Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

barbara_kraj... 00:01, 28 sty 2016

A ja rozleniwiłam się i w domu nie sieję nic.
W maju na kompoście posieję dynię.
Liczę też na samosiew werbeny i stipy.
mirkaka 08:06, 28 sty 2016

Joasiu, widzę że już rozpoczęłaś nowy sezon. Pamiętam że chciałaś zimować w garażu chryzantemy, ja też swoje przechowałam w garażu. Teraz większość wypuściła młode pędy, napisz co robić dalej z nimi, czekać jeszcze czy już przenieść do jasnego pokoju ? A może już zacząć robić sadzonki? Czy stare pędy obciąć?
Kawa 08:09, 28 sty 2016

Asia dobrze że powiedziałaś że bez perlitu też wykiełkują bo już zaczęłam sie martwić
jona 09:57, 28 sty 2016

barbara_krajewska napisał(a)
A ja rozleniwiłam się i w domu nie sieję nic.
W maju na kompoście posieję dynię.
Liczę też na samosiew werbeny i stipy.

Na początku maja, gdy jest dużo pracy przy siewkach, też sobie obiecuję, że w przyszłym roku ograniczę wysiewy. O tej porze zwykle zapominam o tym postanowieniu i sieję .
Zdaje mi się, że nie siejesz nie z lenistwa, ale z mądrości ogrodniczej
jona 10:06, 28 sty 2016

mirkaka napisał(a)
Joasiu, widzę że już rozpoczęłaś nowy sezon. Pamiętam że chciałaś zimować w garażu chryzantemy, ja też swoje przechowałam w garażu. Teraz większość wypuściła młode pędy, napisz co robić dalej z nimi, czekać jeszcze czy już przenieść do jasnego pokoju ? A może już zacząć robić sadzonki? Czy stare pędy obciąć?

Mireczko , wklejam stronę, na której Gosia - Margaretka pisała o przechowywaniu i szczepieniu chryzantem. Na sadzonki zdaje mi się, że jeszcze za wcześnie, za mało światła.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5370-tysiac-radosci-i-utrapien?page=119

Myślę, że do widnego możesz przenieść, a stare pędy jeśli są mocno wybujałe to trochę przyciąć
jona 10:07, 28 sty 2016

Kawa napisał(a)
Asia dobrze że powiedziałaś że bez perlitu też wykiełkują bo już zaczęłam sie martwić

anabuko1 13:29, 28 sty 2016

jona napisał(a)

Mireczko , wklejam stronę, na której Gosia - Margaretka pisała o przechowywaniu i szczepieniu chryzantem. Na sadzonki zdaje mi się, że jeszcze za wcześnie, za mało światła.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5370-tysiac-radosci-i-utrapien?page=119

Myślę, że do widnego możesz przenieść, a stare pędy jeśli są mocno wybujałe to trochę przyciąć

O dzięki za takie info.Ja też chętnie o nich poczytam.Mam kilka juz ich.I co roku jakąś dokupuję.Bo warto pożną jesienią mieć kwitnące jakies w ogrodzie
jona 15:14, 28 sty 2016

Nie ma za co
zawitka 08:25, 29 sty 2016

No to polecę poszukać perlitu , zeby lepiej wzeszła werbena a miałam ne siać niczego
mirkaka 10:34, 29 sty 2016

zawitka napisał(a)
No to polecę poszukać perlitu , zeby lepiej wzeszła werbena a miałam ne siać niczego

Werbena wzejdzie i bez perlitu Ja kupuję ziemię do wysiewu i do niej wszystko sieję

Joasiu, wczoraj przyniosłam już moje chryzantemy, oczyścilam z zeschniętych liści, przycięłam trochę suche pędy i czekam aż się młode wzmocnią Dzięki za te rady