Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 09:00, 16 lis 2015

anabuko1 napisał(a)
Moje aksamitki już dawno poszły, spać.Nasiona zebrane.I pustawo
Twoje to prawdziwe twradzielki
Ja jeszcze muszę wykosić,, i to dwie działki
Aniu, moje w większości już też pochowane na kompostowniku Te mają zacisznie, przy domu, osłonięte są i chyba dlatego jeszcze dają radę Nie zazdroszczę koszenia dwóch działek. Ja nie wiem kiedy moją skończę, bo pogoda chyba nie będzie mi sprzyjać

frezja napisał(a)
Co tu się znajdzie?? pamiętam,jak się uparłaś coby od sąsiadowego "buszu" się odgrodzić jeszcze czegoś tu nawieziecie...co??
W sensie, że na podjazd nawieziemy, czy w tą rabatkę? Bo i tu i tu. Do raaty potrzebuję ziemi, na podjazd będą nawiezione kamyki. Tak zupełnie odgradzać się nie będę, od lewej ma być szmaragd, póżniej dwa berberysy kolumnowe czerwone, w nóżkach będą miały żółte trzmeliny, a w trzmieliny powtykam szafirki W sumie to te wszystkie rośliny mam zadołowane, gdyby więc znalazła się ziemia i kompost, to sadzić jeszcze?

Katkak napisał(a)
Ania ten klej dla Ciebie. Sorry, że dopiero dziś, ale ... zapomniałam .
Kasiu, nic nie szkodzi, nie będę teraz nic kleić, jak już to na wiosnę Dziękuję bardzo.

iwka napisał(a)
Palisadka przy podjeździe ładnie wyszła co tam będziesz sadzić bo pamiętam planowanie ale na czym stanęło już nie

edit. do czego ten klej?
Klej do przyklejenia kamyków na mój nieszczęsny dekiel od gazu ewentualnie
Co do nasadzeń, to odsyłam dwie wypowiedzi wyżej

L00zak napisał(a)
Ładna palisada, pozdrawiam i odmachowuję
Michał, dziękuję w imieniu palisady Na razie nie ma efektu, bo brak szarego kamyczka na podjeżdzie.

waldek727 napisał(a)
Twaróg wiejski z ,,Biedronki"
A no chyba, że tak

A co może być trudniejszego od wyrobienia mąki z wodą?
Wałkowanie? Nic trudnego, tylko woda gorąca i łapki parzy

Klej uniwersalny. Znaczy się do wszystkiego i do niczego.
Starajcie się Panie kupować klej do sklejania konkretnego materiału.
Klej do skóry, do gumy, do papieru, do drewna itd.
Warto mieć w gospodarstwie domowym dwuskładnikowy klej epoksydowy w dwóch przytwierdzonych do siebie pojemniczkach z wyciskarką. (cena ok 15 zł)
Waldek poszukam odpowiedniego kleju, ale nie wiem czy znajdę na połączenie kamyczków z blachą
Kawa 09:12, 16 lis 2015

hej Ania
to u Ciebie jeszcze się dzieje
frezja 09:19, 16 lis 2015

AnnaCh napisał(a)

W sensie, że na podjazd nawieziemy, czy w tą rabatkę? Bo i tu i tu. Do raaty potrzebuję ziemi, na podjazd będą nawiezione kamyki. Tak zupełnie odgradzać się nie będę, od lewej ma być szmaragd, póżniej dwa berberysy kolumnowe czerwone, w nóżkach będą miały żółte trzmeliny, a w trzmieliny powtykam szafirki W sumie to te wszystkie rośliny mam zadołowane, gdyby więc znalazła się ziemia i kompost, to sadzić jeszcze?

