Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

Jana 17:40, 30 sty 2016

Ja jeszcze nic nie wysiałam, ...nawet nie słyszałam o perlicie , poszukam, może u mnie będzie, a gdzie fotorelacja z kiełkowania ? Joasiu, a kiedy siejesz werbenę, jeśli ją masz?
anabuko1 21:28, 31 sty 2016

mirkaka napisał(a)

Werbena wzejdzie i bez perlitu Ja kupuję ziemię do wysiewu i do niej wszystko sieję

Joasiu, wczoraj przyniosłam już moje chryzantemy, oczyściłam z zeschniętych liści, przycięłam trochę suche pędy i czekam aż się młode wzmocnią Dzięki za te rady

O dobrze, tak pozaglądać i dzięki ,że mi przypomniałaś.
Jutro zajrzę do moich chryzantem,mam dwie w piwnicy, jak one się mają
jona 09:12, 01 lut 2016

zawitka napisał(a)
No to polecę poszukać perlitu , zeby lepiej wzeszła werbena a miałam ne siać niczego

Na przedwiośniu brakuje prac ogrodowych i trudno wytrzymać bez siania czegokolwiek .
Też mam nasionka werbeny, jeszcze jej nigdy nie siałam. Ubiegłego lata kupiłam wiosną dwie sadzonki w doniczce i podobała mi się

Edit: w sumie nie wiem czy będziesz siała werbenę ogrodową czy patagońską? Obie mi się podobają
jona 09:15, 01 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Werbena wzejdzie i bez perlitu Ja kupuję ziemię do wysiewu i do niej wszystko sieję

Joasiu, wczoraj przyniosłam już moje chryzantemy, oczyścilam z zeschniętych liści, przycięłam trochę suche pędy i czekam aż się młode wzmocnią Dzięki za te rady

Zrobiłam ze swoją tak samo . Czekam teraz na sadzonki
jona 09:17, 01 lut 2016

Jana napisał(a)
Ja jeszcze nic nie wysiałam, ...nawet nie słyszałam o perlicie , poszukam, może u mnie będzie, a gdzie fotorelacja z kiełkowania ? Joasiu, a kiedy siejesz werbenę, jeśli ją masz?

Werbenę ogrodową będę siać na koniec lutego, a patagońską chyba też luty - marzec .
Fotorelacja z kiełkowania za chwilę
jona 09:19, 01 lut 2016

anabuko1 napisał(a)

O dobrze, tak pozaglądać i dzięki ,że mi przypomniałaś.
Jutro zajrzę do moich chryzantem,mam dwie w piwnicy, jak one się mają

Nieoceniona rola forum: jeżeli nadchodzi na coś czas, to wszyscy to robią i głośno mówią
Mam nadzieje, że ładnie Ci zimują chryzantemy
jona 09:30, 01 lut 2016

Dwa tygodnie po siewie kiełkowanie pelargonii bluszczolistnej wygląda tak:

Na 6 wysianych nasionek:
1. Pierwsze dwa wykiełkowały po 4 i 6 dniach. Te siewki wyglądają najładniej i zaczynają tworzyć liście właściwe

2. Kolejna siewka miała problem ze zgubieniem łuski z nasionka i jest trochę zmaltretowana

3. Ta siewka jest trochę dziwna, bo ma jeden liścień zamiast dwóch. Jeszcze wczoraj wyglądała tak jak na fotografii, a dziś jest częściowo podeschnięta. Pewnie nic z niej nie będzie

4. Kolejna siewka jest jeszcze większym dziwakiem, bo rosła korzeniami do góry, tzn wypuściła spiralnie skręconą łodyżkę na której nie było liścieni. Wczoraj zważyłam przy ziemi coś zielonego i okazało się, że to rozwijające się listki. Została odwrócona i mam nadzieję, że będzie miała siłę wypuścić korzenie.

5. Ostatnie nasionko nie wykiełkowało.
Kawa 10:31, 01 lut 2016

o mamo jakie przedszkole
renatamama3 10:49, 01 lut 2016

Ja też ,nic ,a nic nie posiałam ,i prawie nic nie kupiłam ,tylko nasturcje kremowe do warzywnika ,cukinię i sałatę czerwoną ,ale pomału mus się rozglądnąć ,bo mi wszystko wykupią .pozdrawiam
jona 12:48, 01 lut 2016

Kawa napisał(a)
o mamo jakie przedszkole

To na razie maleńka grupa tylko