Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 13:04, 22 sie 2015

Warmia napisał(a)
Moje miały kwiaty suche i całkiem nowe, więc ciachnęłam tylko te obeschnięte.

AnnaCh 13:07, 22 sie 2015

Mam i ja Pojechałam wczoraj po pracy, musiałam trochę nadłożyć drogi, bo mi moją biedrę remontują i musiałam do innej. Kupiłam tylko 4 sztuki "Queen of night"
Zawsze to coś.
Marga 14:08, 22 sie 2015

Takie ciemne (i jeszcze białe) tulipany są najpiękniejsze! 32 sztuki stworzą ładną plamę jak zakwitną, a ja mam tylko 4 Chyba dokupię jeszcze.
AnnaCh 18:10, 22 sie 2015

Marga napisał(a)
Takie ciemne (i jeszcze białe) tulipany są najpiękniejsze! 32 sztuki stworzą ładną plamę jak zakwitną, a ja mam tylko 4 Chyba dokupię jeszcze.

Mam jeszcze 15 sztuk jasno różowych Jakoś je plamami posadzę, tylko nie wiem gdzie? Jak do czasu sadzenia nie zrobię przedogródka, to je wsadzę w doniczkach gdzieś tymczasowo, a w przyszłym roku przeniosę.
AnnaCh 18:19, 22 sie 2015

Jestem przerażona... W przyszłym tygodniu się zacznie zamieszanie z pracami budowlanymi u mnie. Jeszcze Wam nie mówiłam, ale zrezygnowaliśmy z budowy garażu, za to stawiamy wiatę na dwa samochody. Ma być ładna z heblowanego ślicznego, drzewa. Pokryta dachem takim jak na domu. Ściana od zachwaszczonej działki pełna z desek, ścianka przy domu z kratek, pergoli, obsadzonej czymś Do tego cały podjazd z klińca, czy tam jakiegoś kruszywa. Tym sposobem mój łuk w przedogródku się trochę wyprostuje, ale ten łuk na 100% będzie Rabata z cisami, limkami i ML też
Ja trzeci dzień walczę z tym co nie spalił herbicyd w tym przedogródku i już nie mam siły Zejdzie mi z tym do grudnia.
Teraz siedzę przy komputerze, bo u mnie leje Może troszkę lepiej będą chwasty wychodziły?
jolka 18:25, 22 sie 2015

U mnie niby cały dzień na deszcz się zbiera a nie pada. Musiałam lać po świeżo posianej trawie, bo nie wiem czy w końcu się ten deszcz zbierze. A u Ciebie widzę tematy budowlane na fali i piękna wiata się zapowiada Nie przerażaj się Anusia, prace przeminą a efekty zostaną

Super zakupy zrobiłaś, do mnie jakoś nie dociera że jesień się zbliża i czas za cebulami się rozglądać. Za szybko ten czas ucieka
Marga 18:30, 22 sie 2015

Gratuluję deszczu!
My przymierzamy się do podobnej wiaty w przyszłym roku. Też chciałam kliniec, ale wszyscy nam odradzają i mówią, że kostka będzie lepsza. Jestem ciekawa, czym kierowaliście się Wy przy wybieraniu nawierzchni?
Byłam właśnie w Biedrze i przyniosłam paczkę Twoich tulipanków (tylko jedną znalazłam), szafirki i krokusy
Nie stresuj się budową Trochę narozwalają, ale na wiosnę będziesz juz miała czyściutko i pięknie
Warmia 18:34, 22 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Jestem przerażona... W przyszłym tygodniu się zacznie zamieszanie z pracami budowlanymi u mnie. Jeszcze Wam nie mówiłam, ale zrezygnowaliśmy z budowy garażu, za to stawiamy wiatę na dwa samochody. Ma być ładna z heblowanego ślicznego, drzewa. Pokryta dachem takim jak na domu. Ściana od zachwaszczonej działki pełna z desek, ścianka przy domu z kratek, pergoli, obsadzonej czymś Do tego cały podjazd z klińca, czy tam jakiegoś kruszywa. Tym sposobem mój łuk w przedogródku się trochę wyprostuje, ale ten łuk na 100% będzie Rabata z cisami, limkami i ML też
Ja trzeci dzień walczę z tym co nie spalił herbicyd w tym przedogródku i już nie mam siły Zejdzie mi z tym do grudnia.
Teraz siedzę przy komputerze, bo u mnie leje Może troszkę lepiej będą chwasty wychodziły?

To robicie rewolucję Czyli rabata, którą robiłaś niedawno, będzie zmieniana?
AnnaCh 19:02, 22 sie 2015

jolka napisał(a)
U mnie niby cały dzień na deszcz się zbiera a nie pada. Musiałam lać po świeżo posianej trawie, bo nie wiem czy w końcu się ten deszcz zbierze. A u Ciebie widzę tematy budowlane na fali i piękna wiata się zapowiada Nie przerażaj się Anusia, prace przeminą a efekty zostaną

Super zakupy zrobiłaś, do mnie jakoś nie dociera że jesień się zbliża i czas za cebulami się rozglądać. Za szybko ten czas ucieka

U mnie lało nawet długo, tak ładnie, równo Przeszczęśliwa jestem, bo już dzisiaj przynajmniej nie będę podlewała
Masz rację z tym, że jak już skończymy te budowy, to jakiś względny ład i porządek będzie Wtedy zostanie nam już tylko z grubszych prac tynk na domu

O cebulkach w biedrze bym nie wiedziała, gdyby nie Ogrodowisko
AnnaCh 19:07, 22 sie 2015

Marga napisał(a)
Gratuluję deszczu!
My przymierzamy się do podobnej wiaty w przyszłym roku. Też chciałam kliniec, ale wszyscy nam odradzają i mówią, że kostka będzie lepsza. Jestem ciekawa, czym kierowaliście się Wy przy wybieraniu nawierzchni?
Byłam właśnie w Biedrze i przyniosłam paczkę Twoich tulipanków (tylko jedną znalazłam), szafirki i krokusy
Nie stresuj się budową Trochę narozwalają, ale na wiosnę będziesz juz miała czyściutko i pięknie

Monika, a u Ciebie nici ciągle z deszczu?
W styczniu będzie 3 lata jak mieszkamy i tak się ciągle przymierzamy do wiaty lub garażu, bo samochody stoją ciągle przed bramą Jakoś tak za szybko ten czas leci i się zebrać nie mogliśmy. W końcu decyzja zapadła i dziś był pan wykonawca ustalić szczegóły Zebraliśmy się też dlatego, że zmieniła się ustawa - prawo budowlane i teraz wiaty do 50 m.kw. można budować bez pozwolenia i nawet bez zgłoszenia

Co do podjazdu, to ja nie przepadam za całymi połaciami wykostkowanymi. No ale nie będę też ukrywała, że chodzi o koszty. Jak się nie sprawdzi, to można kiedyś kostkę położyć. Dlaczego Wam odradzali? Pewnie, że problem przy odśnieżaniu? Jakoś to mnie nie przeraża.