Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

siakowa 07:48, 16 lip 2015

gośka poka jarzmianki!
Pszczelarnia 10:06, 16 lip 2015

siakowa napisał(a)

czyli to jednak nie tak że to ubranie całkiem chroni?

W normalnych sytuacjach pasiecznych chroni. Ale raz na jakiś czas zdarzy się inna sytuacja. I to trzeba przeżyć, żeby wiedzieć, jak się zachować. Pszczoły potrafią wejść pod spodnie od strony butów, za rękawy fartucha, koło szyi się kręcą aż uda się jednej wejść pod kapelusz. Albo jak mają zły dzień, to całą chmarą atakują na raz.

Kombinezon pszczelarski i dobre buty oraz rękawice - chronią. Ale ja nie pracuję w takim stroju kosmity. Kapelusz i fartuch podstawa jednak oraz dym.
Gabrysia_ 10:10, 16 lip 2015

...też ciekawam tych jarzmianek
Milka 10:16, 16 lip 2015

Ensata napisał(a)
nockę bede miała zarwaną, tak czy inaczej. Znalezli zgwałcone, torturowane zwłoki, tak mniej więcej 1 km ode mnie wczoraj.. Przepraszam, musiałam Wam powiedziec, co bede się sama bała

O rany, okropne...
myslałam, że nabytku pilnujesz

Jarzmianki podlewane szybko ruszają, sprawdziłam to rok temu, nawozu nie dawałam
Ensata 10:49, 16 lip 2015

Nie bedzie zdjec, co by nie było mi za duzo, to nachwyliłam się by dolać wody do oczka, podniosłam donicę i łupnęło mi w kręgosłupie, ze wstac nie mogę.

Jarzmianki, laski, ja mam same liście, co ja mam Wam pokazać

Pszczelarnia, ja mam wewnętrz opoór, mój głeboko skrywany romantyzm buntuje się na myśl, że "przez internet mozna wszystko" Kto to widział, mają byc pszczoły, ul, bzyczenie nad uchem. Świat schodzi na psy..

Ensata 10:50, 16 lip 2015

Milkaone maja wilgotno tam, bo ziemia jest wilgotna, mam nadzieje, ze zanim trafia do oczkowej, to nabiorą ciała.

Marzen ale widziałas fote jak z takich małych w nastepnym sezonie urosły duże? Mnie to pocieszyło.
siakowa 10:51, 16 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

W normalnych sytuacjach pasiecznych chroni. Ale raz na jakiś czas zdarzy się inna sytuacja. I to trzeba przeżyć, żeby wiedzieć, jak się zachować. Pszczoły potrafią wejść pod spodnie od strony butów, za rękawy fartucha, koło szyi się kręcą aż uda się jednej wejść pod kapelusz. Albo jak mają zły dzień, to całą chmarą atakują na raz.

Kombinezon pszczelarski i dobre buty oraz rękawice - chronią. Ale ja nie pracuję w takim stroju kosmity. Kapelusz i fartuch podstawa jednak oraz dym.

az mnie wszytsko swędzi...PODZIWIAM CIE !!!!
Ensata 11:51, 16 lip 2015

SErio, głupio mi to samo pokazywać ciagle, ale jak chcecie
Tess 11:57, 16 lip 2015

Ensata napisał(a)
SErio, głupio mi to samo pokazywać ciagle, ale jak chcecie

Pokazując ciągle to samo , dobiłaś do 3 setek. Gratki

co ty chcesz od tego przywrotnika? Ślicznie wygląda.
Ensata 12:02, 16 lip 2015

Kasik jarzmian ki