Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 20:34, 27 sie 2015

MirellaB napisał(a)

Witam się na początku
Przedogródek to ważny element ogrodu - chyba najważniejszy Czeka Ciebie wyzwanie. jestem ciekawa co tam będzie, jak go zrobisz? Będę podpatrywała, kibicowała i może też coś doradzę

Mój przedogródek też czeka na zmianę, ale odwlekam, bo boję się za niego zabrać. Kompletnie nie mam pomysłu i jeszcze mąż się nie zgadza na zmiany, bo wg.niego jest ładnie. Myślę, że przez zimę będę planowała, a wykonanie w przyszłym roku.

Zaraz doczytam co w twoim przedogródku planujesz

Dobrze, że zrobiłaś zdjęcia ku pamięci

Witam Cię Mirello u mnie
Od razu Ci się przyznam, że byłam kiedyś u Ciebie, ale śladu nie zostawiłam.
Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że ten przedogródek mnie chyba wykończy

Zdjęcie ku pamięci mus było zrobić
Wpadnę później do Ciebie, jak położę Jasia spać
AnnaCh 20:35, 27 sie 2015

L00zak napisał(a)
Dokładnie, kibicujemy, już zmiana jest ogromna

No powiedzmy
AnnaCh 20:37, 27 sie 2015

Iggia napisał(a)
Kibicujemy, kibicujemy
Potem będziemy podpatrywać i wrzucać sobie do inspiracji

Ale się uśmiałam Jak kogoś zainspiruje mój przedogródek, to będzie mój największy ogrodowy sukces
AnnaCh 20:38, 27 sie 2015

Anusia napisał(a)
Ja nie wiem kiedy u siebie zabiorę się za przedogródek. Może dopiero za dwa lata. W każdym razie kibicuję i ciekawa jestem wykonania.

Aniu, ale u mnie w styczniu będzie 3 lata jak mieszkamy, więc już czas najwyższy było się tym zająć. Ty też powoli swój zrobisz
AnnaCh 20:40, 27 sie 2015

jolka napisał(a)
Najtrudniejszy pierwszy krok a widzę, że akcja rozpoczęta
Już jestem ciekawa jak wyjdzie, choć na pewno super

Oj tak Jolu, zgadza się, najtrudniej się za coś zabrać, a jak już się człowiek weźmie, to jakoś idzie
Też mnie to bardzo ciekawi jak wyjdzie
AnnaCh 20:41, 27 sie 2015

Agatek napisał(a)
Mnie już moje prace przerażają, wolę nie myśleć co będzie kiedyś jak zaczniemy budować garaż

Agatko, żebyś Ty wiedziała jak ja jestem przerażona moimi pracami, kosztami tej inwestycji i w ogóle. No ale nic, jak już się zrobi, to będzie
ryska 20:45, 27 sie 2015

Dasz radę, buziaki
AnnaCh 20:48, 27 sie 2015

Dzisiejszy dzień mnie dobił. Mieli wykopać dziury pod 8 słupów, wylać w nich fundamenty z kotwami, a co jest? Cały dzień roboty i 4 małe dziury, 3 zaczęte, 1 wcale. Taka skała, że nie daje się nic zrobić M wypożyczył nawet taki świder-wiertnicę spalinową i nawet to nie dawało rady. Jutro od rana będą znowu walczyć, a póki co wlewam wodę w dziury i może coś nasiąknie, choć nie wiem, bo za bardzo ta woda nie chce nawet wsiąkać. Po prostu załamka. Miało być dziś wylane, jutro pierwsza wywrotka betonu z kruszarki miała przyjechać, a tak musiałam przesunąć na sobotę
AnnaCh 20:49, 27 sie 2015

ryska napisał(a)
Dasz radę, buziaki

Dzięki Renatko, mam nadzieję
AnnaCh 20:56, 27 sie 2015

Wracając do tematu brzóz, to widok u mnie z tarasu do tyłu :

Za basenem na tle sosen sąsiada troszkę widać moje maluchy, za sosnami te mniejsze to u tego sąsiada z tyłu, a te najwyższe na tle lasu są na tej działce zarośniętej obok. Uwielbiam wiosnę, jak wychodzę na balkon z sypialni, a to wszystko się zieleni

A to moje ulubione u sąsiada po prawej
Wielgachne i nic się z nimi nie dzieje

Pojechałam do R. zobaczyć hortki, bo miały być, ale już nie było żadnej. Jakby ktoś chciał szmaragdy, to przynajmniej u mnie ładne były. Kupiłam sobie za to znowu tulipany, 5 sztuk było za 2,39

A na koniec dnia w głębokiej depresji, żeby sobie poprawić humor zrobiłam podział moich ogromnych żurawek I tak mam 7 sztuk dużych, mam nadzieję, że się ukorzenią