Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z południa Polski - ogród Marzeny

Z południa Polski - ogród Marzeny

Marzenaka 00:15, 01 cze 2017

Ślimaki, opuchlaki czy gąsienice?
Marzenaka 00:29, 01 cze 2017

Zapomniałabym... Skrzynia robiona "na gwałt" ale to jeszcze nie koniec!
Kawa 07:56, 01 cze 2017

hej hej
długo ci się tulipany trzymają , u mnie już po

tawuły śliczne i buksy z nowymi przyrostami też
u mnie lawenda też wyleciała
Marzenaka 11:03, 01 cze 2017

Kamila, sadzisz nową lawendę czy zrezygnowałaś z niej?
paulina_ns 21:11, 01 cze 2017

Marzenka ślicznie u Ciebie czosnków zazdroszczę u mnie w tym roku nie ma ani jednego tulipany też śliczne, u mnie było ich całe 5, także w tym roku miałam wiosnę do d...ale mam nadzieję,że w przyszłym roku uda mi się nadrobić

Ze skrzyń na pewno będziesz bardzo zadowolona zobaczysz ja w tym roku jedna skrzynie poświęciłam na poziomki i trochę żałuję, bo wiele warzyw w dwóch skrzyniach zasadzic się nie dało, ale to co dzieciaczki lubią jest

Pytałaś u mnie o Modrzewia na pniu, mam i też uważam,że jest bardzo ładny.
paulina_ns 21:12, 01 cze 2017

A i jeszcze zapomniałam dodać,że śliczne masz ID ja się już zastanawiam,czy ja oby na pewno mam te trawy, bo wszędzie gdzie nie wejdę są ślicznie zielone, a u mnie jakieś takie zoltawe bardziej...
Marzenaka 22:16, 01 cze 2017

Paulina, dziś powstała druga skrzynia, chciałam trzy małe, eM się pośpieszył i zrobił dwie większe. Najważniejsze że w ogóle są, jutro drugą obsadzę. Moje ID są teraz ładne. Mam ich bardzo dużo i wciąż powstają nowe odrosty. Natomiast mam podobne turzyce Silver Sceptre i wyglądają fatalnie... A mam je na samym wejściu i mnie drażnią. Ale dam im szansę

Czy ktoś wie, czy w skrzyni na balkonie sprawdzą się Miskanty ML czy może berberysy kolumnowe? Chciałaby coś stałego. Skrzynia ocieplona.
paulina_ns 06:20, 02 cze 2017

Marzenaka napisał(a)
Paulina, dziś powstała druga skrzynia, chciałam trzy małe, eM się pośpieszył i zrobił dwie większe. Najważniejsze że w ogóle są, jutro drugą obsadzę. Moje ID są teraz ładne. Mam ich bardzo dużo i wciąż powstają nowe odrosty. Natomiast mam podobne turzyce Silver Sceptre i wyglądają fatalnie... A mam je na samym wejściu i mnie drażnią. Ale dam im szansę

Czy ktoś wie, czy w skrzyni na balkonie sprawdzą się Miskanty ML czy może berberysy kolumnowe? Chciałaby coś stałego. Skrzynia ocieplona.

Marzenka i będziesz sadziła tak późno warzywa? Ja mam pora jeszcze do posadzenia i zastanawiam się czy nie za późno?

Pamiętam Twoją skrzynie na balkonie, myślę,że to i to dałoby radę kwestia tylko podlewania a z czym chciałabyś obsadzic miskanty? Albo berberysy? Czy to i to?
kasja83 07:41, 02 cze 2017

Marzenaka napisał(a)
Ślimaki, opuchlaki czy gąsienice?

Cokolwiek to jest-bardzo żarłoczne!!!
Kawa 10:42, 02 cze 2017

Marzenaka napisał(a)
Kamila, sadzisz nową lawendę czy zrezygnowałaś z niej?

na razie zrezygnowałam
rosła przy skarpie kórą będę przerabiać - kiedyś
wtedy na pewno ponownie obsadzę bo badzo lubię jej zapach no i miejsce tam typowo patelnianie