Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:21, 03 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
No to suuuuper !!! Muszę przygotować rabatkę do końca, bo weekend u nas był deszczowy i całej nie zdążyłam zrobić. Daj znać jak wyślesz i kiedy mniej więcej przyjdzie

Wyślę pewnie po pracy, ale dobrze je zabezpieczę, podleję i zawinę w woreczki. Jak będę wysyłać, to zapytam kiedy mniej więcej przewidują, że będą u Ciebie. Rozchodnik i bergenie są twarde, przeżyją
AnnaCh 22:27, 03 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulinko Ja wczoraj pryskałam Mniszkiem... dzisiaj w słońcu o dziwo listki zaczęły się skręcać.... cos działa

Aniu Taty szczerze zazdroszczę ehhh Mój tez pewnie wiele by mi pomógł . Po moim jednak odziedziczyłam władanie kilofem, nawet maz mnie chwali za siłę i umiejętność. Tato był Górnikiem.

Mój też Tylko na odkrywce w Bełchatowie, a konkretnie był automatykiem i naprawiał koparki, ale liczy się jak górnik i na emeryturę mógł wcześniej iść
anna_p_k 08:18, 04 maj 2015

Aniu ja tez walczę z żółtymi kwiatkami ale rezultat dość kiepski bo jak ma być lepszy jak u sąsaidów zamiast tarwy żółte polany żurawki szybko rosną to i Twoje urosną, trawka ciekawa szkoda że nie znasz nazwy bedę kukać co z niej wyrośnie parapety pożytecznie wykorzystany
paulina_ns 08:22, 04 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

Wyślę pewnie po pracy, ale dobrze je zabezpieczę, podleję i zawinę w woreczki. Jak będę wysyłać, to zapytam kiedy mniej więcej przewidują, że będą u Ciebie. Rozchodnik i bergenie są twarde, przeżyją

Oby, oby przetrwały, ale wierzę w Twój profesjonalizm . Czekam na wiadomość, tylko muszę jeszcze ulokować gdzieś te bergenie, idę poczytać co to za roślinki, bo przyznam szczerze, że nie wiele o nich wiem
KasiaW76 08:37, 04 maj 2015

Paulina Bergenia wszędzie się zadomowi. Moja lata z kąta w kąt i żyje a teraz na pełnym słońcu i w piasku
paulina_ns 08:44, 04 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Paulina Bergenia wszędzie się zadomowi. Moja lata z kąta w kąt i żyje a teraz na pełnym słońcu i w piasku

Już się dokształciłam w jej kwestii i nawet znalazłam jej miejscówkę, będzie rosła sobie pod magnolią
KasiaW76 08:49, 04 maj 2015

Bergen ma piękne kwiatostany. Moja po tych przeprowadzkach ma kwiat ale tuż przy ziemi, nie uformował się na nóźce
Iggia 08:58, 04 maj 2015

Moja bergenia, w tym roku po raz kolejny zawiązała tylko niewielkie kwiatostany - ale na nóżce. Niestety teraz czeka ja przeprowadzka i mam nadzieję, ze to przetrzyma.
Agatek 10:04, 04 maj 2015

alez natrzaskałyście stron
co do gnojówki :
"Mniszek lekarski posiada zastosowanie w preparatach do zwalczania chorób i szkodników oraz środkach stymulujących wzrost roślin. W tym celu sporządza się roztwory ze świeżego lub suszonego ziela i korzeni, a także gnojówkę. Wywar z liści i kwiatów jest pomocny w zwalczaniu gąsienic na roślinach kapustnych, a wyciąg wodny uodparnia rośliny na choroby i zmniejsza liczebność mszyc, miodówek i przędziorków. Gnojówka z mniszka stymuluje wzrost roślin i wzbogaca glebę w potas."
Agatek 10:04, 04 maj 2015

AnnaCh napisał(a)

Dziękuję bardzo
Co do rozchodnika, to nie ma sprawy, mogę Ci przesłać, dla Pauliny wykopałam u teściowej, dla Ciebie mogę u mamy Przetestujmy najpierw kuriera

Ooo bardzo bym była wdzięczna