Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

AgataP 17:14, 31 mar 2016

jankosia napisał(a)
Ej Karola, z tymi jeżówkami to chyba tak nie do końca jak piszesz. Pamiętasz jak kupowałaś sadzonki coś tam spirit? I babka też ci mówiła że się sieją ale w pewnej gamie: od żółci, przez pomarańcz, róż... Kojarzysz? No kurde musisz bo to twoje jeżówki Ja widzę że w zagranicznych sklepach są nasiona jeżówek odmianowych (oczywiście nie pełnych no bo jak) ale są to zazwyczaj odmiany których u nas ni ma. Albo odwrotnie, te które u nas są masowo sprzedawane i drogie to tych nasion nie uraczysz. No bo zobacz np tu: http://www.swallowtailgardenseeds.com/perennials/echinacea.html#gsc.tab=0
Ten sklep akurat mam w zakładkach bo coś tu miałam zamawiać, ale mnóstwo sklepów oferuje nasiona odmianowych jeżówek... Sama nie wiem o co chodzi. Myślę że warto próbować wysiewu, zwłaszcza odmian których nasiona są w sklepach Aż normalnie chyba to sprawdzę Dam znać za dwa/ trzy lata jak poszło

Jankosia o te pewnie Ci chodziło

Jeżówka 'Cheyenne Spirit' gama barw od żółtej po pomarańcz i czerwień
Kasya 17:18, 31 mar 2016

AgataP napisał(a)

Jankosia o te pewnie Ci chodziło

Jeżówka 'Cheyenne Spirit' gama barw od żółtej po pomarańcz i czerwień

o wlasnie ! to są moje ulubione
anna_t 17:36, 31 mar 2016

czyli ta Pallida i Cheyenne Spirit sie wysiewają? fajnie by bylo bo też mi sie podobaja. nie znalam ich wczesniej, zresztą co ja znałam...
a ja myslałam o zakupie Sensation Pink, Eccentric i Green Jewel a są po 17,90 tam gdzie patrzyłam to za wiele bym z odmiany nie kupiła ;/
Kasya 17:45, 31 mar 2016

dla mnie te Cheyenne Spirit sa najpiekniejsze i nie potrzebuje juz zadnych pełnych
zwykle rozowe i biale tez sa ladne, ale te wyjatkowo
popcorn 18:31, 31 mar 2016

No to Ania juz wiesz masz kupic

Ja tymczasem zadymilam pol wsi. Padalo, ale nie przeszkodzilo mi to w puszczeniu z dymem wiekszosci jesienno-zimowych resztek

AgataP 19:58, 31 mar 2016

popcorn napisał(a)

Ja tymczasem zadymilam pol wsi. Padalo, ale nie przeszkodzilo mi to w puszczeniu z dymem wiekszosci jesienno-zimowych resztek

Normalnie nasuwa mi się przebój - Girl on Fire

Mnie też to czeka wkrótce
popcorn 20:02, 31 mar 2016

Wolałabym to wyrzucić do specjalnego kosza, ale niestety gmina nas w nie nie zaopatruje. Wiec spalanie jest dozwolone.. dymie do tej pory

Wolę Doorsów - Light my fire
20:04, 31 mar 2016
cieszmy się z możliwości palenia inaczej to bym garba miała ...a kontener na zielone odpady dopiero teraz w kwietniu postawią.
AgataP 20:12, 31 mar 2016

popcorn napisał(a)
Wolałabym to wyrzucić do specjalnego kosza, ale niestety gmina nas w nie nie zaopatruje. Wiec spalanie jest dozwolone.. dymie do tej pory

Wolę Doorsów - Light my fire

Oj doorsi masz rację, idealni na takie palenie hahahah i inne też
Luteczka 20:15, 31 mar 2016

popcorn napisał(a)

a gdzie kiełbaski?!