Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

paulina_ns 07:16, 14 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Rabata robiona wiosną ładnie się rozrasta

Trawnik powoli dochodzi do siebie Nie patrzcie na porozwalane konewki - Jasio tu był

Vanilka pięknie przebarwiona

Aniu ale pięknie i czusciutko u Ciebie Masz już tak ładnie,a tak rzadko pokazujesz wszystko a mi uwagę przykul Twoj chłodniczek do domu,czy to płyty chodnikowe połączone z kostka? Mogę prosić bliżej
Agatek 08:14, 14 wrz 2015

No i doczekałam się pięknych zdjęć
AnnaCh 08:39, 14 wrz 2015

MirellaB napisał(a)
Rabatki bardzo ładnie wyglądają

Jeżeli chodzi o dekiel to nie doradzę Mam trzy sterczące dekle i dwa kominki wszystko na środku - masakra, nie wiem jak je zakryć, ale zostawiam to na później. Kiedyś i na nie przyjdzie czas. A może coś podpatrzę u Ciebie

Mirelko, dzięki Czytałam u Marty, że spać na urlopie pierwszą noc nie możesz. Fajnie, że do mnie tez zajrzałaś
Dobrze, że u mnie jest kanalizacja i mam tylko jeden dekiel Najgorsze jest to, że tam jest tylko cienka warstwa ziemi na trawę , a później żółtym piachem zasypana butla. Nie wiem czy tam coś urośnie.
AnnaCh 08:39, 14 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Aniu ale pięknie i czusciutko u Ciebie Masz już tak ładnie,a tak rzadko pokazujesz wszystko a mi uwagę przykul Twoj chłodniczek do domu,czy to płyty chodnikowe połączone z kostka? Mogę prosić bliżej

Paulina, dziękuję bardzo. Rzadko pokazuję, bo mi się wydaje, że u mnie nie jest tak ładnie jak u Was Jakoś tak u innych mi się bardziej podoba, choć jak patrzę na zdjęcia z wiosny, jak nic nie było, a teraz, to dostrzegam ogromną różnice i zadowolona jestem.
Co do chodnika to tak, to są płyty połączone z kostką. Wyszło tak dlatego, że udało nam się bardzo tanio kupić płyty chodnikowe, które miały być tylko tymczasowym rozwiązaniem. Po przemyśleniu stwierdziliśmy, że prowizorki są najtrwalsze, a do tego układać takie ciężkie płyty, żeby potem je zdejmować to bez sensu... Wymyśliłam sobie takie połączenie, dokupiliśmy kostkę i mój tata powoli robi te chodniczki i obwódki
Zdjęcie bliżej zrobię Ci jak wrócę do domu po południu
Dominika11 08:44, 14 wrz 2015

tak myslę, a może jakąś dużą donicę tam postawić, skoro ziemi mało i piach
KasiaW76 08:44, 14 wrz 2015

Aniu mały włos ominęłyby mnie zdjęcia chodniczki super, tata Twój ma złote ręce rabaty tez pięknieją.
Na pieszym zdjęciu co to za rozczochrance MASZ chyba 6 sztuk a po ich prawej stronie jakiś krzaczek?
KasiaW76 08:46, 14 wrz 2015

Wokół tego dekla może posadzić jakieś trawy? Tak ma znajoma zrobione. Prostokąt obsadzony jednym, gatunkiem traw.
AnnaCh 08:47, 14 wrz 2015

Agatek napisał(a)
No i doczekałam się pięknych zdjęć

Dziękuję Agatko, takie słowa są motorem do dalszych działań, no i nawet nie wiesz jaką radość mi sprawiasz
AnnaCh 08:50, 14 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
tak myslę, a może jakąś dużą donicę tam postawić, skoro ziemi mało i piach

Też myślałam, żeby dać tam po prostu taką dużą misę i dać sobie spokój z rozszerzaniem rabatki
Dominika11 08:51, 14 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Też myślałam, żeby dać tam po prostu taką dużą misę i dać sobie spokój z rozszerzaniem rabatki

mi sie wydaje, że to rozszerzenie rabaty, by zepsuło cały widok