Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

L00zak 23:33, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

U nas jest 2 lata, a wcześniej był u teściów na wsi kilka lat. Myślę, że w sumie 6-7 lat działa bez zarzutów
W tym roku niestety musieliśmy wypuszczać wodę i go czyścić, bo wytrącił się biały osad, jakby ktoś kilo gipsu wsypał. Mamy bardzo twardą wodę. Przy drugim napełnieniu tez się zaczęło tak dziać, ale uratowaliśmy wodę, mamy pewien sposób z M
Ogólnie to jak dbasz o wodę, to potrafi 3 miesiące być taka jak zaraz po napełnieniu

dzięki Aniu, myślę o basenie, ale na następny rok, nie wiem na co się zdecydować, natomiast czekam na koniec sezonu, bo ceny na pewno będą atrakcyjne
paulina_ns 23:44, 27 sie 2015

Aniu śliczne te tulipanki kupiłaś, ja tym razem postawiłam na fiolet i biel, żółte i czerwone mam już na innej rabatce, jutro będę jeszcze w B. może uda mi się jeszcze dokupić
KasiaW76 00:36, 28 sie 2015

Dlaczego takie problemy macie z dziurami tzn z ZIEMIĄ? Jakaś inna, że nie da się w niej kopac? Jak coś to Ja przyjadę i pomogę. Mi nie straszne nawet kawałki ścian w ziemi...
Głowa do gory

"...A po nocy przychodzi dzień,

A po burzy spokój..."
Dominika11 07:32, 28 sie 2015

tulipanki będą śliczne

podział żurawek napewno się udał, będzie okey

a postęp prac no cóż trzymam kciuki, pogoda też niestety swoje robi, ale od wtorku ma się ochłodzić
paulina_ns 08:11, 28 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Dlaczego takie problemy macie z dziurami tzn z ZIEMIĄ? Jakaś inna, że nie da się w niej kopac? Jak coś to Ja przyjadę i pomogę. Mi nie straszne nawet kawałki ścian w ziemi...
Głowa do gory

A po burzy spokój..."

Kasiu dla Ciebie pewnie to codzienne widoki...chyba bym się wykończyla nerwowo
AnnaCh 08:24, 28 sie 2015

L00zak napisał(a)
dzięki Aniu, myślę o basenie, ale na następny rok, nie wiem na co się zdecydować, natomiast czekam na koniec sezonu, bo ceny na pewno będą atrakcyjne

Pewnie tak, wyprzedaże takich rzeczy się zaczną Tylko jak będziesz kupował, to dokup sobie filtr powierzchniowy, skimmer to się chyba nazywa. Bez tego jak dla mnie ani rusz, ładnie zbiera wszystkie śmieci z powierzchni, nim zdążą opaść na dno Wiadomo, że i tak coś opadnie, ale wiele mniej
AnnaCh 08:27, 28 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Aniu śliczne te tulipanki kupiłaś, ja tym razem postawiłam na fiolet i biel, żółte i czerwone mam już na innej rabatce, jutro będę jeszcze w B. może uda mi się jeszcze dokupić

Ja nie mam czerwonych, te są różowe
W tym roku kupiłam 10 tych różowych, 15 takich troszkę jaśniejszych i 32 te ciemne Queen of the night
Jakieś czerwone mam pod oknem w kuchni, kiedyś mi mama wetknęła tak bez sensu.
Te posadzę grupami po 5
AnnaCh 08:29, 28 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Głowa do gory

A po burzy spokój..."

Kasiu, taka zbita, wysuszona glina. Przez te miesiące bez deszczu tak się zrobiło. Rano zerknęłam i woda ciągle stoi, czyli nawet nie wsiąka
AnnaCh 08:31, 28 sie 2015

Dominika11 napisał(a)
tulipanki będą śliczne

podział żurawek napewno się udał, będzie okey

a postęp prac no cóż trzymam kciuki, pogoda też niestety swoje robi, ale od wtorku ma się ochłodzić

Dziękuję Dominiko, mam nadzieję, że żurawki się przyjmą, w sumie to nie pierwszy raz dzielę. Kupiłam tylko jeden krzaczek i co roku rozmnażam Tym razem wyszło 7 sztuk, ale nie wiem czy nie zrobię jeszcze więcej z innych

Do wtorku to mnie krew zaleje, a nie deszcz Dzisiaj muszą skończyć, jak nie to ja już nie wiem
AnnaCh 08:32, 28 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Kasiu dla Ciebie pewnie to codzienne widoki...chyba bym się wykończyla nerwowo

Właśnie jak wczoraj wróciłam do domu, jak to zobaczyłam to od razu pomyślałam o Kasi...