Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:22, 09 wrz 2015

inag napisał(a)

Zgadzam się

nawigatorka 10:24, 09 wrz 2015

iwka napisał(a)
Zawilce sliczne tez sobie kupilam ale jeszcze nie kwitną a twoja runianka to troche na sloncu chyba, bo moja cały czas w cieniu i taka sobie.

Zdążą one długo kwitną zimno im nie straszne.
A runianka cały dzień w cieniu jedynie zachodzące słońce do niej docera.jeszcze pod okapem dachu rośnie wiec na nadmier deszczu nie może narzekać.
nawigatorka 10:26, 09 wrz 2015

Konieczki napisał(a)

Skromnością nie grzeszą baby

Zklamana skromność to przecie nie zaletą.sofę mam straszna to nie pokaże, kuchnie pokazałam bo się jej nie wstydzę
nawigatorka 10:31, 09 wrz 2015

Konieczki napisał(a)
Aśka Ty masz przepięknie - idę się pochlastać.
Na zawilce zachorowałam.
A ja tak odnośnie tego zagłąbnika - nie boicie się ze tam woda będzie stać? Po dużych ulewach. Czy macię glebę przepuszczalną?

Daj spokój nie przesadzaj.a zawilce mus mieć

Może się nie boimy ale uwzględniamy taka obcje i planyjemy jakiś drenaż.u nas poza tym ziemia raczej nie jest gliniasta,piaszczysta tez nie wiec woda raczej nie stoi. Raczej obawialismy się podczas kopania ze woda z ziemi nam wybije ale jest sucho.
nawigatorka 11:11, 09 wrz 2015

sadzicie już? ja jeszcze chyba chwilę poczekam, choć możę warto wykorzystrac, że ziemia teraz mokra po deszczach. u mnie tylko biel i fiolet, wiekszośc do ziemi trochę do donic.

inag 20:46, 09 wrz 2015

O wow! Ja też zrobiłam zakupy cebulowe Też nie wiem czy już można sadzić? Jutro mają do mnie dotrzeć cebule i mnie korci.. Jak będziesz wsadzała to daj znać też to zrobię. Zwłaszcza, że nie wiem czy później będę miała czas i jaka będzie pogoda. Czosnki jakie wzięłaś? Zastanawiałam się nad gladiatorami i giganteus. Wzięłam te drugie i jeszcze czosnki główkowate. Z tymi ostatnimmi też nie wiem co zrobić bo piszą żeby sadzić w kwietniu a ja chciałabym już teraz razem z tulipanami... Oj ciężkie jest życie...
amelia_b 20:51, 09 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
sadzicie już? ja jeszcze chyba chwilę poczekam, choć możę warto wykorzystrac, że ziemia teraz mokra po deszczach. u mnie tylko biel i fiolet, wiekszośc do ziemi trochę do donic.

Asiu zaszalalaś,wiosną będzie co podziwiać
ren133 20:55, 09 wrz 2015

inag napisał(a)
O wow! Ja też zrobiłam zakupy cebulowe Też nie wiem czy już można sadzić? Jutro mają do mnie dotrzeć cebule i mnie korci.. Jak będziesz wsadzała to daj znać też to zrobię. Zwłaszcza, że nie wiem czy później będę miała czas i jaka będzie pogoda. Czosnki jakie wzięłaś? Zastanawiałam się nad gladiatorami i giganteus. Wzięłam te drugie i jeszcze czosnki główkowate. Z tymi ostatnimmi też nie wiem co zrobić bo piszą żeby sadzić w kwietniu a ja chciałabym już teraz razem z tulipanami... Oj ciężkie jest życie...

A ja myślalam, że te czosnki sadzi się tak jak tulipany
nawigatorka 22:28, 09 wrz 2015

inag napisał(a)

Wydaje mi sie ze symbolicznie ale nie chce sie dac zariowac.wszystko poza bialymi krokusami z janiny. A ja tez kolorystycznie ograniczona czosnki mam mounteverest i gladiatory.troche ich mam z poprzednich lat.na glowkwatych sie nie znam wiec nie pomoge. Sadzic niby mozna ale dla mnie cebule to jesien wiec jeszcze czekam chwile.
nawigatorka 22:31, 09 wrz 2015

amelia_b napisał(a)

Asiu zaszalalaś,wiosną będzie co podziwiać

Nie jest tego tak duzo.ja sadze w duzych grupach wiec tylko beda w kilku miejscach. Oby tylko nie wyszly czerwone bo skoncza w wazonie