Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 08:17, 21 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny ten rozchodniczek

Zobaczymy tylko jak kwitnie, najprawdopodobniej na różowo. Sylwia o Tobie tez pamiętam z krzewuszkami, ale to dopiero na wiosnę, jak przetrwają sadzoneczki zimę Teraz przez ten upał to nawet ich nie ruszałam z miejsca do doniczek, bo się bałam, żeby nie padły.
anna_p_k 08:28, 21 sie 2015

to powodzenia w zmianach życia zwodowego Aniu widze że jeszcze nie ścinałaś kwiatów lawendy, kiedy masz zamiar to zrobić, niby koniec sierpnia początek września jest ostatecznym terminem na jej ścięcie .... wiesz coś więcej o tym
AnnaCh 08:42, 21 sie 2015

anna_p_k napisał(a)
to powodzenia w zmianach życia zwodowego Aniu widze że jeszcze nie ścinałaś kwiatów lawendy, kiedy masz zamiar to zrobić, niby koniec sierpnia początek września jest ostatecznym terminem na jej ścięcie .... wiesz coś więcej o tym

Aniu, może nie będę dziękować, żeby nie zapeszać \
Lawendę powoli obcinam, wycinam przekwitłe pałeczki, bo widzę, że ma sporo nowych i ciągle kwitnie, więc siedzę i jak kopciuszek po jednym kwiatuszku nożyczkami ciacham
iwka 10:09, 21 sie 2015

moja drugi raz nie zakwitnie, ona chyba taka właśnie jest, w ubiegłym roku myślałam, że źle przycięłam ale w tym to samo. W przyszłym chyba nie będę ścinać
olga80 11:28, 21 sie 2015

Zawitałam w odwiedziny, pochodziłam po ogródku i widzę, że dużo pracy zrobione, jest na czym oko zawiesić miło sie patrzy na taki zadbany ogródek. Pozdrawiam
AnnaCh 12:29, 21 sie 2015

iwka napisał(a)
moja drugi raz nie zakwitnie, ona chyba taka właśnie jest, w ubiegłym roku myślałam, że źle przycięłam ale w tym to samo. W przyszłym chyba nie będę ścinać

Ale podobno lawendę właśnie należy ścinać, żeby zmusić do ponownego kwitnienie, czyli wydania nasion. Jak zetniesz przekwitłe, to będzie starała się znowu wydać nasionka. Wola przetrwania
KasiaW76 12:30, 21 sie 2015

Aniu też tak robię. .. nozyczkami po kawalku
AnnaCh 12:37, 21 sie 2015

olga80 napisał(a)
Zawitałam w odwiedziny, pochodziłam po ogródku i widzę, że dużo pracy zrobione, jest na czym oko zawiesić miło sie patrzy na taki zadbany ogródek. Pozdrawiam

Dziękuję bardzo Olga i zapraszam częściej
Zadbany to on jest, ale tylko tam gdzie Wam pokazuję. O reszcie szkoda gadać i pisać
Zajrzę do Ciebie, ale pod wieczór, jak będę miała więcej czasu
AnnaCh 12:41, 21 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Aniu też tak robię. .. nozyczkami po kawalku

Trochę to żmudne, ale z drugiej strony fajniutkie I potem całe ręce pachną
KasiaW76 12:42, 21 sie 2015

ale relaksujące i efekty później są