Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

Karol99 23:40, 21 sie 2015

Ta trawka nie lubi też aż tak częstego Podlewania. Jak często ja podlewasz?
Mira104 23:57, 21 sie 2015

Aga trawy raczej lubią piaszczyste gleby nawet sama nazwa na to wskazuje. Ja bym wykopała ją, wymieszała ziemię z piaskiem i jeszcze raz posadziła w takiej "mieszance" i nie przelewaj jej tak
zbieraczkamieni 00:15, 22 sie 2015

Wydmuchrzyca piaskowa Leymus arenarius

To masywna trawa o pięknym sinoniebieskim zabarwieniu. Ma dość szerokie liście, sztywne i wzniesione. Kępa liści ma wysokość ok. 60 cm. Lubi gleby lekkie, piaszczyste. Dodatkowo pH gleby powinno być zasadowe, czyli oscylujące w okolicach 7. Uwaga, nie nadaje się do małych założeń, ponieważ stosunkowo szybko rozrasta się za pomocą rozłogów. Dla małych kompozycji, można zastosować ją, wkopując w ziemie roślinę posadzoną w doniczce.

Czyli nie podlewać.
Psiamama 09:50, 22 sie 2015

Podlewać czy nie podlewać o to jest pytanie
Karol w te upały podlewałam codziennie... może za często i Mira może mieć rację tam jest gliniasta gleba. Trzeba będzie jej (im bo mam 2) ulżyć trochę. Zbieraczukamieni posadziłam je w doniczkach z wyciętym dnem
Dziś akcja skalniak a raczej cd. rozwalania skalniaka Wymyśliłam tam wrzosowisko. Dobry pomysł?
KasiaW76 10:08, 29 sie 2015

Witaj sąsiadko?

Widzę, że u Ciebie hortensje pięknie kwitną a co do kursu ich cięcia to jak znajdziesz taki to i mnie zapisz
Psiamama 22:33, 29 sie 2015

Prawie sąsiadko mieszkam między Radzionkowem a Tarnowskimi. "Świony" troszkę znam
Enya73 09:45, 30 sie 2015

Cześć, to jesteś moją najbliższą sąsiadką. Też bym tak opisała gdzie mieszkam Pozdrawiam serdecznie zza miedzy i zapraszam do wirtualnych odwiedzin. Rozgość się wygodnie. Z tego co czytałam w Twoim wątku, to lubisz takie klimaty , jak u mnie
A ja tymczasem będę podglądać postępy u Ciebie. Już masz ładnie na starcie.
KasiaW76 15:53, 30 sie 2015

Z moich okolic prawie nikogo... wszystkich ciągnie w TG i tym podobne w sumie się nie dziwie bo strach się bać w moich stronach zakładać ogródek

Działaj, działaj bo za chwile zimą będzie mnie tylko upał powstrzymuje od prac
Psiamama 22:23, 30 sie 2015

Enya73 napisał(a)
Cześć, to jesteś moją najbliższą sąsiadką. Też bym tak opisała gdzie mieszkam Pozdrawiam serdecznie zza miedzy i zapraszam do wirtualnych odwiedzin. Rozgość się wygodnie. Z tego co czytałam w Twoim wątku, to lubisz takie klimaty , jak u mnie
A ja tymczasem będę podglądać postępy u Ciebie. Już masz ładnie na starcie.

Witaj Anita Jak to się stało, że ja jeszcze do Ciebie nie trafiłam? Nadrabiam i wybieram się na spacer do Ciebie. A Ty odwiedzaj mnie proszę bo ja jak widać... dziecko we mgle
Psiamama 22:29, 30 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Z moich okolic prawie nikogo... wszystkich ciągnie w TG i tym podobne w sumie się nie dziwie bo strach się bać w moich stronach zakładać ogródek

Działaj, działaj bo za chwile zimą będzie mnie tylko upał powstrzymuje od prac

No co Ty? Fajne są Świętochłowice. Mój M mieszkał kiedyś w Łagiewnikach
A mnie zastanie zima tylko którego roku Te lato tak minęło, mam wrażenie, że mi brakuje jednego miesiąca