Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

MirellaB 10:33, 11 mar 2016

Witaj
Przychodzę do Ciebie od Ilonki, bo bardzo podobało mi się to co napisałaś odnośnie dzieci Zupełnie tak samo myślę

Watek Twój oczywiście zaznaczam, będę zaglądała, a dzisiaj przy kawce przejrzę dokładniej
Kuba 10:41, 11 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Witaj
Przychodzę do Ciebie od Ilonki, bo bardzo podobało mi się to co napisałaś odnośnie dzieci Zupełnie tak samo myślę

Watek Twój oczywiście zaznaczam, będę zaglądała, a dzisiaj przy kawce przejrzę dokładniej

Witam Mirelko, miło mi że zajrzałaś, oczywiście mijałyśmy się na różnych wątkach, ale rzeczywiście Twojego ogrodu jeszcze nie znam
widzisz ja mam 17- letnią córkę i uważam że to ciągle za mało żeby ocenić czy dobrze ją wychowałam, do tematu dzieci podchodzę ciągle z dużą pokorą i niepewnością, zaskakują mnie opinie rodziców kilkuletnich szkrabów że mają już pewność co do swoich metod wychowawczych
inag 11:10, 11 mar 2016

Ewa, ja nie napisałam, ze mam pewność co do swoich metod wychowawczych. Napisałam tylko, że nie sądzę, żeby izolowanie dzieci od wszystkiego co może być niebezpieczne było ok. Wyznaje zasadę: tłumaczenie, tłumaczenie jeszcze raz tłumaczenie a na koniec jeszcze nadzór. Myślę, że nie palenie w domu świeczek z powodu obecności dziecka mija się z celem. Trzeba nauczyć, że niektórych rzeczy się nie dotyka. Gdyby było inaczej to idąc tym tropem nie gotujmy w domu, bo też można się poparzyć, nie prasujmy, nie róbmy herbaty bo wrzątek, zamurujmy wejscie na piętro bo schody itd. Tylko o to mi chodziło
Kuba 11:19, 11 mar 2016

Ilonka, to nieporozumienie, wcale nie odnosiłam do Ciebie
inag 11:28, 11 mar 2016

Chciałam tylko wytłumaczyć co miałam na myśli
Kuba 11:33, 11 mar 2016

myślę że wiem co miałaś na myśli, bo gdy czytam Twoje wpisy na temat dzieci, czuję że miotamy się podobnie ze swoimi wychowawczymi rozterkami
Milka 11:35, 11 mar 2016

Kuba napisał(a)

tak zrobię Irenko

Rozplenice ciachnij i nakryj jakimiś gałązkami, gdyby durne prognozy straszyły znowu wielkimi mrozami
w sezonie będę mieć znowu pełno siewek rozplenicy Black Beuty, jakby co upomnij się, bo generalnie wyrywam już i wywalam, to ona.
inag 11:37, 11 mar 2016

Każdy rodzic tak chyba ma. To naturalne. Myślę sobie, że po prostu za kilka, kilkanaście lat chciałabym powiedzieć, ze jestem dumna ze swojego dziecka i z tego jak je wychowaliśmy. No dobra- kończę
Milka 11:37, 11 mar 2016

Kuba napisał(a)

Witam Mirelko, miło mi że zajrzałaś, oczywiście mijałyśmy się na różnych wątkach, ale rzeczywiście Twojego ogrodu jeszcze nie znam
widzisz ja mam 17- letnią córkę i uważam że to ciągle za mało żeby ocenić czy dobrze ją wychowałam, do tematu dzieci podchodzę ciągle z dużą pokorą i niepewnością, zaskakują mnie opinie rodziców kilkuletnich szkrabów że mają już pewność co do swoich metod wychowawczych

Ha ha...temat rzeka...do tej [pory byłam niepewna, jak mi się udało, dopiero teraz stwierdziłam, że sprawdziło się moje wychowanie i w stosunku do wnuków robię podobnie, rodzice są mniej wymagający, niż ja babcia, ale wnuki lubią to i ze mną moga byc ciągle, nie chcą do domu wracać, a stawiam im zadania i wyzwania, sposoby różne, ale namotałam
Kuba 11:58, 11 mar 2016

Dziewczyny, temat dzieci już zostawmy, lecę do pracy zarabiać na roślinki, dzieciowe zachcianki i projektantów wnętrz
Irenko- rozplenica wygląda bosko, mam takie miejsce między liatrami Kobold i przed limkami gdzie chciałam posadzić rozplenice, jeśli Twoja by się nadawała (nie jest bardzo wysoka?) to się piszę na to co wyrwiesz dzięki kochana