Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

beta 13:44, 11 sty 2016

Świetne to biurko...a jak te deski sa przykręcone do płyty?od spodu?bo wkrętów w przybliżeniu nie widać
nawigatorka 13:53, 11 sty 2016

beta napisał(a)
Świetne to biurko...a jak te deski sa przykręcone do płyty?od spodu?bo wkrętów w przybliżeniu nie widać

deski połączone są z soba na zamek (taka wersja jak w panelach) i przykęcone od spodu przez płyte osb. daletgo ich nie widać paczka tych desek (dokładnie tyle ile poszło na biurko) poksztowała cos ok 45 zł.
jankosia 14:08, 11 sty 2016

Bardzo fajnie się prezentuje. Lampa zresztą też, to hand made?
Też lubię sobie pogrzebać w drewnie, ale zdecydowanie brakuje mi dobrego hebla. Mąż uważa że to przeżytek, ale ja widziałam nie raz do jakiego stanu można doprowadzić deskę tym staromodnym narzędziem i zupełnie nie podzielam jego zdania Jeszcze pociągnę wątek skoro i tak ogrodowych tematów na razie brak. Te deski podłogowe to są zdaje się łączone na pióro - wpust nie? Musiałaś zrzynać końcówki prze przykręceniem do tych listew maskujących czy trzymają się mimo zostawienia ich?
jankosia 14:15, 11 sty 2016

I czy ta lampa to odlew z cementu czy masy epoksydowej?
nawigatorka 14:22, 11 sty 2016

jankosia napisał(a)
Bardzo fajnie się prezentuje. Lampa zresztą też, to hand made?
Też lubię sobie pogrzebać w drewnie, ale zdecydowanie brakuje mi dobrego hebla. Mąż uważa że to przeżytek, ale ja widziałam nie raz do jakiego stanu można doprowadzić deskę tym staromodnym narzędziem i zupełnie nie podzielam jego zdania Jeszcze pociągnę wątek skoro i tak ogrodowych tematów na razie brak. Te deski podłogowe to są zdaje się łączone na pióro - wpust nie? Musiałaś zrzynać końcówki prze przykręceniem do tych listew maskujących czy trzymają się mimo zostawienia ich?

Mąż widać sie nie zna choc ja z heblem nie miałam w życiu wiele do czynienia.ciekawa jestem twoich prac - można gdzieś coś pooglądać?
tak jest tam pióro-wpust. Nic nie trzeba było obcinać - deski maskujące są dokładnie na grubość desek podłogowych+płyty więc trzymają cię sztywno bez kłopotu.
nawigatorka 14:24, 11 sty 2016

jankosia napisał(a)
I czy ta lampa to odlew z cementu czy masy epoksydowej?

to odlew z betonu - czyli poniekąd z cementu też tez moja robota oczywiście. kiedys pokazywałam tę lampę... o tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=339
ewa004 14:34, 11 sty 2016

Mój podziw dla Twoich umiejętności i pomysłowości sięga szczytu
Ja chyba zaraz sięgnę dna ....takie ze mnie beztalencie !!!...nie moze być.....
jankosia 14:36, 11 sty 2016

No lampa z bliska jeszcze fajniejsza
I coś ty! Ja muszę majstrować sama z braku kasy nie z powodu hobby Generalnie nie mam smykałki do ozdabiania domu z jednego podstawowego powodu: Nie cierpię go Nie cierpiałam też wtedy kiedy go kupowaliśmy, ale byłam wtedy na pierwszym roku studiów i było mi wszystko jedno. Do tej pory traktuję go jako sypialnię i tylko na chwilę Gdyby tata nie zbił nam lóżka to do tej pory mielibyśmy materace na podłodze Taki typ Ale pooglądać ładne rzeczy lubię więc będę tu zaglądać
nawigatorka 14:38, 11 sty 2016

ewa004 napisał(a)
Mój podziw dla Twoich umiejętności i pomysłowości sięga szczytu
Ja chyba zaraz sięgnę dna ....takie ze mnie beztalencie !!!...nie moze być.....

To tylko kilka dech.zazwyczaj gdy ktos widzi to biurko stara sie go nie komentowac... bo co tu powiedziec...to ogrodowisko skupia tyle osob o otwartej glowie na takie szalone pomysly.
I niejedna osoba tu twierdziala ze ona nic nie umie,ze bez talentu,ze dwie lewe rece... a pozniej sprobowala i sie udalo.a ile z tego wlasnej satysfakcji.polecam.sprobuj od czegos malego.
beta 14:40, 11 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

deski połączone są z soba na zamek (taka wersja jak w panelach) i przykęcone od spodu przez płyte osb. daletgo ich nie widać paczka tych desek (dokładnie tyle ile poszło na biurko) poksztowała cos ok 45 zł.

ok...dzięki za info...nie miałam pojęcia że są takie cuda...ale to bardzo fajny wynalazek....bo blat nie jest poniszczony wkrętami i nie trzeba kombinować jak koń po górę