Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 19:17, 23 paź 2015

Karabela napisał(a)
Szybkie pytanie NAJPIĘKNIEJSZA róża pnąca. Do posadzenia na ścianę, slonce do 16. Bardzo widoczna z domu, w zasadzie będzie częścią salonu i patrzysz na nią caly czas.... ciekawa jestem Twojej opinii.
acha, sciana biała

Obstawiałabym Eden Rose albo Jamesa G.
Karabela 19:23, 23 paź 2015

Zagajanka napisał(a)

dziękuję ciagle myślę
mam tam Gerschwind Orden i Rapsody in blue ale wctym roku nie kwitły w ogóle. ...
Ewik 20:40, 23 paź 2015

Zagajanka napisał(a)

Obydwie śliczne jednak wolę Edenkę
Zagajanka 21:27, 23 paź 2015

Karabela napisał(a)
dziękuję ciagle myślę
mam tam Gerschwind Orden i Rhapsody in blue ale wctym roku nie kwitły w ogóle. ...

Moze daj im szanse? Rozumiem, ze róże niedawno posadzone?
Nie przepadam za Rhapsody, a Geschwinds Orden to chyba jednokrotnie kwitnąca? Ona moze zacząć kwitnać dopiero na drugi-trzeci rok od posadzenia.

Jeżeli w grę wchodzą róże niepowtarzajace kwitnienie i o sporych rozmiarach, to zobacz jeszcze: CONSTANCE SPRY, Raubritter.

Jeszcze zerknij na Jasminę, Rosannę, Lagunę (albo Sweet Lagunę) Kordesa.

Intryguje mnie jeszcze Salma Es-Said Guillota, ale to stosunkowa nowosć, mało co o niej jest w necie. Powinna powtarzać kwitnienie. Na obrazkach ma przepiękne kwiaty.
Madzenka 22:30, 23 paź 2015

Sie uprasza o zameldowanie zakupów rózanych czekam i sie wiercę z niecierpliwości

Moich jeszcze nie ma zatem jutro poświęcę się cebulom
Karabela 22:59, 23 paź 2015

Zagajanka napisał(a)

Moze daj im szanse? Rozumiem, ze róże niedawno posadzone?
Nie przepadam za Rhapsody, a Geschwinds Orden to chyba jednokrotnie kwitnąca? Ona moze zacząć kwitnać dopiero na drugi-trzeci rok od posadzenia.

Jeżeli w grę wchodzą róże niepowtarzajace kwitnienie i o sporych rozmiarach, to zobacz jeszcze: CONSTANCE SPRY, Raubritter.

Jeszcze zerknij na Jasminę, Rosannę, Lagunę (albo Sweet Lagunę) Kordesa.

Intryguje mnie jeszcze Salma Es-Said Guillota, ale to stosunkowa nowosć, mało co o niej jest w necie. Powinna powtarzać kwitnienie. Na obrazkach ma przepiękne kwiaty.

posadzone rok temu, z przypadku trafily w najbardziej eksponowane miejsce. Nie wiem czy ich nie przenieść zamiast dawac szanse skoro tyle piękności. Ta salma mnie urzekła, kolor na zdjęciu idealny ale w opisie podają że karminowy.... Oczywiscie wole powtarzajace.
Zagajanka 09:05, 24 paź 2015

Karabela napisał(a)

posadzone rok temu, z przypadku trafily w najbardziej eksponowane miejsce. Nie wiem czy ich nie przenieść zamiast dawac szanse skoro tyle piękności. Ta salma mnie urzekła, kolor na zdjęciu idealny ale w opisie podają że karminowy.... Oczywiscie wole powtarzajace.

Karabelciu, szczczerze: niektóre róże historyczne są wspaniałe, ale że kwitną (chiciaż długo) tylko jednokrotnie, to szkoda mi miejsca dla nich. Miałam kilka, większość przesadziłam za płot. Została mi tylko Mme Hardy i na razie wystarczy
Zagajanka 09:12, 24 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Sie uprasza o zameldowanie zakupów rózanych czekam i sie wiercę z niecierpliwości
Moich jeszcze nie ma zatem jutro poświęcę się cebulom

Madżen, odmeldowuję w takim razie, że dzisiaj - jutro sadzę:

Madame Francois Graindorge - 2 szt.,
Pomponellę,
Viridiflorę- 2 szt,
Alden Biesen,
Waterloo i
Heavenly Pink.

Paczki z Floribundy i Harknessa już w drodze
Karabela 09:24, 24 paź 2015

Zagajanka napisał(a)

Madżen, odmeldowuję w takim razie, że dzisiaj - jutro sadzę:

Madame Francois Graindorge - 2 szt.,
Pomponellę,
Viridiflorę- 2 szt,
Alden Biesen,
Waterloo i
Heavenly Pink.

Paczki z Floribundy i Harknessa już w drodze

Szalona ja mam depresję z powodu braku miejsca
Alden Biesse cudne, mam na lesniej działce i uwielbiam
Madzenka 09:39, 24 paź 2015

Wow Janeczko, czekam na twój sezon rózany. Nad vidriflorą dumam od dwoch lat i nie wiem z czym ja skomponować. Bede podpatrywać.

Karabelcia, teraz dokup sobie Edenkę lub Gardinie i posadż obok Geschwinder. Bo młode róze słabo kwitna. Jesienia wysadzisz Geschwinder gdy inne pnące pieknotki nabiorą juz mocy. O mączniaku napisałam u mnie. I pamietaj , ze w donicach Lavender byłaby piekna