Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

paulina_ns 21:11, 26 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Ja dlatego posadziłam swoje na samym końcu działki, bo jak będą duże, to żeby na dom nie leciały.

A to prawda,że one takie lamliwe są??? Kurcze u nas często są straszne wiatry, bo u samej góry, otwarta przestrzeń. Idzie wogole taka brzoze z lasu wyprowadzić nie na takiego giganta?
AnnaCh 21:33, 26 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
A to prawda,że one takie lamliwe są??? Kurcze u nas często są straszne wiatry, bo u samej góry, otwarta przestrzeń. Idzie wogole taka brzoze z lasu wyprowadzić nie na takiego giganta?

Łamliwe? Chyba nie... U nas też są wichury i nie zauważyłam, żeby gałązki latały, a mam ich dookoła pełno
Można nie robić giganta. Moja sąsiadka swoje regularnie podcina i są małe
paulina_ns 07:09, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Łamliwe? Chyba nie... U nas też są wichury i nie zauważyłam, żeby gałązki latały, a mam ich dookoła pełno
Można nie robić giganta. Moja sąsiadka swoje regularnie podcina i są małe

Ktoś mnie właśnie ostatnio przed nimi ostrzegał, że muszę dużo ciąć, bo przy moich wiatrach może się drzewo złamać, wiadomo nie takie malutkie, ale jak już urośnie do tych 10 metrów.
Marga 08:24, 27 sie 2015

Sąsiada brzoza to chyba do 4-tego piętra sięga. Normalnie gigant i nic się nie łamie. Na wiosnę przechodziliśmy trąbę powietrzną. Sporo duzych iglaków wtedy poległo u sąsiadów, a jej nic.
AnnaCh 08:46, 27 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Ktoś mnie właśnie ostatnio przed nimi ostrzegał, że muszę dużo ciąć, bo przy moich wiatrach może się drzewo złamać, wiadomo nie takie malutkie, ale jak już urośnie do tych 10 metrów.

Ja mam właśnie takie wielgaśne u sąsiadów i nic się nie dzieje
AnnaCh 08:47, 27 sie 2015

Marga napisał(a)
Sąsiada brzoza to chyba do 4-tego piętra sięga. Normalnie gigant i nic się nie łamie. Na wiosnę przechodziliśmy trąbę powietrzną. Sporo duzych iglaków wtedy poległo u sąsiadów, a jej nic.

No właśnie, u mnie też się nic nie dzieje w tym temacie
KasiaW76 08:57, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

A ja lubię zwykłe, tak sielsko jest
Jutro jak dam radę obfocę Wam moje ulubione w okolicy [/quote

Aniu oddam ci moje zza plota. Wyciełam większą a w zamian urosły dwie mniejsze które Jesienią idą do scięcia. Od sąsiada brzoza jest tak potężna, że szkoda gadać, a do tego sypie się mocno
AnnaCh 09:09, 27 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Aniu oddam ci moje zza plota. Wyciełam większą a w zamian urosły dwie mniejsze które Jesienią idą do scięcia. Od sąsiada brzoza jest tak potężna, że szkoda gadać, a do tego sypie się mocno

U mnie wokół się też wszędzie rozsiewają
Ale serio ja je bardzo lubię Już nie mogę się doczekać, aż moje będą duże
KasiaW76 09:11, 27 sie 2015

Aniu brzoza sama w sobie jest piękna ale w domu jej płatki juz nie Jeśli u mnie na działce znajdzie się miejsce to będę chciała ale doorembosy
paulina_ns 09:12, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

No właśnie, u mnie też się nic nie dzieje w tym temacie

No to widocznie nie są, aż taki liche, ja właśnie patrzyłam na sąsiada, ktory też ma wiellllkkkiiieee i stoją na baczność, tyle, że on ma u siebie las, więc pewnie je chronią inne drzewa