Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

iwka 20:01, 18 lut 2016

ja też uwielbiam czarną, galaretki z czerwonej pycha zamrażarka w połowie porzeczkami i malinami zawalona
Sebek 20:05, 18 lut 2016

Zglodnialem
popcorn 20:06, 18 lut 2016

AgataP 20:13, 18 lut 2016

No to jeszcze morwę posadź, ja mam i dzielę się z ptaszkami, ale tak słodkich owoców to nie jadłam jeszcze
dżemy z truskawek i ze śliwek od sąsiadki, ma tyle że nie przerabia.
I czekam na ulenę w tym roku, to jest dopiero śliwka. Jakbyś do każdej łyżeczkę cukru nasypała. Miodzioo

ag_zie 20:16, 18 lut 2016

ale smakowite tematy
Madzenka 20:21, 18 lut 2016

Tematy warzywno-owocowo-azjatyckie poczytałam. Nie komentuje bo się nie znam
popcorn 20:37, 18 lut 2016

Agatko, morwę mam ale nie przepadam, z kolei.. słodkie ale bez wyrazu jak dla mnie ptaki jedzą to czego sąsiadka nie zbierze
Ulenę kocham, ale posadziłam w ubiegłym sezonie za płotem jerozolimkę, jeszcze pyszniejsza, czekam na śliwki

Aga pozdrawiam!

Madżen, nie korci Cię żeby wydzielić kawałek pod użytkowy zagonek, na coś co niełatwo zakupić? Świeży groszek śni mi się po nocach
Bogdzia 20:40, 18 lut 2016

Miałam dwie uleny ale jedna tylko po tej najostrzejszej zimie miała owoce, jeden jedyny raz więc sie z nimi rozstałam. Jerozolimki nie znam co to za jedna , muszę w internecie zobaczyc.Karola zaraz połowa ferii , kiedy jedzisz?
Moniq 20:51, 18 lut 2016

Cześć Karola,
Podczytuje cię od dawna i jestem pod ogromnym wrażeniem jeśli chodzi o podróże, ale rownież wiedza na temat uprawianych warzyw.
Tez zapragnęłam pobawić sie w produkcje własnych warzywem
W związku z tym mam pytanie: kiedy muszę pikować paprykę . Wysiałam chyba ze cztery rodzaje; obecnie mi nasionka zeszły i maja ze dwa listeczkami...
popcorn 07:48, 19 lut 2016

Bożenko, śliwa brzoskwiniowa Jerozolimka to się zwie, pół śliwka-pół brzoskwinia, owoce takie, ślinotok mam
https://www.google.pl/search?q=%C5%9Bliwa+brzoskwiniowa+jerozolimka&rlz=1C1AVNC_enPL560PL568&espv=2&biw=1600&bih=775&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVl66VnYPLAhWBtywKHXatC-UQ_AUIBygC

W te ferie a właściwie po nich Młoda opuści tydzień w szkole, ale dobrze się składa że 3 dni mają rekolekcje i zajęć nie ma

Monika, witaj, zapraszam Moja papryka już popikowana, pewnie bym jeszcze poczekała na pierwszy listek właściwy ale nie mam czasu Generalnie ładnie się przyjęła i rośnie, więc nawet teraz możesz porozsadzać do osobnych doniczek.

Zaraz Młoda jedzie do kina (mają fajnie zorganizowane ferie w szkole), ja się zabieram za pracę - jakieś obłędne ilości tego wszystkiego w tym tygodniu a resztę oddam i urlop jupi!

miłego dnia!