Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

MirellaB 17:19, 19 lut 2016

A dlaczego szafirki ścinałaś?
U mnie np.czosnki główkowate też wychodziły, ale nic nie robiłam.

Ta trawa pod drzewkiem to może kostrzewa?

Madzenka 22:19, 19 lut 2016

Kostrzewa sina

Mam 70 m2 trawnika na dwie bose stopy inaf

Napisałam o niebędnosciach. A jak będa choróbska będziesz pytac u mnie.
O nawozy tez pytałas?

Na razie kups sobie wielki worek azofoski w granulacie , który zapodamy po całości ogrodu łącznie z trawnikiem wszystkim roslinom za wyjątkiem kwaśnolubych :
Dorotka 09:36, 21 lut 2016

Kostrzewa sina??

Chyba ją sobie dokupie ponieważ bardzo mi się ta trawka spodobała. Czy nadaje się na brzeg rabaty?? Na obwódkę czy też lepiej mieszać ją w środku rabaty??
Dorotka 09:38, 21 lut 2016

MirellaB napisał(a)
A dlaczego szafirki ścinałaś?
U mnie np.czosnki główkowate też wychodziły, ale nic nie robiłam.

Ta trawa pod drzewkiem to może kostrzewa?

Szafirki ścięółąm bo mnie te gnijące listki całą zimę denerwowały, a teraz na wiosnę tym bardziej brzydko wyglądały.
Czy masz u siebie tą kostrzewę bo jestem nią zainteresowana. U mnie bardzomładnie przetrwała zimę.
sylwia_slomc... 10:17, 21 lut 2016

Już zaczynacie nawozić? Ja planuję w początkach marca podlać wszystko humusem, potem podsypać własnym kompostem i dopiero jakoś z końcem marca ciut nawozów pod głodomory
iwka 10:21, 21 lut 2016

Elu kostrzewa prawdopodobnie po kilku sezonach rozkłada się na boki i chyba trzeba ścinać kwiatostany, wtedy lepiej rośnie. Co jakiś czas trzeba ja odmładzać.
Ja mam na obwódce, wiosną ubiegłego roku sadziłam maleńkie kępki, pięknie urosła, ona chyba na słoneczne miejsca
Anda 10:35, 21 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Już zaczynacie nawozić? Ja planuję w początkach marca podlać wszystko humusem, potem podsypać własnym kompostem i dopiero jakoś z końcem marca ciut nawozów pod głodomory

Planuję podobnie do Ciebie, wiórki rogowe wymieszać z kompostem i na rabaty dać w marcu. W czerwcu dam jeszcze trochę nawozu. Latem podlewanie pokrzywą i opryski skrzypem. W sierpniu nawóz potasowo-magnezowy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:37, 21 lut 2016

O kostrzewie czytałam , że szybko się starzeje i trzeba ją tak co 3 lata odmładzać. To właśnie tak z nią jest, jak pisze Iwka. teraz tez mam kostrzewy, na froncie na dodatek, i już się przygotowuje na częste odmładzanie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 11:02, 21 lut 2016

Witaj
olga80 11:06, 21 lut 2016

Rady Madzenki zapisałam o nawozie. Kostrzewa jak najbardziej nadaje się na obwódki u mnie jeszcze młoda wiec jej jeszcze nie odświeżałam.