Podjazd miałam na mysli;moje rozplenice zadołowałam w docelowym miejscu tak że i efekt już mam..spróbuj też tym sposobem)jak tak czytam u innych tutaj to sadzą o tej porze tez...trza sie zastanowić lub bez zastanawiania i już
waldek727 09:39, 16 lis 2015

AnnaCh napisał(a)
Waldek poszukam odpowiedniego kleju, ale nie wiem czy znajdę na połączenie kamyczków z blachą

Ja kamyczki, tylko te szlachetniejsze łączyłem z blachą, też tą szlachetniejszą właśnie za pomocą kleju epoksydowego. Jakie to mają być kamienie, ile i do jakiej blachy przytwierdzone. Całe łodzie i jachty się klei, to paru kamyczków się nie da.
iwka 10:25, 16 lis 2015

ja bym chyba nie usiedziała na dupsku, jakbym miała już rośliny

nie wiem czy to dobry pomysł z tym przyklejaniem kamyków, obciążą Ci dekiel, a panowie od tankowania raczej nie będą się z nim pieścić
waldek727 10:34, 16 lis 2015

iwka napisał(a)

Nie wiem czy to dobry pomysł z tym przyklejaniem kamyków, obciążą Ci dekiel...

To przecież do głowy nie musi ich sobie przyklejać.
iwka 10:36, 16 lis 2015

waldek727 napisał(a)

hahahahahahahahaha nie "wytrzymie"
paula23 10:46, 16 lis 2015

AnnaCh napisał(a)

Mam taki http://www.superkoszyk.pl/distal-klej-epoksydowy-61-g.html?gclid=CjwKEAiAmqayBRDLgsfGiMmkxT0SJADHFUhPRuryw-ufo_nGv_samvSjnzybTDTb5y_4v6tM184HaxoCmtTw_wcB&gclsrc=aw.ds i bardzo go chwale w sumie to jeszcze nie znalazłam czegoś czego by nie skleił
AnnaCh 10:51, 16 lis 2015

Kawa napisał(a)
hej Ania
to u Ciebie jeszcze się dzieje
Kamilko, dzieje się, dzieje, ale powoli niestety. Czasu nie ma, rano M z Jasiem siedzi, po południu jedzie do pracy, zostają soboty. Choć ostatnio w piątek poszedł z Jasiem kamienie na podjazd rozwozić. Mały dostał swoją małą łopatkę i szczęśliwy był

frezja napisał(a)
Podjazd miałam na mysli;moje rozplenice zadołowałam w docelowym miejscu tak że i efekt już mam..spróbuj też tym sposobem)jak tak czytam u innych tutaj to sadzą o tej porze tez...trza sie zastanowić lub bez zastanawiania i już
No właśnie nie wiem. Może posadzę, tylko jeszcze muszę się z ziemią uporać, nie wiem może kupię.

waldek727 napisał(a)
Ja kamyczki, tylko te szlachetniejsze łączyłem z blachą, też tą szlachetniejszą właśnie za pomocą kleju epoksydowego. Jakie to mają być kamienie, ile i do jakiej blachy przytwierdzone. Całe łodzie i jachty się klei, to paru kamyczków się nie da.
Waldek trudne pytania mi zadajesz Blacha taka chyba ocynkowana, widać na zdjęciach, pośrodku rabatki taki dekiel, a kamyczki to jeszcze nie wiem, przywiozą mi na wysypanie rabatek, to będę wiedzieć

iwka napisał(a)
ja bym chyba nie usiedziała na dupsku, jakbym miała już rośliny

nie wiem czy to dobry pomysł z tym przyklejaniem kamyków, obciążą Ci dekiel, a panowie od tankowania raczej nie będą się z nim pieścić
No ja też nie mogę usiedzieć, tylko ziemi nie mam tyle, żeby tam wsypać. A bez pomocy M sobie chyba nie poradzę
W sumie z tym deklem to trochę racji masz. Pewnie skończy się, że go pomaluję na jakiś bardziej neutyralny kolor
AnnaCh 10:52, 16 lis 2015

waldek727 napisał(a)
No nie mam zamiaru, juz i bez tego czasem boli