Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

kasia_w 19:45, 09 lip 2015

Ensata napisał(a)
Marzen, mam dokładnie pic carlit, bo taka miała być, ale co ja się jej naszukałam, to moje. taką rabatę też planuję, zakochałam się w niej

https://www.pinterest.com/pin/534309943268712666/

Piekna rabata! Ale mi prędzej na dłoni kaktus wyrośnie, niż taka trawka na rabatce. Miałam niedzwiedzie, nie było tak piękne i się postarzało szybko mimo dzielenia. Ale oczywiście życzę powodzenia
kasia_w 19:48, 09 lip 2015

Ensato mam jedną kępę 4 letnią pokazać? Zostawiłam tę jedną najlepszą, resztę wywaliłam
Ensata 19:49, 09 lip 2015

Kasia, ale ja mowie, moja to nie jest niedzwiedzia, niedzwiedzia, to podobno lepsza wersja
kasia_w 19:53, 09 lip 2015

no to pewnie będzie ok
Konieczki 20:27, 09 lip 2015

Sorrki ze dopiero teraz, ale miałam spotkanie. Napis z mi dokładnie jaki poliwęglanu -zadzwonie do kumpla i się popytam. Na 100%nie będzie to miało takich samych właściwości, podejrzewano że chcą ta silikonem pociągnąć. Kurde czemu to Ty masz kupować nową płytę -spieprzyli ich wina. Jak to robiła firma a nie PAN Czes to mają ubezpieczenie. Napis z mi wymiary i grubość płyty
Ensata 20:31, 09 lip 2015

Poliwęglan ma 6x5, gr 4 mm, uv z jednej strony. Spieprzyli tę stronę bez uv, chcą ją polerować jakąs pastą. Z zamówieniem jest problem, bo takie wymiary fabryka robi jak ma zamówienie na nietypowy wymiar czyli 12 sztuk. Plus, pewnie zwyczajnie szkoda/nie ma pieniędzy...On nie ucieka jakoś specjalnie od odpowiedzialności. Gdyby uciekał, to bym mu kota pogoniła i tyle. A tak mi szkoda chłopaka..
siakowa 20:35, 09 lip 2015

Mam zle wiadomosci....nic nie da szlifowanie....
siakowa 20:37, 09 lip 2015

I na dodatek jak jakis niedoswiadczony chlopak kladzie ci plyte tylko z jednej strony uv to nie beiesz miec pewnosci czy dobra sttona i nie jestes w stanie tego zweryfikowac....jak bedIe zla srona to zacznie zolknac i kruszyc sie...
Zielona 20:45, 09 lip 2015

Gośka... tego się bałam... że będą chcieli "przypudrować syfa"...
O utracie właściwości poliwęglanu pod wpływem mechanicznych napraw pewnie napisze siakowa. Ja bałam się właśnie utraty tej powłoki UV. Myślę jednak, że nawet ta druga strona, która zostanie wypolerowana dzisiaj, może w przyszłości szybko zrobić się matowa... Nie napiszę niczego z autopsji, bo o poliwęglanie czytałam tylko wtedy, kiedy rozważałam wykorzystanie go jako zadaszenia własnego tarasu. Zabiła mnie wtedy cena, bo dach nad tarasem ma ponad 60m2.

Nie wiem, co Tobie poradzić... Rozumiem, że chłopaka nie stać na kupno nowej płyty, więc jeśli Ty zgodzisz się na Jego propozycję, powinien pracować u Ciebie za darmo i pewnie jeszcze partycypować w kosztach tego nieszczęsnego poliwęglanu...

Jeśli jednak to, co On chce zrobić, wpłynie na wygląd płyty, to miej na uwadze, że dzisiaj jest Ci Go żal, ale... za tydzień kawy z Nim pić nie będziesz, a na zadaszenie będziesz patrzeć przez długie lata...

PS Nie dla każdego mam dobre słowo... Uwierz mi, że jestem zołzą pierwszej maści Kiedy jestem przekonana, że czyjeś zachowanie nie jest w porządku, nie kryję oburzenia i nie przebieram wtedy w słowach. Staram się jednak zaglądać wyłącznie do Tych, których szanuję i szczerze mogę dobre słowo napisać
Ensata 20:46, 09 lip 2015

Płyta fabrycznie ma zonaczoną stronę UV, jest na niej folia, tak, ze chociaz strona jest dobra. A powiedz coś więcej? Widział efekty polerowania pastą? W necie niby piszą, ze się da... oszaleje, jak kapelusznik