Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

babka 01:28, 20 mar 2016

Kuba napisał(a)
krótki raport z prac:

- obsadziłam donice na froncie i od razu uwaga- jeśli ktoś kupuje strzyżone bukszpany w ob..- trzeba od razu im wymienić ziemię- kupuję u nich już trzeci rok i zawsze wsadzają je w glinę, korzenie są nią zaduszone, nie przyrastają- wymiana ziemi od razu konieczna

- poczyściłam żurawki i łzę uroniłam nad nimi, połowa wyszła bez korzeni, krewetki obecne

- trawnik zgrabiony

szkoda żurawek a właśnie miałam zamaiar Cię prosić o "sałatę". Trudno, może w następnym roku
Mój bux z Casto też w glinie ale jeszcze trzymam go w donicy bo ta akcja połączona jest z przesadzaniem hakone. Nie wiem kiedy mogę się za to zabrać ale teraz to chyba jeszcze za wcześnie ?
Kacha123 05:55, 20 mar 2016

Cześć Ewcia. Ja też się dopytuję, gdzie te donice?
Wczoraj też czyściłam żurawki, ale nie wyszły, choć wiem po rodkach, że krewety grasują
Kuba 06:39, 20 mar 2016

Sebek napisał(a)
A miałaś siedzieć w domu
Szkoda żurawek... Ja moich nawet zbytnio nie czyściłem, jak urosną to się ucieszę, jak nie to... będę musiał to przeżyć

wyszłam na momencik, a zeszło mi 2 godziny
Kuba 06:40, 20 mar 2016

siakowa napisał(a)
A te donice to zobaczymy ?

muszę na nie dzisiaj spojrzeć czy się nadają do pokazywania
Kuba 06:41, 20 mar 2016

eda napisał(a)
Halu halu macham i sciskam serdecznie

Macham i buziaki ślę na Ranczo
Kuba 06:42, 20 mar 2016

polinka napisał(a)

Słońce dopisało i u Ciebie, że tyle podziałałaś?

Opuchlaki i u mnie Gnojówka z wrotyczu nastawiona

właśnie muszę Cię poprosić o namiar na tego sprzedawcę, bo mnie z wrotyczem można oszukać
Kuba 06:43, 20 mar 2016

babka napisał(a)

szkoda żurawek a właśnie miałam zamaiar Cię prosić o "sałatę". Trudno, może w następnym roku
Mój bux z Casto też w glinie ale jeszcze trzymam go w donicy bo ta akcja połączona jest z przesadzaniem hakone. Nie wiem kiedy mogę się za to zabrać ale teraz to chyba jeszcze za wcześnie ?

sałaty jeszcze nie czyściłam, jak będzie czysta mogę Ci podesłać, ale wiesz, ryzyko z nimi jest zawsze
Kuba 06:43, 20 mar 2016

Kacha123 napisał(a)
Cześć Ewcia. Ja też się dopytuję, gdzie te donice?
Wczoraj też czyściłam żurawki, ale nie wyszły, choć wiem po rodkach, że krewety grasują

donice są przed domem

nawet w rodkach mogą być???
stychaz 06:50, 20 mar 2016

Ewa, przyznam, że nie kojarzę roślin, których nie lubią (jeszcze nie słyszałam chyba aby rzucały się na ròże).
Ja miałam je w: carexach, cisach, hortensjach. Dodatkowo lubią: Żurawki, bukszpany, bergenie, rodki(Marzence jednego wciągneły), trzmieliny.

Macie jakiegoś sprzedawcę wrotyczu?
Kacha123 06:54, 20 mar 2016

Kuba napisał(a)

donice są przed domem

nawet w rodkach mogą być???

O Ty żartownisiu! Że przed domem to się domyślam, ale fotki chciałam zobaczyć Na liściach od rodków opuchlaki robią takie wżery i mam takie, a przy kupnie ich nie było, więc wniosek jest prosty, niestety