Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

amelia_b 21:37, 11 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Rozumiem ze tort na roczek gotowy skoro Ty o betonie myslisz

Nie,wstrzymuje się do września zrobimy imprezkę podwójną a co do betonu to masz rację siedzę na tarasie i rozmyślam jak masz gdzieś piekarnie pod ręką to można by wykorzystać do dużych donic wiadra po połfabrykatach tam w setkach kg tego Idzie

Dziś podobno noc spadających gwiazd zrobiłam kawę i z tarasu mnie siła nie wygonia ide życzenia klepać
nawigatorka 21:55, 11 sie 2015

amelia_b napisał(a)

Nie,wstrzymuje się do września zrobimy imprezkę podwójną a co do betonu to masz rację siedzę na tarasie i rozmyślam jak masz gdzieś piekarnie pod ręką to można by wykorzystać do dużych donic wiadra po połfabrykatach tam w setkach kg tego Idzie

Dziś podobno noc spadających gwiazd zrobiłam kawę i z tarasu mnie siła nie wygonia ide życzenia klepać

A te wiadra to wysokie są?

Ja właśnie wróciłam z kolejnego wieczoru malowania domku-mam na to codzienne godzinę-między zaśnięciem dzieci a ciemnością, kiedy nie jest zbyt gorąco na malowanie.jeszcze min 2 wieczory tak spędzę.nic mnie teraz z łóżka nie wygoni.jakby dużo tych gwiazd było jedną rezerwuj dla mnie
Kuba 07:15, 12 sie 2015

O upodobaniach młodych dam poczytałam, też bym mogła wtrącić swoje trzy grosze, prace ręczne w Twoim wykonaniu niezmiennie mnie zachwycają, chociaż nie ukrywam że w napisach preferuję język polski, ale oczywiście Ty tu rządzisz
beta 07:52, 12 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

ja robie to wtedy gdy inni nie robią nic czyli odpoczywają albo w trakcie innych codziennych prac. To dla mnie najlepszy relaks.no chyba ze mi coś nie wyjdzie to się denerwuje... I robie jeszcze raz

...

Zdolna Bestyjko, powiedz mi czy to jakaś gotowa zaprawa?....i z czego robiłaś formę na gwiazdę?...karton?
nawigatorka 08:25, 12 sie 2015

Kuba napisał(a)
O upodobaniach młodych dam poczytałam, też bym mogła wtrącić swoje trzy grosze, prace ręczne w Twoim wykonaniu niezmiennie mnie zachwycają, chociaż nie ukrywam że w napisach preferuję język polski, ale oczywiście Ty tu rządzisz

Miło że wpadlas po swojej nieobecności. Za mile słowa dziękuję ja czasem tłumacze na polski czasem nie-zależy jak jakiś napis lepiej widzę.
nawigatorka 08:28, 12 sie 2015

beta napisał(a)

...

Zdolna Bestyjko, powiedz mi czy to jakaś gotowa zaprawa?....i z czego robiłaś formę na gwiazdę?...karton?

Wszystko się nadaje: gotowy beton, mieszany ręcznie z cementu, klej do płytek... Wszelkie resztki.
Nie wiem czy zdradzać tajniki warsztatu gwiazdę wycielam w styropianie, położyłam na jakiesj sklejce a boki (by nie było widać struktury styropianu) wylozylam paskami grubej sztywnej foli.folie tez położyłam na gorze i docisnelam. Gwiazda ma też drobinki brokatowe,których na fotce nie widać.
beta 08:41, 12 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Wszystko się nadaje: gotowy beton, mieszany ręcznie z cementu, klej do płytek... Wszelkie resztki.
Nie wiem czy zdradzać tajniki warsztatu gwiazdę wycielam w styropianie, położyłam na jakiesj sklejce a boki (by nie było widać struktury styropianu) wylozylam paskami grubej sztywnej foli.folie tez położyłam na gorze i docisnelam. Gwiazda ma też drobinki brokatowe,których na fotce nie widać.

...spokojnie...u mnie od zapalenia się do realizacji długa droga...brakuje mi u siebie miejsca na takie rzeczy....niby dom...szopka ... ale miejsca brak

buziaki

a Ty Kochana rób i pokazuj
leon60 10:22, 12 sie 2015

kocham beton
inag 10:45, 12 sie 2015

Ja też bardzo go lubię. Moja siostra ma w projekcie kuchni elementy betonowe. Na wizualizacji wygląda to niesamowicie...
Pszczelarnia 10:52, 12 sie 2015

Chore liście opadną na pewno. Razem nigdy nie pryska się tylko z odstępem. Choć niektórzy łączą p. grzybowe z p. owadowymi. Jestem pewna, że to sprawka owadów ale uważam (na podstawie doświadczeń moich "sadowniczych"), że lepiej jeszcze poczekać na wrzesień i stanąć z nimi do walki. Teraz szkoda czasu i pieniędzy.

To co myślisz, że grzyb, to jest wtórna plamistość - spadź po owadach.