Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Karol99 11:33, 29 sty 2016

Ładna jest też muszę przyznać.
Ale krotkowieczna i kiedy robiłem jej cięcie odmładzające zobaczyłem, że ma wydrążone w konarach korytarze. Druga miała przeżarty pień. One na robaka podatne są bardzo.
MirellaB 11:42, 29 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
Kurcze chyba ooś się dzieje z ciśnieniem, bo moja głowa coś też pobolewa A po pracy idziemy na imprezę.
Mirelko, tak szeroko nie będę tego łączyć. Ale chyba zgodzisz się ze mną, że trzeba coś tam zrobić i ukryś ten ostry kąt?
Dałabyś tylko trawki bez drzew? Tam jest ze 4,5 metra, to chyba sporo jak na same trawki?
A ja też bardzo lubię hakuro i rozum mówi nie, bo wszyscy narzekają, a serce tak

Zgadzam się z Tobą, żeby ukryć kąt

Patrząc na rysunek sadziłam, że Ty tak szeroko chcesz z tą rabatą iść, ale czytam, że jednak nie - to dobrze.

Wiesz ja to mam takie zdanie, że trzeba polubić to co się już ma z przed przystąpienia do Ogrodowiska.

Ty masz chodnik jaki masz, schody jakie masz i jest ok tylko to dobrze rozegrać obsadzeniem roślin.

To jak chcesz połączyć te rabaty, możesz coś narysować?

Ja bym zrobiła tak jak Ci narysowałam, a sadzić możesz wzdłuż co chcesz
Piszesz o drzewach, a one nie będą zasłaniały widoku z okna?
Kawa 11:55, 29 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Ładna jest też muszę przyznać.
Ale krotkowieczna i kiedy robiłem jej cięcie odmładzające zobaczyłem, że ma wydrążone w konarach korytarze. Druga miała przeżarty pień. One na robaka podatne są bardzo.

o widzisz Karolu muszę swoje oblukać przy cięciu
Karol99 12:23, 29 sty 2016

Dopiero to widac, przy cieciu grubszych pedow. Do jednorocznych nie wchodzą.
AnnaCh 12:36, 29 sty 2016

ren133 napisał(a)
To ja mam na odwrót na froncie i największa rabata (ta, która była ostatnio na tapecie) są faliste a przy tarasie mam proste
Rabaty staram się mieć wszystkie fale, chodniki tylko straszą kątami w niektórych miejscach.
AnnaCh 12:39, 29 sty 2016

Dominiko, Agato, Ewo, Kamilo i Karolu, na tym forum ciągle się człowiek czegoś dowiaduje. Bardzo mi się podobaja te poczochrańce hakuro, ale ciągle sięnad nimi zastanawiam.
Skłaniam się ku umbrom, po prześledzeniu ątku, który podlinkowała Ewa-frezja, bo tak pięknie kwitną na wiosnę Fakt, że przyrosty hakuro, też są śliczne
Jeszcze nie wiem, umbru chyba wyższe bym dostała.
ren133 12:42, 29 sty 2016

Aniu
A masz na którejś stronie rzut ogrodu z kształtem rabat ... bo ważne jest aby, jak już zmieniać i coś robić, było spójne
Anda 12:48, 29 sty 2016

Aniu, widze ze Ty rowniez pochlonieta jestes planowaniem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 12:49, 29 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Zgadzam się z Tobą, żeby ukryć kąt

Patrząc na rysunek sadziłam, że Ty tak szeroko chcesz z tą rabatą iść, ale czytam, że jednak nie - to dobrze.

Wiesz ja to mam takie zdanie, że trzeba polubić to co się już ma z przed przystąpienia do Ogrodowiska.

Ty masz chodnik jaki masz, schody jakie masz i jest ok tylko to dobrze rozegrać obsadzeniem roślin.

To jak chcesz połączyć te rabaty, możesz coś narysować?

Ja bym zrobiła tak jak Ci narysowałam, a sadzić możesz wzdłuż co chcesz
Piszesz o drzewach, a one nie będą zasłaniały widoku z okna?
Ta rabata jeżeli już, to raczej wąska lekka fala będzie
Co do drzew, to chyba wsadzę tam dwie umbry, bo bardzo mi się podobają jak kwitną Nic nie będą zasłaniać, bo ja tam nie mam okien A nawet dobrze, trochę mi zasłoni resztę ogrodu, ale nie bardzo. Czym je podsadzę jeszcze nie wiem Nic dziś nie narysuję, bo prosto po pracy idziemy na imprezę integracyjną Jutro się postaram zrobić dobre zdjęcie i coś nabazgrać
AnnaCh 12:50, 29 sty 2016

ren133 napisał(a)
AniuA masz na którejś stronie rzut ogrodu z kształtem rabat ... bo ważne jest aby, jak już zmieniać i coś robić, było spójne
Nie mam..., bo ciągle nie jest ukończony rysunek, wszystko w mojej głowie. Postaram się i to jutro w końcu rozrysować Ale wszystko co w mojej głowie, to faluje