Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

amelia_b 08:12, 29 gru 2016

Sebek napisał(a)
Serio serio
to jest nas dwoje
nawigatorka 08:19, 29 gru 2016

Sebek napisał(a)
Serio serio
a ile byś potrzebował?
nawigatorka 08:23, 29 gru 2016

Iwk4 napisał(a)
Asiu, z zapartym tchem przeczytałam relację. Te koryta i żarna dodały smaczku w ogrodzie. Przegapiłam kącik żwirowy przy zejściu. Bardzo ładny.
Jak oglądałam relację, zastanawiałam się, czy dałaś radę w ogóle wychodzić z ogrodu? Bo to kawał dobrej pracy i czasochłonny bardzo. le efekty widać. Będzie to jeden z najładniejszych nowoczesnych ogrodów. Początku rewelacyjne.
Gratuluję Tobie i Mężowi.
iwonko pięknie Ci dziękuję.nie wiem czy spełnię Twoje oczekiwania ale jeśli uda nam się tę przestrzeń ogarnąć ku naszej uciesze a będzie się jeszcze podobał innym to tym miłej.Le jeszcze dużo pracy
Konik pod tarasem to nasze miejsce na małżeńskie wieczorne winko ewentualnie kawę w ciągu dnia pracy.
Oczywiście że wychodzę z ogrodu.malo tego czasem nawet cały miesiąc nic nie robię gdy mam już dość.chyba czerwiec taki był.
Ale fakt jest też taki że długo w miejscu nie usiedze
nawigatorka 08:25, 29 gru 2016

Madzenka napisał(a)
Asiu piękny rok za Wami, obfitujący w mnostwo pracy ale efekt powala na kolana. Rok 2017 zapewne nas zachwyci dojrzewaniem Twego ogrodu.
Aż mnie skręca na mysl co znow kombinujesz
no właśnie dojrzewania w wielu miejscach nie widac. Na dtakich powierzchniach i odległościach jedynie brzozy widać że urosły.pamietam Twój ogród w trzecim sezonie.u nas jeszcze do choćby pełnego obsadzenia daleko a co dopiero do dojrzałości
nawigatorka 08:27, 29 gru 2016

leon60 napisał(a)

trzy lata tyrania w zupełności wystarczy teraz na spokojnie, bez parcia poza tym eM ma kalendarz tak wypchany, że ciężko będzie o wolny czas..
pewnie zasłużyła.poza tym co miałabyś robić gdy masz tak pięknie
U nas też z czasem M coraz gorzej ale czasem uda mi się wpisać do Jego kalendarza drobnym druczkiem
nawigatorka 08:28, 29 gru 2016

amelia_b napisał(a)
to jest nas dwoje
Sebek 09:51, 29 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
a ile byś potrzebował?

Z tego co pamietam gdzieś 45 sztuk... Tylko ze w projekcie narysowałem te duże, Transparent chyba...
Pszczelarnia 11:46, 29 gru 2016

Asia, podziwiam zapał, chęci, pomysłowość, wykonanie.
Piękny ogród tworzycie. Tym bardziej podziwiam, bo macie wyjątkową architekturę w ogrodzie (za którą nie za bardzo przepadam chyba), "przyrodę nieożywioną" w ogrodzie: wgłębnik, pergola, koryta, poidełko, ściany domku - wszystko jakoś ożywia u Was.

Piękna fotorelacja z pomyślnego 2016 roku. Życzę Wam takiej samej w 2017!

I proszę powiedz mi, co u mnie miałaś na myśli - jakoś nie mogę zrozumieć tego sądu? Sadu? Po co on, w jakim kontekście?
AgataP 12:40, 29 gru 2016

Asia nie odpowiedziałaś czemu rezygnujesz z molinii? a może tylko ED zamieniasz na inną odmianę ?
Podpytuję, bo w planach miałam obsadzić m.variegatą większą plamą, pod drzewami. Wkurza mnie wywijanie kosiarką między nimi i wybór padł na variegatę, bo najniższa ze wszystkich.
Mam jeszcze na liście rezerwowej kostrzewę Maire`a lub imperatę zieloną.
I teraz się zastanawiam dlaczego rezygnujesz, czy problem jest wizualny czy coś innego wchodzi w grę. Może masz jakieś spostrzeżenia? bo przy ilości 200 szt można coś już powiedzieć o masowym nasadzeniu
nawigatorka 14:12, 29 gru 2016

Sebek napisał(a)

Z tego co pamietam gdzieś 45 sztuk... Tylko ze w projekcie narysowałem te duże, Transparent chyba...
jakbys chciał ed to mów