Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 21:53, 13 wrz 2015

Warmia napisał(a)
Aniu, właśnie doczytałam o pozytywnych zmianach w pracy. Super, że się udało. Gratuluję Rabaty się zapełniają, to oby tak dalej. Trzymam kciuki za to, żeby z drewnem już nie było ftopy. Moja Vanilka też sadzona na wiosnę i tak samo się płoży Na wiosnę mus ją ciachnąć, żeby się wzmocniła.

Martuś, dziękuję bardzo. Nawet nie wiesz jak się cieszę, bo już nastąpiło zmęczenie materiału i trzeba było coś zmienić. Jak Łódź nie nawali, to jutro idę ostatni raz na stare śmieci
Też mam nadzieję, że przyjedzie jutro dobre drzewo i jak przyjadę po południu do domu, to już będzie dużo stało
A jak podciąć tą vanilkę na wiosnę?
AnnaCh 21:55, 13 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
aż mój coś siadł

Mój jeszcze się trzyma, aczkolwiek po wczorajszych pracach ogrodowo-tarasowych trochę go czuję
Dominika11 22:00, 13 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)

Mój jeszcze się trzyma, aczkolwiek po wczorajszych pracach ogrodowo-tarasowych trochę go czuję

będziemy się przez jesień i zimę kurować, coby od wiosny przejść do ataku ogrodowego
Warmia 22:05, 13 wrz 2015

Jeszcze nie wiem dokładnie jak ciąć Vanilkę, ale doczytam i dam Ci znać.

Właśnie doczytałam i napisali, że trzeba ją ciachnąć 30 cm od ziemi.
AnnaCh 22:09, 13 wrz 2015

Dominika11 napisał(a)
będziemy się przez jesień i zimę kurować, coby od wiosny przejść do ataku ogrodowego

No i oczywiście będziemy przez zimę planować
AnnaCh 22:09, 13 wrz 2015

Warmia napisał(a)
Jeszcze nie wiem dokładnie jak ciąć Vanilkę, ale doczytam i dam Ci znać.

Super, dziękuję
amelia_b 22:10, 13 wrz 2015

Plecy siadają od noszenia siatek z zakupami,żeby głodne brzuchy nakarmić a nie od prac ogrodowychmyślał my kto że to od tego przyjemnej dłubaniny no bez przesady,kremie wmasować na wieczór,rano rozchodzić i do łopaty
AnnaCh 22:17, 13 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
Plecy siadają od noszenia siatek z zakupami,żeby głodne brzuchy nakarmić a nie od prac ogrodowychmyślał my kto że to od tego przyjemnej dłubaniny no bez przesady,kremie wmasować na wieczór,rano rozchodzić i do łopaty

W sumie racja
AnnaCh 22:31, 13 wrz 2015

Amelka przedstawiła swój plan na wiosnę i trochę mnie natknęła do przemyśleń. A druga rzecz, to jak pooglądałam moje zdjęcia dzisiaj, to stwierdziłam, że mnie strasznie denerwuje ten dekiel od gazu. A pisałyście na wiosnę, żeby włączyć go w rabatę No to poczekało rok, bo myślę, że dopiero na wiosnę to zrobię i co myślicie, żeby tak wykroić?
Chciałam tam coś zimnozielonego, bo liliowce z tyłu znikną zimą i nic nie będzie. Pomyślałam o tujach danica Wiem, że oklepane, ale łatwe w utrzymaniu I co do nich? I co dać jako obwódkę? Tam jest dużo piachu, bo zakopana jest ogromna butla na gaz.
MirellaB 01:19, 14 wrz 2015

Rabatki bardzo ładnie wyglądają

Jeżeli chodzi o dekiel to nie doradzę Mam trzy sterczące dekle i dwa kominki wszystko na środku - masakra, nie wiem jak je zakryć, ale zostawiam to na później. Kiedyś i na nie przyjdzie czas. A może coś podpatrzę u Ciebie