Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

kasia_w 13:48, 29 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
tyle ze jesli zostawie cisy to ten maly fragment trawnika bedzie wezszy niz jego przedłużenie za traktem.na rysunku sabrowne w realu beda rowne jesli wywale cisy a kraweznik dam zaraz za grujecznikami

wg mnie to nie będzie przeszkadzało, taka mała niekonsekwencja wymiaru. To zginie w ogólnym wrażeniu ogrodu. No chyba że masz fioła na tym punkcie i nie zniesiesz
Cisy faktycznie szkoda ruszać, sama mam źle posadzone, ale nie ruszam, bo co się nad ich wzrostem natrząsłam, to moje
nawigatorka 13:55, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)

o choroba ale zonk :/
ale chyba bym wybrała opcję z trawnikiem..
a miałabyś plan na cisy? aha do przesunięcia by było,no dobra
moglabym je posadzic jako wypelnienie takiej wiekszej obwodki wokoj graba.obwodka ta jest tez z cisa a w srodku roze ktore mnie wnerwiaja.zrobulabym po prostu pelna kostke.i wszystko byloby cacy gdyby nie to ze w tej obwodce rosna...tulipany.
nawigatorka 13:56, 29 lip 2016

kasia_w napisał(a)

wg mnie to nie będzie przeszkadzało, taka mała niekonsekwencja wymiaru. To zginie w ogólnym wrażeniu ogrodu. No chyba że masz fioła na tym punkcie i nie zniesiesz
Cisy faktycznie szkoda ruszać, sama mam źle posadzone, ale nie ruszam, bo co się nad ich wzrostem natrząsłam, to moje
no wlasnie mam fiola chyba nie zniese.dlatego staram sie tego uniknac.poza tym na nasz ogrod przez usytuowanie domu patrzy sie z fory wiec linie sa wazne.nawet siedzac na tarasie patrzysz z gory
anna_t 14:02, 29 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
moglabym je posadzic jako wypelnienie takiej wiekszej obwodki wokoj graba.obwodka ta jest tez z cisa a w srodku roze ktore mnie wnerwiaja.zrobulabym po prostu pelna kostke.i wszystko byloby cacy gdyby nie to ze w tej obwodce rosna...tulipany.

ty już chyba przesadzałaś nawet kwitnące tulipany
nawigatorka 14:03, 29 lip 2016

anna_t napisał(a)

ty już chyba przesadzałaś nawet kwitnące tulipany
zgadza sie
anna_t 14:04, 29 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
no wlasnie mam fiola chyba nie zniese.dlatego staram sie tego uniknac.poza tym na nasz ogrod przez usytuowanie domu patrzy sie z fory wiec linie sa wazne.nawet siedzac na tarasie patrzysz z gory

własnie i tak Cię to bedzie wnerwiać,wysadzaj te cisy i rób trawnik
kasia_w 14:09, 29 lip 2016

no to nie masz wyjścia. Cisy do wysiadki
nawigatorka 14:15, 29 lip 2016

A myslalam ze bedziecie bronic roz pod grabem
Dzieki za rady musze jeszcze popatrzec na to miejsce,pogadac z M i zdecyduje.
Dzieki
Luki 14:20, 29 lip 2016

Ja bez zastanowienia stwierdzam, że najlepiej było by powtórzyć rozchodniki i rozplenice, Twój ogród w moich oczach oparty jest na prostocie, ale ciekawej prostocie i wielu powtórzeniach, żywopłocik z cisa dodaje tutaj dynamizmu, a w przyszłości troszkę tajemniczości... gdybym jeszcze ja potrafił lepiej opisać to co myślę
nawigatorka 14:21, 29 lip 2016

Luki napisał(a)
Ja bez zastanowienia stwierdzam, że najlepiej było by powtórzyć rozchodniki i rozplenice, Twój ogród w moich oczach oparty jest na prostocie, ale ciekawej prostocie i wielu powtórzeniach, żywopłocik z cisa dodaje tutaj dynamizmu, a w przyszłości troszkę tajemniczości... gdybym jeszcze ja potrafił lepiej opisać to co myślę

Lukaszu dziekuje za opinie.bardzo jest dla mnie cenna.i nie ukrywam ze to rozwiazanie przyszlo mi na mysl z jednej strony by powtórzyć nasadzenie ktore bardzo lubie a z drugiej by bylo zwyczajnie latwo.ale oczywiscie nie kosztem logiki
Opisujesz bardzo skladnie.nie musisz miec kompleksow
A na jak wysoki tenbekran myslisz moglabym sobie pozwolic by niebwygladal...dziwniena szerokość bedzie mial.sporo miejsca.