Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

inag 09:16, 14 sie 2015

Ok. Tak zrobię.
Kupiłam tam gdzie radziłaś oczywiście. Sadzonki są świetne. Zapakowane solidnie.
Dzięki za wszystko!
iwka 09:16, 14 sie 2015

Asia, tak mnie natchnęłaś tymi ozdobami betonowymi, że postanowiłam sobie zrobić świecznik, mam nadzieję, że się nie obrazisz

ha ha tylko teraz z formy nie mogę go wyjąć
nawigatorka 12:08, 14 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Świetne te betonowe doniczki!
Ja sie ponownie zakochałam w betonie. Widzialamwczoraj przemalowany na grafit. Wygladał jak akasamitna. Bedzie chyba cos takiego w przyszlym roku u mnie na scianie

Miło słyszeć takie słowa. Ja tez myślę nad betonową ściana ale raczej hand made jak wszystko u mnie ale chętnie popatrzylabym na Twoją w ramach inspiracji
nawigatorka 12:09, 14 sie 2015

Malgosik napisał(a)

mam fotki świetnych pomalowanych na różowo betonów w Pradze
też mi się bardzo podoba

donice też mi się podobają

Róż i beton-wow- to mocniejsze poloczenie niz mój beton z brokatem
nawigatorka 12:11, 14 sie 2015

inag napisał(a)
Ok. Tak zrobię.
Kupiłam tam gdzie radziłaś oczywiście. Sadzonki są świetne. Zapakowane solidnie.
Dzięki za wszystko!

Uf to dobrze ze jesteś zadoeolona.wiesz ja zawsze kupuje na żywo wiec nie wiem jak paczki są przygotowane itp.a ile zaplacilas za szt? Ja zazwyczej za Id targuje do 4 zł. Mają ładne korzenie? Bo powinny mieć.szybko się rozrosna zobaczysz
nawigatorka 12:11, 14 sie 2015

iwka napisał(a)
Asia, tak mnie natchnęłaś tymi ozdobami betonowymi, że postanowiłam sobie zrobić świecznik, mam nadzieję, że się nie obrazisz

ha ha tylko teraz z formy nie mogę go wyjąć

Ciesze się ze kogoś "natycham" obrażanie mi nie w głowie. A z czego masz formę? Może pomogę? I pokaż koniecznie
iwka 12:16, 14 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Ciesze się ze kogoś "natycham" obrażanie mi nie w głowie. A z czego masz formę? Może pomogę? I pokaż koniecznie

hi hi znalazłam kawałek rynny, beton jeszcze do końca chyba nie wysechł i nie chciałam siłą wyciągać, świecznik rusza się ale przy górze i dole bolkuje go, najwyżej rozetnę piłką rynnę
Malgosik 12:28, 14 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Róż i beton-wow- to mocniejsze poloczenie niz mój beton z brokatem

to taki zgaszony nieco róż, trochę łososiowy
naprawdę świetny, skoro fociłam zejście do toalety i te toalety
bo to tam był ten róż
połączono go jeszcze z metalem i ścianami z cegieł
wyglądało świetnie
inag 13:37, 14 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Uf to dobrze ze jesteś zadoeolona.wiesz ja zawsze kupuje na żywo wiec nie wiem jak paczki są przygotowane itp.a ile zaplacilas za szt? Ja zazwyczej za Id targuje do 4 zł. Mają ładne korzenie? Bo powinny mieć.szybko się rozrosna zobaczysz

Paczki były naprawde solidne. Nieźle musiałam się naciąć tych wszystkich taśm klejących żeby wyswobodzić doniczki z uścisku kartonu Choćby kurier niewiem jak siè starał i tak by ich nie rozwalił
Korzenie ładnie przerośnięte. Rośliny soczyście zielone. Płaciłam 6zł za sztukę.
nawigatorka 14:44, 14 sie 2015

iwka napisał(a)

hi hi znalazłam kawałek rynny, beton jeszcze do końca chyba nie wysechł i nie chciałam siłą wyciągać, świecznik rusza się ale przy górze i dole bolkuje go, najwyżej rozetnę piłką rynnę

Mam nadzieje ze rynna chociaż plastikowa a nie stalowa? Bez rozciecia raczej nie da rady coś mi się wydaje.jeśli trudno wychodzi to lepiejnpoczekac aż beton uzyska większą twardość by nie uszkodzić odlewu. Najglaesze formy to szklane ale mało dostępne kształty, papier daje chropowaty efekt, plastk tez jest ok ale właśnie gorzej z wyciagnieciem.trzymam kciuki