Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

iwka 22:32, 09 wrz 2015

teraz za wcześnie na cebulowe, jak będzie ciepło to jeszcze wyrosną, najlepiej pod koniec września, październik sadzić, aby ziemia nie była zmarźnięta. Główkowate tak samo
nawigatorka 22:32, 09 wrz 2015

ren133 napisał(a)

A ja myślalam, że te czosnki sadzi się tak jak tulipany

Ja kiedys kupilam czosnki (ktore okazaly sie byc zupelnie inne i juz ich nie mam) i tez pisano by sadzic je wisną.moze ktos wie cos wiecej w tej kwesti.
nawigatorka 22:34, 09 wrz 2015

iwka napisał(a)
teraz za wcześnie na cebulowe, jak będzie ciepło to jeszcze wyrosną, najlepiej pod koniec września, październik sadzić, aby ziemia nie była zmarźnięta. Główkowate tak samo

mi juz hiacynty kwitly w lipcu wiec mnie nic nie zdziwi.ale podobno takie jesienne zakwitanie im nie szkodzi i czesto zdarza sie np u szafirkow.
Magda70 22:39, 09 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja kiedys kupilam czosnki (ktore okazaly sie byc zupelnie inne i juz ich nie mam) i tez pisano by sadzic je wisną.moze ktos wie cos wiecej w tej kwesti.

czosnki sadzi się jak tulipany-jesienią.
Można też wiosną ale wczesną aby zakwitly w tym samym roku.
Ja czosnki ostrowskiego sadzilam wlasnie wiosną a wszystkie inne czosnki jesienią tak jak inne cebulowe.

ps. musze dosadzić wlasnie te ostrowskiego
nawigatorka 22:46, 09 wrz 2015

Magda70 napisał(a)

czosnki sadzi się jak tulipany-j
Można też wiosną ale wczesną aby zakwitly w tym samym roku.
Ja czosnki ostrowskiego sadzilam wlasnie wiosną a wszystkie inne czosnki jesienią tak jak inne cebulowe.

ps. musze dosadzić wlasnie te ostrowskiego

Wlasnie te ktore u mnie mialy byc blekitne i czytalam by sadzic jesienia i tak sadzilam wlasnie.oby Ci zakwitly i cieszyly bardziej niz mnie
inag 23:04, 09 wrz 2015

ren133 napisał(a)

A ja myślalam, że te czosnki sadzi się tak jak tulipany

No niby wszystkie tak oprócz tych główkowatych... Też się zdziwiłam.. Mi nie pasuje w tamtym miejscu sadzić ich wiosną bo chcę tak ciasno je upachać razem z tulipanami i nie wiem co zrobić...
inag 23:09, 09 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)

Nie jest tego tak duzo.ja sadze w duzych grupach wiec tylko beda w kilku miejscach. Oby tylko nie wyszly czerwone bo skoncza w wazonie

Dobrze, że nie widziałaś jednej z moich rabat w zeszłym roku! Miała być biało - różowa (tulipany) a wyszły białe pełne i pojedyncze, czerwone i pomarańczowe (!!!), kilka różówych Wkurzyłam się okropnie. Ogólnie to mnóstwo cebul miałam oszukanych kolorystycznie oprócz tych zamawianych w stałym miejscu.
Kuba 07:52, 10 wrz 2015

Fajnie że o cebulach piszecie bo już chciałam sadzić a tak wiem że trzeba jeszcze czekać
Miłego dnia
Ensata 08:09, 10 wrz 2015

Zakupy zacne, jak z maja to zawilce maja turbodoladowanie, moze je dołoze do oczkowej, hm
tusiawka 00:01, 11 wrz 2015

Ja zakupy w Janinie przespałam i były już tylko resztki, za to dzisiaj w Lidku się obkupiłam.
Wykupiłam wszystkie gladiatory, choć cebulki jednak mniejsze niż te z CO.