Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

KasiaW76 09:40, 10 cze 2016

Ania bedę brutalna i napiszę: jak mogłaś tak zachwascic? Toż to wstyd jakich mało
AnnaCh 09:41, 10 cze 2016

Kasiu, zdjęcia z szerszej perspektywy w większości się nie nadają, bo bałagan wszędzie i wszystko rozgrzebane Ale postaram się może dziś coś zrobić, nie obiecuję, bo jadę do Łodzi i nie wiem o której będę.
A liliowce to u mnie już przekwitają nawet, teraz kwitną lilie

Agatko, dobry pomysł Jutro koszenie, to coś podziałam Mam juz tak ściółkowane w warzywach.

Terenia, no ja mam jeszcze całą północną stronę za domem do ogarnięcia, ale tam to już sama nie dam rady

Kasiu, mordor się przyjął My trawę tez wysiewaliśmy fragmentami, a to jest miejsce po byłym warzywniku, nie miałam czasu tego ogarniać. Na jesień posadzę tam piwonie, będzie bylinówka

Anula, no właśnie myślę, że czymś przykryję

Kamila, małe, ale przeciez urosną Zieloniutkie już za chwilę by nie były jakbym ich nie odchwaściła. Dla jasności, koło tujek było tak samo jak w tej pozostałej widocznej części

Zojka, no jakby to była taka łączka, to nie byłoby źle. Niestety poza kawałkiem rumiankowym jest pełno chwaściorów, ostów i pokrzyw

Marta, przetestowałam patent z trawa już w warzywniku. Przy buraczkach, tam gdzie wyściółkowane buraki trzy razy takie jak tam gdzie nie wyściółkowane Przy pomidorach zero chwastów, a jak rozgarnęłam tą trawę, to pod spodem ziemia wilgotna

Agata, to nie upór, a szkoda mi moich małych ujek. Poczekam troszkę, niech jeszcze wykiełkuje co w ziemi jest, za jakiś miesiąc wyrwę jeszcze małe i położe agro. Ale przy tujkach, to myślę, że już jutro czymś zabezpieczę

Aniu, za płotem mam chwastowisko do brody, porażka normalnie, wszystko się wysiewa.

Kasia, ja tego nie zachwaściłam, samo się zachwaściło
anbu 09:42, 10 cze 2016

KasiaW76 napisał(a)
Ania bedę brutalna i napiszę: jak mogłaś tak zachwascic? Toż to wstyd jakich mało

Ha ha ha nie mogę
Makusia 09:42, 10 cze 2016

Aniu, może "Mordorek"- co do dla takiego Gandalfa jak Ty?
ren133 12:32, 10 cze 2016

Warmia napisał(a)

Dobry pomysł, a najlepiej rozłożyć gazety i na to skoszoną trawę. Zielsko mniej rośnie, a trawa rewelacyjnie utrzymuje wilgoć.

Dokładnie i użyźnia glebę
elmagra 18:24, 10 cze 2016

Twoje rumianki to nawet ładnie wyglądają. Ja takie pojedyncze uparte sztuki ciągle wyrywam z trawnika.... :?

Mam pytanie: Co planujesz dać na tą agro między skrzynkami warzywnika? (bo chyba dobrze na zdjęciach widziałam...)
LyraBea 09:48, 11 cze 2016

anbu napisał(a)
Mordor? Ja też mam swój. Aniu ja nic innego nie robię od kilku dni tylko walczę z chwastami Więc łącze się w myślach z Tobą i innymi walecznymi

Fajna nazwa. No to ja też mam swój Mordor. A do tego ja mam taki extra bo do chwastów dorzucam gruzowisko i kamienie wyciągane z oczyszczania terenu pod trawnik. Kto mnie przebije?
LyraBea 09:50, 11 cze 2016

Warmia napisał(a)

Dobry pomysł, a najlepiej rozłożyć gazety i na to skoszoną trawę. Zielsko mniej rośnie, a trawa rewelacyjnie utrzymuje wilgoć.
Nad czymś takim będę musiała pomyśleć, gdy założę trawnik a miejsca dookoła na rabaty pozostaną do zasiedlenia. Miałam obłożyć grubą szmatą, ale mnie Dziewczyny zakrzyczały No to zbieram gazety, a skoszonej trawy będzie u mnie w pip gdy już powstanie kolejne jakieś 500-600m2 trawnika. Tylko czy wiatry nie będą mi tego roznosić po calej dzialce? Taki mam dylemat.
Malgosik 12:38, 11 cze 2016

się narobiłaś przy tym odchwaszaniu
ale dopóki będą kwitnąc chwasty na trawniku i się zasiewać na rabaty, to nic się nie poprawi
AnnaCh 13:05, 11 cze 2016

Marta, chyba Gandalfika Taka malutka jestem w tej nierównej walce

Renia, trawę porozkładam, ale może poczekam aż jeszcze powschodzi co ma wyjść

Ela,
zrywam trawę między skrzynkami, kładę agro i na to chcę żwirek, tylko trochę muszę na to poczekać, bo tata musi mi jeszcze kształt warzywnika kostką zrobić i żwirku ciągle nie mam.

Beata, no u Ciebie tam gdzie zostawiasz miejsce na rabaty, to koniecznie musisz czymś zabezpieczyć

Małgosiu,
czyli nic się u mnie nie poprawi, bo za płotem mam 4 tys. metrów chwastowiska

Lecę dalej działać