Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:26, 05 cze 2018

amelia_b napisał(a)
a film nagrałaś? nagrywaj i messengerem w Polskę
może może
nawigatorka 21:28, 05 cze 2018

anna_t napisał(a)
Asia twój stół w jadalni ma profil pod blatem na płasko czy na sztorc? pewnie pytalam ale z jakiego profilu robiliście?
i jakie ma wymiary stół?
profli pod blatem jest taki jak w stole wiec 4x4. stół na 110x210
nawigatorka 21:43, 05 cze 2018

Dziś zakup i testowanie elektrycznych nożyc do żywopłoty (wyprzedzając pytanie marketowa marka żółtego sklepu budowlanego) - miały być na wysięgniku ale takimi nie dałoby się swobodnie ciąć niższych żywopłotów na przykład, więc na razie zakupione klasyczne elektryczne ale i na te na wysięgnik może przyjdzie czas bo tez są potrzebne - fastigiaty mają po 5-6 metrów

Powiedzcie mi tylko dlaczego mam to cudo dopiero teraz? ale wymiata - sama przyjemność.
Zatem był dzień cięcia i sprzątania (to to gorsze: grabie, odkurzacz, kilka taczek zielonych odpadów...) ogród wyglądał jak pobojowisko.

Ale pocięłam:
wszystkie bukszpany
wszystkie cisy - przynajmniej te które chciałam ciąć
Graby fastgiaty
żywopłot grabowy - 80 metrow z dwóch stron - a cięcie przy płocie było gorsze od przedzierania się przez Amazonię. Reumatyzm mi nie straszny bo zaliczyłam wszystkie pokrzywy.
przeciełam też przedłużacz - a co się będę ograniczać... ale żyję

Wiolka5_7 22:04, 05 cze 2018

No to pociachałaś

U mnie nic nie ruszone i nie wiem kiedy to zrobię....
Też nożyce muszę kupić za rok do żywopłotu

nawigatorka 22:15, 05 cze 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
No to pociachałaś

U mnie nic nie ruszone i nie wiem kiedy to zrobię....
Też nożyce muszę kupić za rok do żywopłotu

ja obiecywałam sobie od dwoch lat i lepiej wcześniej niż później
Gruszka_na_w... 22:39, 05 cze 2018

nawigatorka napisał(a)

żywopłot grabowy - 80 metrow z dwóch stron - a cięcie przy płocie było gorsze od przedzierania się przez Amazonię. Reumatyzm mi nie straszny bo zaliczyłam wszystkie pokrzywy.

Przyjemny dzień miałaś.
Przy cięciu żywopłotu w gęstwinie lepiej się sprawdza model nożyc z akumulatorem. Warte są swojej ceny. Właśnie z powodu obawy o trudności z opanowaniem kabla w szale ciecia, nabyłam takowe. Rozumiem Twoją radość po cięciu. Z tymi nożycami człowiek idzie jak burza i czuje moc.
Widoki z Twojego ogrodu radują oczy i koją duszę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nawigatorka 22:44, 05 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Przyjemny dzień miałaś.
Przy cięciu żywopłotu w gęstwinie lepiej się sprawdza model nożyc z akumulatorem. Warte są swojej ceny. Właśnie z powodu obawy o trudności z opanowaniem kabla w szale ciecia, nabyłam takowe. Rozumiem Twoją radość po cięciu. Z tymi nożycami człowiek idzie jak burza i czuje moc.
Widoki z Twojego ogrodu radują oczy i koją duszę.
jedynie popołudnie to było. Żyć tez trzeba ja jednak wole elektryczne i to nie z powodu ceny a ciężaru. Kabel co ciekawe miałam za soba wiec chyba jakis ślimak mi go jednak przegryzł
Warto dać się poparzyć pokrzywom dla takich slow
Makao_J 23:18, 05 cze 2018

A pokażesz jak te nożyce wyglądają?
nawigatorka 07:38, 06 cze 2018

Makao_J napisał(a)
A pokażesz jak te nożyce wyglądają?
te mam https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/maszyny-ogrodnicze/nozyce-do-zywoplotu/nozyce-do-zywoplotu-elektryczne/nozyce-do-zywoplotu-macallister-520-w.html?&gclid=CjwKCAjw6djYBRB8EiwAoAF6ofGgQt8s6FCAtmqsUjTJWQc3EpwjExMRtY9QI3z-yV0YxCt5y7q-dBoC1d4QAvD_BwE
kasja83 08:27, 06 cze 2018

nawigatorka napisał(a)
Dziś zakup i testowanie elektrycznych nożyc do żywopłoty (wyprzedzając pytanie marketowa marka żółtego sklepu budowlanego) - miały być na wysięgniku ale takimi nie dałoby się swobodnie ciąć niższych żywopłotów na przykład, więc na razie zakupione klasyczne elektryczne ale i na te na wysięgnik może przyjdzie czas bo tez są potrzebne - fastigiaty mają po 5-6 metrów

Powiedzcie mi tylko dlaczego mam to cudo dopiero teraz? ale wymiata - sama przyjemność.
Zatem był dzień cięcia i sprzątania (to to gorsze: grabie, odkurzacz, kilka taczek zielonych odpadów...) ogród wyglądał jak pobojowisko.

Ale pocięłam:
wszystkie bukszpany
wszystkie cisy - przynajmniej te które chciałam ciąć
Graby fastgiaty

Heheheh...czyli uprawiasz teraz Teksańską Masakrę Nożycami elektrycznymi