Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na początku jest chaos

Na początku jest chaos

monteverde 23:12, 10 maj 2011

ślicznie i kolorowo)
an_tre 23:14, 10 maj 2011

Linka napisał(a)

Linko i u Ciebie też jest pięknie i kolorowo

Tak, jak się uda wybrać 4 zdjęcia z całego ogrodu to wrażenie jest

i to jest właśnie to, że jest czym się cieszyć
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Linka 23:24, 10 maj 2011

Dzisiejszego popołudnia trochę front poprawiałam. Trochę tylko i nie jestem zbytnio zadowolona z efektu ale przynajmniej jakiś ład się pojawił
Coś mi nie gra w tej kompozycji. Nie znalazłam większej kulki bo może w niej jest problem, może trzeba krzewuszkę zabrać i kulę wypośrodkować? albo dosadzić jeszcze 2 Daniki lub płożący niebieski ? Zastanawiam się też co dosadzić z tyłu,

Chociaż wszystko zależy z jakiej perspektywy patrzymy.
monteverde 23:32, 10 maj 2011

ja bym tawułkę z prawej strony posadziła, lekko ,żeby była kulka z przodu, a na miejsce tawułki może różę nie wysoką?)
monteverde 23:33, 10 maj 2011

Róża Frezja nie jest wysoka, a żółta, i dużo kwiatków ma)
Sebek 22:12, 11 maj 2011

Linka napisał(a)
Dzisiejszego popołudnia trochę front poprawiałam. Trochę tylko i nie jestem zbytnio zadowolona z efektu ale przynajmniej jakiś ład się pojawił
Coś mi nie gra w tej kompozycji. Nie znalazłam większej kulki bo może w niej jest problem, może trzeba krzewuszkę zabrać i kulę wypośrodkować? albo dosadzić jeszcze 2 Daniki lub płożący niebieski ? Zastanawiam się też co dosadzić z tyłu,

Chociaż wszystko zależy z jakiej perspektywy patrzymy.

Poprosiłaś mnie no i coś takiego wymyśliłem

Zamiast rododendronu mógłby iść np. bukszpan, cis lub na pewno coś o ciemnych liściach - zimozielone.
Sebek 22:13, 11 maj 2011

Yyyyyyyy sorki, zamiast tawuły ma być krzewuszka. Choć tawuła też zła by nie była.
Linka 23:03, 11 maj 2011

Dzięki Seba. Krzewuszka mi też nie pasuje, wsadziłam ją żeby zasłonić dziurę w świerku. Mam rododendron taki większy tylko o fioletowych kwiatach a ten kolor wykluczam. Może poszukam nowego. Z kulą cisa czy inną w tej wielkości u mnie problem, wsadziłam Danikę, która w donicy wydawała się duża a w ziemi zginęła
Ania 17:38, 13 maj 2011

A może z tyłu barwinek u mnie szybko urósł i pięknie kwitnie prawie przez całe lato kwiatki się pojawiają niebieściutkie, jest też taka odmiana z białymi obwódkami na liściach , co ?
isia33 17:58, 13 maj 2011

Krzewuszka faktycznie nie pasuje. Może dosadź jeszcze 2 tuje kuliste albo rododendron i kule bukszpanu.