne, Laurence Flatman i New Dimension. A Ty na jakie się zdecydowałaś?

Zamówiłaś już sadzonki czy nasiona?
Ja dostałam katalogi z dwóch szkółek ,ale jeszcze się zastanawiam.
Pozdrawiam
jona 19:18, 14 sty 2016

Bogusiu zamówiłam już sadzonki. Przyjdą dopiero wiosną, jak będzie możliwy transport .
Nad zamówieniem jakich roślinek się zastanawiasz?
jona 13:01, 15 sty 2016

Oto przepis na dobry zimowy dzień

I mały fragment książki:

Miłego dnia życzę
Anda 15:58, 15 sty 2016

Bardzo fajny fragment. Musze sie tu rozejrzec za ta ksiazka.

A co z Twoimi rekoma jest?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jona 18:21, 15 sty 2016

Książki Ewa szukaj w bibliotekach, antykwariatach lub na allegro. Stara jest i nie ma wznowień. Szkoda, bo bardzo fajnie i z humorem opisuje ogrodników . Jeszcze takie coś dziś wyczytałam :
"Niech nikt nie sądzi, że właśnie uprawianie ogrodu stanowi bukoliczną lub medytacyjną czynność. Jest to namiętność nie do zaspokojenia"

Z rękami generalnie nic nie jest, poza tym, że skóra jakaś nadwrażliwa. Źle reaguje na dłuższy kontakt z ziemią, środkami chemicznymi służącymi do sprzątania, a nawet warzywami, które trzeba obierać. No i potem trzeba ręce w kieszeni trzymać, ale to tak tylko w okresach wzmożonego kontaktu z wyżej wymienionymi rzeczami.
Anda 18:24, 15 sty 2016

jona napisał(a)
Książki Ewa szukaj w bibliotekach, antykwariatach lub na allegro. Stara jest i nie ma wznowień. Szkoda, bo bardzo fajnie i z humorem opisuje ogrodników . Jeszcze takie coś dziś wyczytałam :
"Niech nikt nie sądzi, że właśnie uprawianie ogrodu stanowi bukoliczną lub medytacyjną czynność. Jest to namiętność nie do zaspokojenia"

Z rękami generalnie nic nie jest, poza tym, że skóra jakaś nadwrażliwa. Źle reaguje na dłuższy kontakt z ziemią, środkami chemicznymi służącymi do sprzątania, a nawet warzywami, które trzeba obierać. No i potem trzeba ręce w kieszeni trzymać, ale to tak tylko w okresach wzmożonego kontaktu z wyżej wymienionymi rzeczami.

Może mi się uda znaleźć ta książkę, ale czarno to widzę.

Mi pomaga na skore dłoni woda z octem. Moja ziemia jest trochę zasadowa i woda z kwaśnym odczynem mi bardzo pomaga. Może spróbuj jak to na Twoja skore działa?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jona 18:44, 15 sty 2016

Mam nadzieję, że się uda znaleźć książkę, czasem takie małe życzenia spełniają się w nieoczekiwanych momentach
Wodę z octem wypróbuję
jona 19:29, 15 sty 2016

Na prośbę Basi (Gobasi - Goździkowa-wiejski ogród) pokażę warzywnik z ostatniego sezonu .

Warzywnik jest bardzo tradycyjny, tzn. w formie zwykłych, prostokątnych zagonków. Wokół warzywnika wydzielona jest wąska rabata, na której rosną porzeczki i agrest na patykach oraz zioła i kwiaty typowe dla babcinego ogródka: aksamitki, nagietki, cynie, słoneczniki
Jedno z pierwszych zdjęć zrobionych wiosną.

Jana 19:32, 15 sty 2016

jona napisał(a)
Na prośbę Basi (Gobasi - Goździkowa-wiejski ogród) pokażę warzywnik z ostatniego sezonu .

Warzywnik jest bardzo tradycyjny, tzn. w formie zwykłych, prostokątnych zagonków. Wokół warzywnika wydzielona jest wąska rabata, na której rosną porzeczki i agrest na patykach oraz zioła i kwiaty typowe dla babcinego ogródka: aksamitki, nagietki, cynie, słoneczniki
Jedno z pierwszych zdjęć zrobionych wiosną.

śliczny a masz może jeżyny?