Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Edit 11:39, 18 lip 2015

Kuba napisał(a)
kolejne zakupy:

potrzebuję wymyślić coś na siatkę za liatrą i jeżówkami żeby zasłonić chwastowisko za nimi, powojniki nie dały rady- za mało słońca, o żywopłocie niema mowy bo jest tam tylko wąski pas ziemi na mostku nad rowem, tutaj widać to z daleka

Ewo, ja bym wyjęła liatrę i jeżówki a posadziłabym tam trawy, takie jak pod ogrodzeniem u malkul. Co Ty na to?
Edit 11:45, 18 lip 2015

Ps. Fajnie by zwisały nad rowem. Już to sobie wyobraziłam i tak bym zrobiła
Wiesz, może ja źle gadam ale ja działam bez projektu i tak sobie właśnie wszystko wyobrażam, hi, hi
Kuba 12:12, 18 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Moja stipa tez się mocno pokłada- teraz jest powiązana ale wyglada to tak sobie.nasionabjuz tez zebrałam ale zastanawiam się co stanie się po ścięciu - myślisz ze Ci wypuści i się odmłodzi?

nie mam pojęcia co z nią dalej zrobić, ale tak sobie leżeć po prostu nie może
Kuba 12:18, 18 lip 2015

Edit napisał(a)
Ps. Fajnie by zwisały nad rowem. Już to sobie wyobraziłam i tak bym zrobiła
Wiesz, może ja źle gadam ale ja działam bez projektu i tak sobie właśnie wszystko wyobrażam, hi, hi

muszę przejrzeć malkulową wizytówkę żeby to zobaczyć, tyle że moja natura kokoszkowa raczej potrzebuje kwiecia, ale mogę je też wcisnąć w trawy właściwie tam w liatrze rośnie stipa ale tegoroczne siewki i nawet jej nie widać
tymczasem posadziłam jeżówki w stipę jak radziła Iwonka i oczywiście jest nieźle, bo to klasyczne połączenie, ale tam jest głównie cień, jeszcze mak zobaczyłam liście łubinów pożarte przez ślimaki, to myślę że te jeżówki mogą tam sobie nie poradzić, pokombinuję jeszcze z jednym miejscem

dziękuję Edytko za pomoc, wszelkoe wskazówki mile widziane
mateuszmichn 12:27, 18 lip 2015

Witaj. Widzę, że zrobiłaś trochę zakupów. Bardzo mi się podoba. Jak się wszystko rozrośnie to będzie super
Iwk4 12:29, 18 lip 2015

Na płot może puścić winobluszcz? Dwie sadzonki ci się ładnie rpsrosną na boki.
Edit 14:15, 18 lip 2015

Kuba napisał(a)

muszę przejrzeć malkulową wizytówkę żeby to zobaczyć, tyle że moja natura kokoszkowa raczej potrzebuje kwiecia, ale mogę je też wcisnąć w trawy właściwie tam w liatrze rośnie stipa ale tegoroczne siewki i nawet jej nie widać
tymczasem posadziłam jeżówki w stipę jak radziła Iwonka i oczywiście jest nieźle, bo to klasyczne połączenie, ale tam jest głównie cień, jeszcze mak zobaczyłam liście łubinów pożarte przez ślimaki, to myślę że te jeżówki mogą tam sobie nie poradzić, pokombinuję jeszcze z jednym miejscem

dziękuję Edytko za pomoc, wszelkoe wskazówki mile widziane

Wiesz, chodzi o to, że trawy zasłonią płot od wiosny do jesieni a nawet zimy jak będą związane. Ja tam wychodzę z założenia że akurat traw to nigdy nie jest za wiele
Jeżówki...piękne połączenie ale one słonka pragną bardzo..... a może jeżówki właśnie w te trawy dać?...
Właśnie sobie uświadomiłam, że ja tak mam za domem. Gapa ze mnie
leon60 19:46, 18 lip 2015

Zakupy bardzo mi się podobają na rowie rośnie irga ?
Kacha123 21:52, 18 lip 2015

Nasze ogrody i ciągłe dylematy Piękne zakupy
Kuba 22:00, 18 lip 2015

mateuszmichn napisał(a)
Witaj. Widzę, że zrobiłaś trochę zakupów. Bardzo mi się podoba. Jak się wszystko rozrośnie to będzie super

niestety mój eM nie był zdania że to trochę zakupów
Mam już szlaban...sama go sobie dałam za nierozwaźne zakupy