Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Marga 22:00, 27 sie 2015

Kurczę, to porażka z tymi wykopami Na zdjęciu wygląda jakbyście kopali w betonie, a Ty mówisz, że to skała. Nie zazdroszczę. Wpadnę jutro zobaczyć czy daliście radę wykopać resztę tych dziur.
Śliczne tulipanki udało Ci się kupić
L00zak 22:44, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Dzisiejszy dzień mnie dobił. Mieli wykopać dziury pod 8 słupów, wylać w nich fundamenty z kotwami, a co jest? Cały dzień roboty i 4 małe dziury, 3 zaczęte, 1 wcale. Taka skała, że nie daje się nic zrobić M wypożyczył nawet taki świder-wiertnicę spalinową i nawet to nie dawało rady. Jutro od rana będą znowu walczyć, a póki co wlewam wodę w dziury i może coś nasiąknie, choć nie wiem, bo za bardzo ta woda nie chce nawet wsiąkać. Po prostu załamka. Miało być dziś wylane, jutro pierwsza wywrotka betonu z kruszarki miała przyjechać, a tak musiałam przesunąć na sobotę

Czasami tak jest, że nie przewidzisz co się wydarzy, ale trzymam kciuki dacie radę
L00zak 22:45, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Wracając do tematu brzóz, to widok u mnie z tarasu do tyłu :

Za basenem na tle sosen sąsiada troszkę widać moje maluchy, za sosnami te mniejsze to u tego sąsiada z tyłu, a te najwyższe na tle lasu są na tej działce zarośniętej obok. Uwielbiam wiosnę, jak wychodzę na balkon z sypialni, a to wszystko się zieleni

Fajny basen, też myślę o tym tylko nie wiem na jaki się zdecydować, jesteś Aniu zadowolona z niego?
AnnaCh 22:45, 27 sie 2015

Marga napisał(a)
Kurczę, to porażka z tymi wykopami Na zdjęciu wygląda jakbyście kopali w betonie, a Ty mówisz, że to skała. Nie zazdroszczę. Wpadnę jutro zobaczyć czy daliście radę wykopać resztę tych dziur.
Śliczne tulipanki udało Ci się kupić

Dziękuję w imieniu tulipanków
A o kopaniu, to już nawet nie myślę. Sucha glina, która zrobiła się jak skała i nawet ten świder nie daje rady
AnnaCh 22:46, 27 sie 2015

L00zak napisał(a)
Czasami tak jest, że nie przewidzisz co się wydarzy, ale trzymam kciuki dacie radę

Michał trzymaj mocno, mam nadzieję, że jakoś jutro pójdzie. Idę zaraz zobaczyć czy woda może jakimś cudem wsiąkła, to wleję nową
AnnaCh 22:49, 27 sie 2015

L00zak napisał(a)
Fajny basen, też myślę o tym tylko nie wiem na jaki się zdecydować, jesteś Aniu zadowolona z niego?

Bardzo W takim rozmiarze nawet dorosły dobrze się wymoczy
Mój ma 4,5m średnicy i wchodzi do niego 16.000 litrów wody
L00zak 22:49, 27 sie 2015

Taka mała kopareczka ze świdrem by się przydała
AnnaCh 22:52, 27 sie 2015

L00zak napisał(a)
Taka mała kopareczka ze świdrem by się przydała

Może, bo świder spalinowy, firmy japońskiej na M nie dawał rady.
L00zak 22:56, 27 sie 2015

AnnaCh napisał(a)

Bardzo W takim rozmiarze nawet dorosły dobrze się wymoczy
Mój ma 4,5m średnicy i wchodzi do niego 16.000 litrów wody

Aniu bezawaryjny, jak długo go używasz?
AnnaCh 23:30, 27 sie 2015

L00zak napisał(a)
Aniu bezawaryjny, jak długo go używasz?

U nas jest 2 lata, a wcześniej był u teściów na wsi kilka lat. Myślę, że w sumie 6-7 lat działa bez zarzutów
W tym roku niestety musieliśmy wypuszczać wodę i go czyścić, bo wytrącił się biały osad, jakby ktoś kilo gipsu wsypał. Mamy bardzo twardą wodę. Przy drugim napełnieniu tez się zaczęło tak dziać, ale uratowaliśmy wodę, mamy pewien sposób z M
Ogólnie to jak dbasz o wodę, to potrafi 3 miesiące być taka jak zaraz po napełnieniu