Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

malgorzata_s... 21:06, 20 lip 2015

Anek zaglądam cały czas , nie piszę bo zabiegana jestem Może raczej nawet zawizytowana bo przecież jeszcze przyjaciele z poza O są i zapomnieć o nich nie można. Latam więc po domach a mama patrzy na mnie jak na fariatkę i już nawet nie pyta kiedy w domu będę
Mala_Mi 22:57, 20 lip 2015

popcorn napisał(a)
Ania, cenzura? Cudny Muminek, czysta radość!
Great expectations mam na liście do kupienia, faktycznie Twoja podobna, a że większa - może to zasługa Twojej ziemi? Ta 7latka też niczego sobie, potwór!
miłego popołudnia!

Karola mam kilka podobnych.. i aby wyłapać różnice trzeba by ułożyć wszystkie 3 w rzędzie.

I jakieś focie.. mam nadzieję, że nie wrzucałam ich.. z drugiej strony.. kto ma czas teraz gapić się po raz kolejny w to samo Lato, sezon na przyjemniejsze rzeczy niż komputer ..

Mala_Mi 23:05, 20 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania jak możesz to kup sobie taką gaśnicę na szerszenie i osy- strażaków na rabatę bym nie polecała, w zeszłym roku mieliśmy szerszenie w ruderze po sąsiedzku, wezwaliśmy straż no i powyrywali deski narobili dziadostwa - szerszenie usunęli- ale bajzel został - obawiam się , że mogłabyś skalniaka nie mieć po ich akcji, a gaśnicą sama potraktujesz osy wieczorową porą i powinno być ok. Mieliśmy jeszcze jedno gniazdo nad obecną drewutnią pod dachem, ale nie było się jak do nich dostać bez demontażu dachu wiec przeczekaliśmy do zimy- na szczęście łagodne dla nas były- iw zimie zrobiliśmy wejście na tamten stryszek i usunęliśmy gniazdo wielkości okazałego wiadra - ale piękne i misternie zbudowane było, a kruche bo to taka masa celulozowa- nie obfociłam bo nie wiedziałam jeszcze o Ogrodowisku- syn do szkoły zaniósł jako eksponat na biologię.

A kwiatuchy jak masz wywalać siewki czy inne to wiesz, że ja z miłą chęcią przygarniam.

Problem jest z siewkami, że trzeba je jakoś upakować, a to zajmuje czas A tego ciągle brak.. Wymaga logistyki i misternego wydłubywania z rabat.. Inni siewek nie mają bo po prostu to szybko pielą, a ja się tak pitolę z tym.. czekam, aż podrośnie...

A z osami w dzień się pamięta o osach, a w nocy się zapomina.. teraz sobie przypomniałam.. ale myślę o jednym... zapakować pociachane ogórasy i do spania iść.

Bogdzia 23:08, 20 lip 2015

JulkAd 23:39, 20 lip 2015

Oglądam te focie u Ciebie i cały czas podziwiam Aniu Twój zapał i energię Twoją. Dawno nie byłam, więc ślad i pozdrowienia zostawiam

Jeżówki od Ciebie w ubiegłym roku pięknie mi kwitły, zebrałam nasionka, posiałam i nic nie wzeszło, a najgorsze, że pozostałe w tym roku chyba ślimory zjadły bo w ogóle ich nie widzę....za to pozostałe roślinki od Ciebie rosną, aż miło....tojeścią zachwycam się non stop
Madzenka 06:56, 21 lip 2015

Jakoś tego lata czasu brak
malkul 07:50, 21 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Problem jest z siewkami, że trzeba je jakoś upakować, a to zajmuje czas A tego ciągle brak.. Wymaga logistyki i misternego wydłubywania z rabat.. Inni siewek nie mają bo po prostu to szybko pielą, a ja się tak pitolę z tym.. czekam, aż podrośnie...

ja w tym roku nie mam serca i aby w przyszłym ciągle nie pielić to tnę przekwitnięte nim dzici wydadzą
a co ? poleżeć taż trzeba
Agawita 16:00, 21 lip 2015

Aniu, dzięki Twojemu pitoleniu inni mają radochę w swoich ogrodach z tego dobrodziejstwa fakt, że czas zabiera ale dobra duszyczka z Ciebie i nie pozwalasz na marnotrastwo dziękuję
Wnusio przekochany, jak każde dziecko testuje wytrzymałość dorosłych i przesuwa granice... My byliśmy inni? to w końcu czas beztroski Nowa rabata z różami zaczyna nabierać wyglądu, co to za trawa za różami?
Margarete 16:34, 21 lip 2015

mira napisał(a)
tak wygląda lipiec - słowo lipiec należy czytać wolno i patrzeć na fotkę

Anka jak tu u ciebie jest bosko
Wiem że lilie giganty, wiem że róże cudne, że trawy same sie sieją, rosna olbrzymie, ze bylinowy raj masz u siebie...to wszystko wiem, ale ta fota mnie rozwaliła na łopatki.....normalnie jak bym na jakieś malarstwo impresjonistów patrzyła, na obraz wykonany modną wtedy techniką drobnych kolorowych punkcików...cudna rabata, cudna fota (Mira )

Podziwiam twojego lucifera i donosze że mój (kupiony za nomową Bogdzi) ma pierwszy kwiatek, ma wiecej cienia niż twój i nie ta ziemia ...ale i tak sie ciesze że go mam.

Muminek z konewkami wymiata

Prosze jeszcze wiecej ujec z mojego jednego z ulubionych u ciebie miejsc - a mianowicie z aleji liliowcowej, bo ona cudna jest
Pozdrawiam
Margarete 16:36, 21 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jest jest - kolejna fota z liliowcami - cudnie tu....

A i zapomniałam zapytac i te ożanke, to jest bylina? czy jednoroczna? bedziesz zbierac nasionka ?