Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

MirellaB 07:33, 07 maj 2015

Bardzo mi się podoba już teraz,ale będzie pięknie
Piękna pogoda się zapowiada dzisiaj.
Miłego dnia
Ensata 08:48, 07 maj 2015

lindsay80 napisał(a)

no miałaś, a już myślałam, że po tym urlopiku wypadło Ci to z głowy.
Pisałaś też, że teraz wybrałabyś deski klejone, a z tymi co masz coś się dzieje, pękają?
Deska ma rozstaw co 30 cm, grubość 3 cm, długość 5 metrów. Klejone wyglądają lepiej, bo masywniej, plus nie widać w nich sęków, które właśnie wylazły u mnie. Minus, są droższe dużo. Deski z tartaku, zaimpregnowane ciśnieniowo i pomalowane olejem
lindsay80 08:49, 07 maj 2015

bardzo Ci dziękuję, właśnie dogrywam sprawę altany, więc ta wiadomość mi się bardzo przyda.
Ensata 08:52, 07 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Bardzo mi się podoba już teraz,ale będzie pięknie
Piękna pogoda się zapowiada dzisiaj.
Miłego dnia
MIrella, dziękuję i cieszę się, że rh walczy. Jak odrasta to bdb znak
Ensata 08:53, 07 maj 2015

BaRa napisał(a)

Mnie też Bentley padł w ub. roku. Chyba firma się "spsuła". Drugi jest na razie OK zobaczymy po wiosennych kancikach
Prawdopodobnie to kwestia gleby, chyba...
Ensata 09:00, 07 maj 2015

Malgosik napisał(a)

z okna to chociaż nie widać ile jeszcze roboty
Nie, z okna widok mnie niezmiennie zachwyca
Ensata 09:01, 07 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)
Piękny taras, niesamowite oczko. Sprzęt pierwsza klasa, ja również nie mogę doczekać się efektu końcowego
Pochwalę się, na razie chyba z wrażenia dopadło mnie choróbsko i dzisiaj ledwo wstałam i człapię
Malgosik 09:15, 07 maj 2015

przepracowałaś się
jalos 09:41, 07 maj 2015

Ensata napisał(a)

Wiem, że różne. Pisałam wczesniej co się stało u mnie z brabantami. Rozdarta jestem między nie szyszkuje, w ogóle, ale jest niska czyt Szmaragd, czy szyszkuje, ale jest wysoka. Z drugiej strony mój M, ma wstręt do prac ogrodowych. Sama nie dam rady ciąć, ech

Zaraz Twoje pooglądam tuje

Ensata, brabanty mi się nie podobają, bo brzydko wyglądają z brązowymi szyszkami i chyba nie sposób ich uniknąć. Słyszałam, że niby cięcie i nawożenie i nawadnianie może je od tego powstrzymać - znam ogrody, w których te wszystkie 3 warunki są spełnione a mimo to pełno szyszek na brabancie.

Inne odmiany tuj są mało popularne, bo klient szuka tego co zna najlepiej, czyli szmaragdów i brabantów, stąd punkty ogrodnicze oferują głównie szmaragdy i brabanty, bo na to jest najwięszy popyt.

Tuje plicaty to takie brzydkie kaczątka trochę - jako małe drzewka nie są zbyt atrakcyjne - wyglądają jak chudy patyk z kilkoma przewieszającymi się na bok gałązkami - nie zachęcają do zakupu.

Ja trochę naszukałam się moich atrovirensów, ale warto było. Możesz zobaczyć u mnie zdjęcie moich księżniczek
ewa004 09:42, 07 maj 2015

To nadmiar wrażeń
Zdrowiej kochana