Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 15:36, 31 mar 2016

Aniu, sieją się tylko te najzwyklejsze, puste, różowe i białe odm. Alba. Te odmianowe pełne i udziwnione nie sieją się, wysiewałam z 3 lata i bez rezultatu, tylko ciach na pół jak się rozrosną z modlitwą od razu coby po podziale nie padły
niestety...

pozdrawiam, powodzenia
Milka 15:42, 31 mar 2016

Szybko tulipany i nawet raki
dawno nie byłam, pozdrawiam
popcorn 15:44, 31 mar 2016

Irenko, zapraszam, pozdrawiam Ja Cię na fb podglądam
Milka 15:45, 31 mar 2016

O masz
Jakoś tyle tych wątków, ze ja już nie wyrabiam
ale cię czytam i spotkania wasze śledze i twoje wyprawy w świat
popcorn 15:48, 31 mar 2016

ren133 15:50, 31 mar 2016

popcorn napisał(a)
Pewnie, lepiej na miejscu, pani bylinkowa pewnie ładniejsze będzie miała

Renia, trzymam kciuki, myślę o Was...
my kupowaliśmy naszą działkę na Cyprysowej od kogo innego, sprawdzałam...

buziaki
k.

jankosia 15:51, 31 mar 2016

Ej Karola, z tymi jeżówkami to chyba tak nie do końca jak piszesz. Pamiętasz jak kupowałaś sadzonki coś tam spirit? I babka też ci mówiła że się sieją ale w pewnej gamie: od żółci, przez pomarańcz, róż... Kojarzysz? No kurde musisz bo to twoje jeżówki Ja widzę że w zagranicznych sklepach są nasiona jeżówek odmianowych (oczywiście nie pełnych no bo jak) ale są to zazwyczaj odmiany których u nas ni ma. Albo odwrotnie, te które u nas są masowo sprzedawane i drogie to tych nasion nie uraczysz. No bo zobacz np tu: http://www.swallowtailgardenseeds.com/perennials/echinacea.html#gsc.tab=0
Ten sklep akurat mam w zakładkach bo coś tu miałam zamawiać, ale mnóstwo sklepów oferuje nasiona odmianowych jeżówek... Sama nie wiem o co chodzi. Myślę że warto próbować wysiewu, zwłaszcza odmian których nasiona są w sklepach Aż normalnie chyba to sprawdzę Dam znać za dwa/ trzy lata jak poszło
popcorn 15:53, 31 mar 2016

Monika, masz rację, o tej duchowej zapomniałam ona się sieje i podobno ma właśnie potomstwo we wszystkich kolorach Ja próbowałam wszystkie swoje wysiewać, ale wszystkie sa pełne. Teraz kupiłam bladą / pallida, może ta się wysieje? Ale to kłącze i ma z 5 cm w kapeluszu, na razie, na parapecie

Nasion jezówki innej niż zwykłej w PL nie spotkałam...
jankosia 16:04, 31 mar 2016

Kocham cię Gdzie kupiłaś tą moją ukochaną jeżówkę? Ja dokupię jej jeszcze jak będę w bylinowym raju, albo poproszę Lukiego Ona się sieje na 100% bo wysiałam tą jedną jedyną główkę którą udało mi się zebrać i ładnie wykiełkowała - puściła już pierwsze liście właściwe to widzę że to ona Ale marzę o hula dancer, pamiętasz? Więc jakbyś gdziekolwiek widziała to krzycz albo kup- ja to zawsze wezmę A jak nie to w czerwcu dopiero dostanę jak rodzice przyjadą
popcorn 16:16, 31 mar 2016

ok
nie wiem, kłącze dorwałam, chyba pisałam... carrefour chyba? albo auchan? nie pamiętam... 7 zł z groszami, wzięłam jedno bo nieżywe się wydawało. Ale rośnie.

Hula Dancer.. ech nazwa boska