Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Karol99 23:10, 28 sty 2016

Nie szadź wierzb, będziesz potem bardzo żałować. Jest tyle piękniejszych i szlachetniejszych drzew..
frezja 23:14, 28 sty 2016

Znasz ten wątek Marty z Poznania?
AnnaCh 23:16, 28 sty 2016

frezja napisał(a)
Prawdziwie ogrodnicze dylematy z tego co się orientuję-obserwuję u sąsiada- to ta wierzba nie jest za piękna;mimo strzyżenia,podcinania bardzo się rozrasta, nie stanowi żadnej ozdoby i dodatkowo śmieci.Pomyśl może o "popularnych" i sprawdzonych tutaj...jakieś wiśnie(na wizualizacji jest Umbraculifera ),miłorząb szczepiony...
Te wiśnie Ewo też mi się bardzo podobają Tylko teraz się zastanawiam, czy jak po drugiej stronie jest klon globosum, to nie będzie to głupio wyglądać, tyle kulek? Może więc choć kolorem odróżnić i dać ze dwie Nigry?
AnnaCh 23:17, 28 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Nie szadź wierzb, będziesz potem bardzo żałować. Jest tyle piękniejszych i szlachetniejszych drzew..
Dobrze Karolu, będę słuchała mądrzejszych, bardziej doświadczonych ogrodników
AnnaCh 23:18, 28 sty 2016

frezja napisał(a)
Znasz ten wątek Aniu?? https://www.ogrodowisko.pl/watek/1688-przedwiosnie-ogrodu
Szczerze, to nie Zaraz lecę oglądać i jak znam życie przepadnę tam.
frezja 23:25, 28 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Te wiśnie Ewo też mi się bardzo podobają Tylko teraz się zastanawiam, czy jak po drugiej stronie jest klon globosum, to nie będzie to głupio wyglądać, tyle kulek? Może więc choć kolorem odróżnić i dać ze dwie Nigry?

Masz jakiś rzut tej części ogrodu ? Czy ta Nigra to nie wyrośnie jakaś wielka ? miłorząb Mariken lubi słońce.O drzewkach nie mogę wiele rzec, bo sama jestem przed wyborem.
poprzeglądaj wątek, który Ci podałam.
Karol99 23:33, 28 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Dobrze Karolu, będę słuchała mądrzejszych, bardziej doświadczonych ogrodników

Oj jakich tam mądrzejszych
frezja 23:34, 28 sty 2016

A może tak połączyć obie?

Masz już 2 wersje )
Edyta10 03:45, 29 sty 2016

Aniu, połączyć rabaty i to koniecznie, a eMusiowi powiedz że na skróty to nie bardzo bo trawnik będzie wydeptany
trzy wiśnie super by wyglądały a do tego hamelny na brzegach i może stipy, jak do śmietnika będziecie chodzić to można ręką przejechać po tych hamelnowych szczotkach i tulipanów dużooooo, na wiosnę taki widok od frontu byłby bajkowy w samym narożniku chodnika możesz posadzić kulę bukszpanową lub jakiś topiar?
MirellaB 06:42, 29 sty 2016

O matko znowu rewolucja, głowa już mnie boli od rana

Moim skromnym zdaniem ja bym nie łączyła dużym łukiem tworząc nową rabatę. Przy chodniku tylko trawki bym dała, które by łączyły te dwa zaokrąglenia.
Tworzenie kolejnej rabaty nie za dużo tego?
To jest przód, tu nie powinno być dużo haosu tylko skromnie i uporządkowanie.

Moja wersja

Odnośnie Hakuro to bardzo je lubię i dokupię w tym sezonie jeszcze szt.2