Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

UlaB 11:50, 13 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Gosia, namawiam Młodą od miesiąca, ale odpuszczam powoli, bo jak mam wysłuchiwać narzekania, to mi się odechciewa. Serio. A M nie pomaga, jednak sporo stereotypów u nas nt Rumunii, które co niektórzy ochoczo podchwycajá.. ech

Moi znajomi tez byli sceptyczni ale całkiem mi sie poddali Mam nad nimi ta przewage, ze słuzbowo spotykam ludzi z bardzo wielu krajów, wiec nie mieli argumentów Wrócili zachwyceni - mówia ze to były najlepsze wakacje ich zycia - rozumiesz to? Rumunia i Bułgaria najlepszymi wakacjami życia A oni nie są wcale tacy stacjonarni - podrózują.
popcorn 11:52, 13 kwi 2016

Wiesz, ja sie nie boje. Chodzi o to ze M nie poczyta, a Mlodej mowi ze on to sie bedzie o nas bal jak pojedziemy. Bo to dziki kraj i Cyganów pelno. I jak ona sie ma nie bac? Skoro ja matka do dzikiego kraju zabrac chce? I jeszcze Drakula? No masakra

Generalnie zapewne bedzie fajnie, skoro tak idzie jak krew z nosa Najwyzej polecimy na wariata, bez planu i noclegow, sie zobaczy na miejscu
popcorn 11:54, 13 kwi 2016

UlaB napisał(a)

A co do bezpieczeństwa na drodze - musze to napisac. Z tym bezpieczeństwem bywa róznie - trzeba miec oczy wokół głowy i przyjąć, ze oni uważają ze wszystko im mozna. Znajomi mieli wypadek na drodze w Rumunii - własnie przez wariata, ktory wyprzedzał na zakrecie. Ale i u nas przeciez takich nie brakuje Niemniej ich drogi uwazam w wielu przypadkach ze lepsze niz nasze. Natomiast zakakujące jest zatrzymywanie sie na autostradzie celem rozstawienia stolika i rodzinnego spozycia lunchu (nie, nie na parkingu przy autostradzie/ekspresówce - na pasie serwisowym )

hehe
UlaB 11:54, 13 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Malediwy w grudniu, lot za 1200 zl - lecimy? np 4-15.12.2016 z Barceloná po drodze?

https://www.flipo.pl/pl/calendars/list/3095

serio bym sie do Was przyłaczyła do busa, mimo ze Was nie znam osobiście (jezdze w dowolnym kraju jako kierowca )
tylko moja praca to przy takim planowaniu jedna wielka porazka w grudniu moge zapomniec o urlopie w najblizszej 3-latce - potem - kto wie - zaleznie od rozwoju sytuacji
popcorn 11:56, 13 kwi 2016

Szkoda!
AgataP 12:03, 13 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Agatko, ja Mlodej nigdzie dalej juz nie biore. Chyba ze mnie bedzie blagac

Tak wiec Azja - same babki ogrodowiczki

chyba ze gdzies blizej ale to musimy sie spotkac i zobaczyc czy przypadna sobie do gustu, bo meczyc na wakacjach bym sie nie chciala zapraszam koncem maja/w czerwcu na degustacje zielska, z Mlodym?

Karola wszystko jasne, Ty tu rządzisz

A przyjadę z młodym no przeca nas nie pogonisz, teraz do Kryski zabieram dwójkę, będą kurczaki gonić hahahha
popcorn 12:06, 13 kwi 2016

Super
wybacz, ale juz mam dosc stékania ze za malo plazy i znowu gdzies jedziemy jakies kamienie ogládac a potem jej sié podoba, ale co sié nagada wczesniej.. ech na wakacjach chcialabym odpoczac!

Zapraszam
popcorn 12:31, 13 kwi 2016

To jest hit - wiéc bédziemy mogøy tanio dostac sié do tej Azji, w zimie Tyle ze z Katowic.

http://www.fly4free.pl/wizz-air-poleci-z-katowic-do-dubaju/
UlaB 12:36, 13 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Wiesz, ja sie nie boje. Chodzi o to ze M nie poczyta, a Mlodej mowi ze on to sie bedzie o nas bal jak pojedziemy. Bo to dziki kraj i Cyganów pelno. I jak ona sie ma nie bac? Skoro ja matka do dzikiego kraju zabrac chce? I jeszcze Drakula? No masakra

Generalnie zapewne bedzie fajnie, skoro tak idzie jak krew z nosa Najwyzej polecimy na wariata, bez planu i noclegow, sie zobaczy na miejscu

sa ludzie ktorzy podrózowac po prostu nie lubią i nie ma ich co zmuszac
moje dzieci i m. na szczęscie do nich nie należa

a młoda moze kiedys sama sie wybierze - nic na siłe - dorosnie i albo pojdzie Twoją drogą "latawicy" albo pokocha kapciuszki przed kominkiem
moi juz sa straceni - latawce dla portfela to gorzej młody ostatnio nie mógl pojąc dlaczego mój m. gdzies jedzie z młodą, a ja i on zostajemy w domu, płakał pół wieczora do poduszki - musiałam go przekupic
popcorn 12:39, 13 kwi 2016