Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 17:29, 12 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
przypatruję się waszej dyskusji odnośnie odległości rozplenic od hortek, bo sama bede tak sadzić.
Asia jak piszesz, że 120 cm od Annabelek, to znaczy, że od środka krzewu do środka rozplenicy tyle będzie?
Annabelki większe rosną od Limek?

Ja mam limki co 125 -130 cm, a rozplenice mają być pomiędzy nimi w odległości ok 90 - 100 cm.
tak dokladnie tak.od srodka.

to chyba zalezy jak sie annabel prowadzi.poza tym one rozrastaja sie wszerz wypuszczajac boczne odrosty.

Takie optymalne odleglosci podala mi Marta i jej ufam.ale 100 cm tez bedzie ok mysle.
nawigatorka 17:30, 12 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
U Ciebie zawsze tłumy, więc zapytam, mam inwazję takich maleńkich czarnych robaczków, długich na 2-3 mm, cieniutkich jak przecinek, wie ktoś może co to jest?
Cholerstwo gryzie i obsiada wszystko, jakby komary nie wystarczyły.
u mnie tez sa.norma.najgorsze ze wchodza nawet pod szko ramek ze zdjeciami i xostaja... ja mam jeszcze na pocieszenie konskie muchy.a u nas dzis taka pogoda duszna ze az sie oddychac nie da.
lindsay80 17:33, 12 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
u mnie tez sa.norma.najgorsze ze wchodza nawet pod szko ramek ze zdjeciami i xostaja... ja mam jeszcze na pocieszenie konskie muchy.a u nas dzis taka pogoda duszna ze az sie oddychac nie da.

właśnie znalazłam co to jest

http://www.czasswiecia.pl/czas_swiecia/1,88348,6828517,Co_to_za_robaki_na_nas_siadaja_.html

u mnie rano lało a teraz gorąco i mega duszno.
nawigatorka 17:53, 12 lip 2016

lindsay80 napisał(a)

właśnie znalazłam co to jest

http://www.czasswiecia.pl/czas_swiecia/1,88348,6828517,Co_to_za_robaki_na_nas_siadaja_.html

u mnie rano lało a teraz gorąco i mega duszno.
wciornastki-brzmi powazniej niz przecinki
nawigatorka 19:58, 12 lip 2016

Biurko zawiezione do malarni.
Przy okazji mielismy odebrac trzy retro lampy,ktore mialy byc juz dla nas pomalowane.i byly.ale o piaskowaniu zapomnieli...wrrr.
Wiec czekamy dalej na piaskowanie i powtorne malowanie
anna_t 20:00, 12 lip 2016

Asia Ty masz świdosliwy lamarckie bezodmianowe?smaczne owoce?
nawigatorka 20:12, 12 lip 2016

Ale na pocieszenie przyjechał po 18 kamien na podloge wglebnika i placu z altana.jakies 5 ton na razie.

45 minut machania łopatą i wiadrami i wglebnik gotowy. Oczywiscie musi sie wszystko jeszcze ulozyc,udeptac.ale to kwestia czasu. Na zdjeciu jest swiezo zlany woda wiec wydaje sie czarny jak wegiel.ale jak jest suchy jest ciemno szary.

Plac obok musi poczekać na montaz pergoli. Ogolnie nawierzchnia placu miala byc ze swobodnie ulozonych na plasko kraweznikow i kamieni,ale uznalismy ze jesli ustawimy tam pozniej stol i lawki (zamowione juz na wiosne przyszlego roku) to i tak tych plyt widac nie bedzie.zatem bedzie chyba sam kamien.

Jesli wszystko pójdzie tez zgodnie z planem to moze przywieziemy go jeszcze na doscie do domku ogrodnika,na plac z plytami gdzie karmnik prosi o eksmisje i na trakt... wstepnie zarezerwowalismy 50 ton.

nawigatorka 20:14, 12 lip 2016

anna_t napisał(a)
Asia Ty masz świdosliwy lamarckie bezodmianowe?smaczne owoce?
bezodmianowe.
Owoce pyszne. Jakies 3 tygodnie temu pokazywalam fotke jak dzieci ustawily sobie drabine by je skubac niestety juz sie skonczyly choc malo nie bylo.
Juzia 20:17, 12 lip 2016

Fajny by był taki czarny
Ale szary pewnie też spoko

anna_t 20:20, 12 lip 2016

3 tygodnie temu powiadasz..przepraszam Cię zagladam dosyc czesto i myslałam ze ogarniam ale jednak nie..umkneło mi
to dobra wiadomość bo takie maja w pobliskiej szkółce a zalezalo mi na wielopienności i smacznych owocach
a wgłębnik wyglada zaje....! moc!
a powiedz mi bo moze znowu mi umknęło, co planujecie na zadaszenie altany?
bo pamietam ze ona miała być taka z 3 rzedów słupow, takie odwrócone"u". aktualne?