Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

katiaxx 10:00, 12 lip 2016

nawigatorka napisał(a)

Pytasz i obwod czy srednice?
Powiem Ci tak; ja sadzilam limki co 1,6 metra.to chyba najwiekszy na forum zastosowany dystans ale mam na to miejsce to raz,dwa mysle ze i tak sie kiedys polacza bo teraz po 2 latach przerwa miedzy nimi wynosi ok 50 cm.Olka sadzila chyba co metr.ale mysze przyznac ze one u mnie dobrze rosna a obserwuje na forum ze nie zawsze i nie u kazdego tak jest.

Dosc sadzenia?
Ja akurat to lubie.gorzej z przygotowaniem terenu ja tez powoli jesli chodzi o rosliny koncze.jeszcze tylko czekam ma przesylke powojnikow,cebulowe i to chyba na tyle.wiecej prac nawierzchniowych nam zostalo i takich architektonicznych.

no o średnicę mi chodzi bardziej , specjalnie nawet wybrałam się do parku - jest posadzonych kilka spory rozstaw ale żadna nie ma więcej niż metr średnicy, to ich drugi sezon, fakt - park nie specjalnie karmione, Twoje wydają mi się dużo większe.
Moje są wymęczone w doniczkach więc liczę na przyszły rok, 70 cm przed nimi dałam pierwszy rząd rozplenic i to jest chyba za blisko ale z rozplenicami też różnie, czasem rośnie potwór a czasem kępa całkiem zwarta.
nawigatorka 10:29, 12 lip 2016

katiaxx napisał(a)

no o średnicę mi chodzi bardziej , specjalnie nawet wybrałam się do parku - jest posadzonych kilka spory rozstaw ale żadna nie ma więcej niż metr średnicy, to ich drugi sezon, fakt - park nie specjalnie karmione, Twoje wydają mi się dużo większe.
Moje są wymęczone w doniczkach więc liczę na przyszły rok, 70 cm przed nimi dałam pierwszy rząd rozplenic i to jest chyba za blisko ale z rozplenicami też różnie, czasem rośnie potwór a czasem kępa całkiem zwarta.

Fotka moich dla wyobrazenia.nawet sa juz blizej niz 50 cm.

nawigatorka 10:31, 12 lip 2016

Jagodaa napisał(a)
Oooo, biżut ja mam cale pudlo kamieni, srebrnych dodatkow, koralikow itp i jakoś nie mam czasu do tego wrocic, a calkiem fajne naszyjniki i bransoletki mi wychodzily. W kolczykach mi nie do konca wychodzily te pentelki do zawieszek bo nie mialam bocianow...

W ogrodzie zielen buchnela, wszystko bardzo podroslo!

I tez robilas? Ja tez mialam jeszcze troche bibelotow z dawnych czasow i mialam trz cazki rozne.ale nawet nie wiedzialam ze to bociany sa
Polecam wrocic do tego.fajna zabawa
To prawda ze zielono.to moj ulubiony moment
katiaxx 10:41, 12 lip 2016

nawigatorka napisał(a)

Fotka moich dla wyobrazenia.nawet sa juz blizej niz 50 cm.

ło matko, to naprawdę bardzo dorodne a jak daleko od nich masz opaskę bukszpanową ?
co do sadzenia to ja się wielce dokładam w tym roku, mieszaniny robię wg receptury Toszki, wykpuję naprawdę spore dołki, trochę schodzi - wczoraj 3 godziny sadziłam 11 rozplenic - oczywiście z przerwą z powodu córki na "daj picie, odczep przyczepkę od hulajnogi" etc
jak znam życie to przedobrzę, w przedobrzaniu jestem mistrzem

aaaa i jeszcze 7 razy mierzyłam, za każdym razem wszystkie pomiary wychodziły inaczej więc w mierzeniu tez jestem niezła
nawigatorka 11:05, 12 lip 2016

katiaxx napisał(a)

ło matko, to naprawdę bardzo dorodne a jak daleko od nich masz opaskę bukszpanową ?
co do sadzenia to ja się wielce dokładam w tym roku, mieszaniny robię wg receptury Toszki, wykpuję naprawdę spore dołki, trochę schodzi - wczoraj 3 godziny sadziłam 11 rozplenic - oczywiście z przerwą z powodu córki na "daj picie, odczep przyczepkę od hulajnogi" etc
jak znam życie to przedobrzę, w przedobrzaniu jestem mistrzem

aaaa i jeszcze 7 razy mierzyłam, za każdym razem wszystkie pomiary wychodziły inaczej więc w mierzeniu tez jestem niezła

Widzisz a ja kipie dziurę czasem sypne granulowanego obornika i posadzone

Mojebtezyletnie maja 140 cm srednicy,dwuletnie 120 cm. Bukszpany rosna 60 cm od limek i to zdecydowanie za blisko.moze jak beda wyzsze bedzie lepiej.
Ja swoje rozplenice mam posadzone 120 cm przed annabel za rada Magnoli.
katiaxx 11:08, 12 lip 2016

nawigatorka napisał(a)

Widzisz a ja kipie dziurę czasem sypne granulowanego obornika i posadzone

Mojebtezyletnie maja 140 cm srednicy,dwuletnie 120 cm. Bukszpany rosna 60 cm od limek i to zdecydowanie za blisko.moze jak beda wyzsze bedzie lepiej.
Ja swoje rozplenice mam posadzone 120 cm przed annabel za rada Magnoli.

ja mam rozrysowane że 100 cm ale oczywsicie z moim mierzeniem nic się nie zgadza i rabata wyszła za "chuda"

chyba ją poszerzę i poświęcę kolejne 3 godziny na przesadzenie tych 11 sztuk

a co ile masz rozlpenice ?
ja posadziłam co 100 tylko środkowy rząd wychodzi mi trochę mniej - 80
nawigatorka 11:14, 12 lip 2016

katiaxx napisał(a)

ja mam rozrysowane że 100 cm ale oczywsicie z moim mierzeniem nic się nie zgadza i rabata wyszła za "chuda"

chyba ją poszerzę i poświęcę kolejne 3 godziny na przesadzenie tych 11 sztuk

a co ile masz rozlpenice ?
ja posadziłam co 100 tylko środkowy rząd wychodzi mi trochę mniej - 80

Jakby mialo byc za ciasno to lepiej teraz.ale roboty nie zazdroszcze

Ja hameln mam co metr
nawigatorka 11:45, 12 lip 2016

A teraz mniej ciekawie...zapytam retoryczne? To opuchlaki?
Luki 13:57, 12 lip 2016

To nie wygląda na opuchalki bardziej na wygryzienia osy lub czegoś innego, opuchlak gryzie bardziej 'koronkowo'.
Cieszę się, że dotarło wszystko w całości
nawigatorka 14:05, 12 lip 2016

Luki napisał(a)
To nie wygląda na opuchalki bardziej na wygryzienia osy lub czegoś innego, opuchlak gryzie bardziej 'koronkowo'.
Cieszę się, że dotarło wszystko w całości
myslisz? nidy nie miałam nigdzie opuchlakow.a hakbym miala n ec to zaraz bym wykopala te cztery rh.
Paczka doszla.ale Ty mi na priv odpisz prosze