Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:14, 31 sty 2016

Warmia napisał(a)
Jak dla mnie te zaokrąglenie wygląda dobrze. A Ty uważasz, że wtedy ta rabata będzie za szeroka? Dobrze rozumiem?
No, chciałam węższą
A tak? Bardzo podobnie, troszkę węższa i oczywiście ta kreska trochę mi się krzywa zrobiła Nie chciałabym rujnować znowu tego przy deklu i szmaragdach
Warmia 22:21, 31 sty 2016

A jaki roślinki chcesz tam posadzić? Ogólnie kształt rabaty jest ok. Tylko za wąska też nie może być, bo będzie dziwne wyglądać.
Katkak 22:23, 31 sty 2016

Warmia napisał(a)
Jak dla mnie te zaokrąglenie wygląda dobrze. A Ty uważasz, że wtedy ta rabata będzie za szeroka? Dobrze rozumiem?

Za szeroka? Niemożliwe, przecież takie rabaty nie istnieją. Za wąskie - i owszem .
iwka 22:23, 31 sty 2016

Aniu też tak myślałam jak Ty, na środku jak najwezej a w rogach takie same trójkąty, nawet kreskę pociagnelam ale cos się zlisilam i nie wstawiłam
AnnaCh 22:36, 31 sty 2016

Marta - co ja chcę tam posadzić? A nie wiem Do czwartku chciałam tylko mały trójkącik zrobić, a teraz wyszło na to, że łączę rabaty i mam jedną ogromną Chciałabym tą wiśnię gdzieś tu. Wygląda na to, że jedna wejdzie, chyba w tym miejscu co Renia zaznaczyła. A w tym trójkącie przy chodniku do domu to już sama nie wiem.

Kasia - jak widzisz u mnie wszystko możliwe nawet za szerokie rabaty

Iwonka - fajnie Cię żabko widzieć Cieszę się, że Ty też popierasz bardziej ascetyczną wersję
Agatek 12:33, 01 lut 2016

Hihi i dalej jest nad czym myśleć,
ja nie mam kiedy zabrać się za swoją rabatę przy bramie
no i nie wiem jakie warzywka siać w tym roku
kamila66 12:40, 01 lut 2016

Ten kształt dużo lepszy w najwęższym miejscu nie musi rosnąć nic... możesz tak zaplanować rośliny, że tam akurat będzie przerwa między nimi, nie sądzę aby to był problem
kamila66 12:45, 01 lut 2016

Czy tą rabatę która jest przed chodnikiem będziesz traktowała jako jedność z tą nową, czy to będą dwie osobne historie?
Dominika11 12:46, 01 lut 2016

albo w tym waskim dać niskie trawki, które by rosły (choc nie tylko i one) wraz z rozszerzaniem sie rabaty
AnnaCh 13:47, 01 lut 2016

Agatek napisał(a)
Hihi i dalej jest nad czym myśleć,
ja nie mam kiedy zabrać się za swoją rabatę przy bramie
no i nie wiem jakie warzywka siać w tym roku
No myślę ciągle, a robota mi leży, niedługo zza papierów przy biurku nie będzie mnie widać
W warzywach muszę zrobić przegląd nasionek i też się zastanowić, szczególnie, że muszę w tym roku ograniczyć ich ilość, bo nie daję rady wszystkiego obrobić

kamila66 napisał(a)
Ten kształt dużo lepszy w najwęższym miejscu nie musi rosnąć nic... możesz tak zaplanować rośliny, że tam akurat będzie przerwa między nimi, nie sądzę aby to był problem
No mi taki kształt też pasuje chyba

kamila66 napisał(a)
Czy tą rabatę która jest przed chodnikiem będziesz traktowała jako jedność z tą nową, czy to będą dwie osobne historie?
Przy chodniku to na razie jest osobona historia, pewnie w końcu dojdę do tego, żeby zrobić z tego całość, ale póki co to jest mój zimowy przechowalnik zadołowanych roślin, a w seoznie rosną tam pacieoreczniki i dalie Muszę je tylko w tym roku jakoś sensownie posadzić

Dominika11 napisał(a)
albo w tym waskim dać niskie trawki, które by rosły (choc nie tylko i one) wraz z rozszerzaniem sie rabaty
Myślałam, żeby po lewej przy tujach dać wiśnię umbrę, mniej więcej w tym miejscu co zaproponowała Renia, po prawej dać szmaragda (zostałby zimą), miłorzęba Mariken, szczepionego i jakąś kulkę niską. Podsadzę to wszytsko jakimiś trawkam, albo liliowcem tym miniaturowym "Stella d'Oro"? A w tym wąskim na środku może dać za trzy kulki z tui na pniu? W nogach stipy i szałwie może?