Zbyszek. jak pisałam powyżej .. hosty są w środkowej stawce dla ślimaków.. zdecydowanie najpierw zjadają inne rośliny. I u mnie nie zauważyłam by niektóre odmiany mijały..
I czytam i oczy otwieram jak 5 złotówki..kto pisze takie bzdury. Moje ślimaki łażą po lawendzie.. może jej nie jedzą, ale idąc do czosnków to zbieram z lawendy codziennie całe stada. Wczoraj w nerwie wyciepałam wszystkie czosnki bo przyciągają ślimaki. Z tej listy ślimaków nie mam w miarę na piwoniach. NIc nie napiszę o santolinie i gipsówce bo tych roślin nie mam. Całą resztę żrą, łażą po tym i maja w nosie co piszą w artykułach. Wilczomlecz też jest oblegany. Nie jedzą ale łażą po nim. Płomyki, goździki wtryniaja aż miło. Chętniej niż hosty.
Nie jedzą żurawek i werbeny. Łażą po tym ale nie gryzą.
Wylizałam fragment 20 cm pomiędzy trawnikiem a bukszpanami Reszta jeszcze w tym roku nie byłą ani razu pielone... czasami jak coś urosło wielkiego to wydarłam
Ale nie mam czasu, musi być jak jest.. dla pierwszego efektu brzeg uporządkowany
Tak było... brzydkie kostrzewy wyciepałam, część ucięłam na 5 cm, część ciut wyżej.. i chyba kostrzewa pójdzie out.. przesadzę carexy spod brzozy, a brzoza dostanie busz
Wygląda teraz tragicznie. Mus zmienić to. Dla kostrzewy tu za mokro.