Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

Psiamama 23:05, 30 sie 2015

No to pokażę resztki mojego skalniaka. Tych kamieni już nie dam rady sama ruszyć. A mąż zawetował likwidacje skalniaka, nagle zaczął mu się podobać... Tak się droczy ze mną bo oczywiście wyniesie te kamole, ale zastanawiam się czy nie zachować kilku. Może ułożyć taką kaskadę i obsadzić tylko boki?

Psiamama 23:08, 30 sie 2015

I moje zakupy dzisiejsze
Karol99 23:09, 30 sie 2015

Świetne zakupy
Psiamama 23:15, 30 sie 2015

Dzięki Karol cieszę się bo hakone bardzo długo szukałam.
Psiamama 21:48, 31 sie 2015

Jestem wykamana i szczęśliwa Jak tylko upał zelżał ruszyłam na resztki mojego skalniaka i uporałam się z kamieniami. Nie mam zdjęć niestety bo zmrok mnie zastał. Podoba mi się Mam nadzieję, że jutro w dziennym świetle czar nie pryśnie Jutro też ma być skwar, ale ostatni dzień podobno wiec pod wieczór posadzę rośliny. Dziś w którymś wątku przeczytałam, że nie przesadza się roślin przed 15 września. Zaryzykuję i jutro jedna kuleczka bukszpanowa i lawenda muszą się przeprowadzić. Wierzę, że przeżyją w końcu 1 września to nie 1 lipca Krzyż mi pęka
Psiamama 09:25, 01 wrz 2015

Oto co wczoraj zdziałałam. Teraz tylko fajnie obsadzić. Na tył planuję lawendę, z lewej strony schodków carex evergold x 2 a po prawej cis, kulka bukszpanowa i pomiędzy tym hakone. Poradźcie coś nim nie posadziłam

A i mam jeszcze aurea nana? Może ją między carexy po lewej?
Enya73 09:32, 01 wrz 2015

Poustawiaj je w miejscach , w których je zaplanowałaś, bo na fotce niestety nie widać ile tak naprawdę masz tam miejsca.
Mira104 10:13, 01 wrz 2015

Fajne są te turzyce, tak gęste, że możesz spokojnie te kępy podzielić. Ja tak zrobiłam z moją turzycą "ptasie łapki" z 3 zrobiłam 6, a miałam dużo mniejszą. Na dzień dzisiejszy rozrosła mi się porządnie i znowu nadaje się do podziału
Ja pokupowałam w biedronce cebulki tulipanów i czosnek biały 100 cm wysokości wszystko po 3,99 zł. Czosnek jest pakowany po 1 szt. a cebule tulipanów po 8 szt. W makro widziałam czosnek niebieski 120 cm w cenie powyżej 12 zł. Pozdrawiam i działaj
Psiamama 11:13, 01 wrz 2015

Witaj Mira. Pojawiasz się i znikasz Turzyce fajne, ale nie będę ich teraz jeszcze dzielić. Może na wiosnę a na pewno na wiosnę podzielę te niebieskie wydmuchrzyce. Chcesz?? Jeju te czosnki z Biedry już wszyscy tu je mają tylko nie ja

No to pokazuję moje nieudolne plany, raz kozie śmieć Wiem, że mam problem z gęstym sadzeniem.

Strona lewa (wlazł mój cień sorki

Strona prawa, tu jeszcze miała by dojść kuleczka bukszpanowa z przesadzenia.

Co radzicie? Sadzić? Zmieniać? Iść się utopić?
Enya73 11:43, 01 wrz 2015

Hakone ma za mało miejsca, generalnie poproszę o szerszy plan i wymiary te zakątka