Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

polinka 12:35, 01 maj 2015

Na zdjęciach trawnik nie wygląda żle Dziękuję za deszcz
inag 13:14, 01 maj 2015

Kuba napisał(a)
Grujecznik nr 1

Jeżeli tak wygląda trawnik z chwastnnicą to ja ją chcę natychmiast! Wygląda pięknie!
Kuba 13:17, 01 maj 2015

inag napisał(a)

Jeżeli tak wygląda trawnik z chwastnnicą to ja ją chcę natychmiast! Wygląda pięknie!

dziewczyno nie wymawiaj głośno tej nazwy bo jak już do Ciebie przylezie to się jej nie pozbędziesz
inag 13:18, 01 maj 2015

Kulki -cud miód! Idealne.
Twoja Amanogawa ma bordowe listki??? Nie wiedziałam, ze takie są... Moja jest zwykła, zielona. A tymi grujecznikami to kusisz mnie tak jak inni. Jak wymyślę gdzie go posadzić to od razu jadę do szkółki Który Ci się bardziej podoba?
Kuba 13:18, 01 maj 2015

polinka napisał(a)
Na zdjęciach trawnik nie wygląda żle Dziękuję za deszcz

miałaś wziąć deszcz a oddać słońce, a tu też pada...
inag 13:21, 01 maj 2015

Kuba napisał(a)

dziewczyno nie wymawiaj głośno tej nazwy bo jak już do Ciebie przylezie to się jej nie pozbędziesz

Ja też miałam chwastnicę u siebie ale była widoczna z daleka. Wielka, grube źdźbła, które rozchodziły się w trawniku. Wyrywałam gdzie tylko zobaczyłam i chyba na razie wygrałam. U Ciebie tego nie widzę... Trawnik wygląda ładnie...
Kuba 13:27, 01 maj 2015

inag napisał(a)
3

Ja też miałam chwastnicę u siebie ale była widoczna z daleka. Wielka, grube źdźbła, które rozchodziły się w trawniku. Wyrywałam gdzie tylko zobaczyłam i chyba na razie wygrałam. U Ciebie tego nie widzę... Trawnik wygląda ładnie...

Ilonko u mnie są łany chwastnicy może dlatego sprawia wrażenie zielonego trawnika.
amanogawa w kolorze takim jak na zdjęciu, chyba że jakaś oszukana ale kupowałam z metką
Grujecznik najpierw miałam tylko ten czerwony ale nie pachniał więc dokupiłam drugiego który ma pachnieć ale dopiero jesienią. Więc jak kupować to takiego najzwyklejszego
inag 13:40, 01 maj 2015

Mi też bardziej chyba ten zwykły się podoba, choć i tamten jest niebrzydki Ale bordowy podobno bardziej kolumnowo rośnie i jest niższy. Łatwiej można nad nim zapanować...
Madzenka 14:54, 01 maj 2015

Moja amanogawa jeszcze nie ma lisci , tylko same kwiaty
Zielona 20:49, 01 maj 2015

Ewa, to chyba nie jest amanogawa. Prędzej royal burguny. Pokaż jej pokrój.

Chwastnica: usuwaliśmy ręcznie, ale nożykami. Podcinaliśmy jak najniżej, by nie robić wielkich dziur. Walczyliśmy jeden sezon. W kolejnym nie odbiła, bo to nie jest wieloletni chwast. Bądź cierpliwa. Jeśli masz dość usuwania, to wycinaj tylko te z kłosami, a pozostałe... pędzelkiem w środek gwiazdy nakładaj roundap. Uschnie cała roślina. Nie poddawaj się. U nas była tragedia. Dziury co 30cm. Dzisiaj nie ma śladu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies