Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 21:08, 01 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Moja amanogawa jeszcze nie ma lisci , tylko same kwiaty

okaże się że moja to nie amanogawa
Kuba 21:16, 01 maj 2015

Zielona napisał(a)
Ewa, to chyba nie jest amanogawa. Prędzej royal burguny. Pokaż jej pokrój.

Chwastnica: usuwaliśmy ręcznie, ale nożykami. Podcinaliśmy jak najniżej, by nie robić wielkich dziur. Walczyliśmy jeden sezon. W kolejnym nie odbiła, bo to nie jest wieloletni chwast. Bądź cierpliwa. Jeśli masz dość usuwania, to wycinaj tylko te z kłosami, a pozostałe... pędzelkiem w środek gwiazdy nakładaj roundap. Uschnie cała roślina. Nie poddawaj się. U nas była tragedia. Dziury co 30cm. Dzisiaj nie ma śladu.

nawet nie wiesz jak bardzo jestem wdzięczna za wsparcie w walce z chwastem to mnie właśnie zmartwiło że już jej tyle a przecież jeszcze nie zdążyła kwitnąć, pewnie łagodna zima spowodowała że przeżyła w ziemi. Też nieśmiało pomyślałam o roundapie do stosowania miejscowego ale cbyba teraz będę odważniejsza. Spróbuję się nie poddać

Odnośnie wisienki też patrzyłam na nią podejrzliwie ale pomyślałam że metka to metka, jutro sobie przestudiuję obie
siakowa 21:54, 01 maj 2015

nadrobiłam i macham pięknie
Kuba 07:43, 02 maj 2015

przestudiowałam temat wiśni piłkowanych i wychodzi że chyba rzeczywiście mam Royal Burgundy, co prawda nie ma typowego pokroju, jest raczej chuda i wąska, ale to nie oznacza że z wiekiem nie zacznie się stożkować, poza tym purpurowe liście i kwiatek obecny równocześnie z liściami przemawia za tą odmianą
i tak to bym żyła w nieświadomości co mam, gdyby nie czujność Marty- dzięki po raz kolejny
muszę zdjąć wreszcie metkę z drzewa bo kłamie
Zielona 10:08, 02 maj 2015

Ewka - a pokaż pokrój tej wiśni? Cieszę się, że się przydałam
Kuba 10:09, 02 maj 2015

Zielona napisał(a)
Ewka - a pokaż pokrój tej wiśni? Cieszę się, że się przydałam

dzisiaj praca więc fotek nie będzie
Zielona 10:11, 02 maj 2015

Oczywiście. Pisałam to w kontekście "kiedyś tam"
Kuba 10:26, 02 maj 2015

Zielona napisał(a)
Oczywiście. Pisałam to w kontekście "kiedyś tam"

Kamajla 14:58, 02 maj 2015

Hej choiny posadzone, ale wciąż czasu na fotki. Z chwastnicą walczyłam w zeszłym sezonie. Było jej mnóstwo, ale na szczęście wtedy byłam jeszcze na rodzicielskim i codziennie po trochu usuwałam. Teraz widzę tylko jakieś niedobitki. Powodzenia, będzie dobrze
Kuba 15:18, 02 maj 2015

Cześć Kamila
już bałam się że brak wieści to złe wieści, mam nadzieję że jesteś z zakupu zadowolona bo mimo woli czuję się za te choiny odpowiedzialna
na chwastnicę radzisz mi urlop rodzicielski? już jestem za stara chyba zostanę z tym chwastem na zawsze...