Tak chyba Sylwia zrobię tylko jeszcze nie upolowałam tych traw. Nie mniej jednak dereń bardzo mi się podoba i chociaż jeden egzemplarz to usadowię gdzieś Ciekawi mnie tylko czy przed nim z przodu by coś mogło jeszcze rosnąć czy zagłuszy ?/?
Możesz podsadzić wrzoścami , mają różne kolory listków i kwiatuszków.
W jednym rzędzie thuje, które już masz posadzone, przed nimi dereń Elegantissima razy 3 lub 5 /nie wiem dlaczego ale lubię liczby w roślinach nieparzyste/ a przed nimi wrzośce które lubią półcień i słońce i mają ładne kolorowe listki i kwiatuszki w okresie kwitnienia /kolory do wyboru do koloru/.
Zobacz sobie na odmianę wrzośca Erica carnea 'Golden Starlet' - Tylko tych również w ilości musiało by być dużo, żeby był efekt dywanu
Poza tym możesz sobie w innym miejscu lub w dalszej rozciągłości rabaty zafundować hortensje 3szt lub więcej z wysokimi trawami razy trzy sztuki .
Dzięki Sylwia !
Powiedz mi jeszcze proszę jak te trawy umieścić z hortensjami. Moje hortensje jeszcze mikruski i myślałąm żeby trawy dać na tle tuji a przed nimi hortensje. Będzie?
Wrzosiec znam, nawet go miałam ale wypadł tej zimy, może bardziej już ze starości niż mrozu. Zagości u mnie na bank jeszcze ale dopiero na jesień mam umówiony zakup. Jest naprawdę rewelacyjny,robi świetny kolor nawet jak nie kwitnie