Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Mathildis 13:16, 11 cze 2016

Ależ Ci tu wszyscy słodzą Aniu... a ja wredna będę i powiem żebyś fotografa zmieniła (męża niekoniecznie) bo w rzeczywistości daleko bardziej wystrzałowa z Ciebie dziewczyna...

P.S. Mordorów Ci u mnie dostatek, tylko staram się je omijać aparatem, za ogarnięcie tujek z chwastów dla Ciebie wielkie chapeau bas - wiem doskonale jak to jest ręcznie doprowadzać chwastowisko do stanu używalności
Dzieci masz śliczne i .... DUŻE??? Pozdrawiam
Malgosik 14:09, 11 cze 2016

AnnaCh napisał(a)
Marta, chyba Gandalfika Taka malutka jestem w tej nierównej walce

Renia, trawę porozkładam, ale może poczekam aż jeszcze powschodzi co ma wyjść

Ela,
zrywam trawę między skrzynkami, kładę agro i na to chcę żwirek, tylko trochę muszę na to poczekać, bo tata musi mi jeszcze kształt warzywnika kostką zrobić i żwirku ciągle nie mam.

Beata, no u Ciebie tam gdzie zostawiasz miejsce na rabaty, to koniecznie musisz czymś zabezpieczyć

Małgosiu,
czyli nic się u mnie nie poprawi, bo za płotem mam 4 tys. metrów chwastowiska

Lecę dalej działać

to musiałby być jakiś szczelny żywopłot, trochę by pomógł
a może matkę słomianą założyć?
tuje jak urosną, to ją zakryją
Jana 16:37, 11 cze 2016

Mnie się podobają te rumianki, tylko ich proszę nie plew
Efffa 21:30, 11 cze 2016

W związku z chwastami łaczę się też w bólu, wyrywam od kilku dni i prawie koniec, ale co z tego jak za minutę znowu wyjdą,jak to rośnie szybko, czemu rośliny tak nie rosną szybko jak chwasty?
Makusia 21:31, 11 cze 2016

Aniu jak będziesz się rozglądać za żwirkiem, to zerknij też porównawczo w szkółce w Bujnach. Mają na pewno kilka rodzajów- nie wiem, czy to korzystna oferta ale zawsze warto mieć porównanie ☺
Kawa 22:13, 11 cze 2016

matko ale wszyscy szaleją w ogrodach
macham Aniu
AnnaCh 23:49, 11 cze 2016

Padam, zbiorowo dziś, indywidualnie jutro popiszę

Więc tak, kolejny fragment Mordoru oczyszczony, dzięki temu można było usadowić kolejną skrzynię. M po pracy skosił trawnik, ja uruchomiłam podkaszarkę i przynajmniej jakoś koło tarasu, piaskownicy, huśtawki wygląda
Skrzynia została ustawiona, mata rozłożona, ziemi nasypane, a przy okazji zjawił się pan z ziemią mieszaną z obornikiem, to kupiłam dwa wory i poszły też do skrzyni Fasolka zasiana Podlane. Teraz idę spać, bo padam.
Margarete 01:29, 12 cze 2016

AgataP napisał(a)

Ania ja mam plan następujący - jak wyrwę chwasty,tudzież część wykopię, wyrwę, wygryzę i spalę to po wyrównaniu kładę agrowłókninę. Uniknę wysiewania się kolejnej dawki chwastów i tych co jeszcze siedzą w ziemi. Ty potem możesz sobie stopniowo odsłaniać i działać dalej. Ja zostawię bo i tak skrzynie będę lokować Podziwiam za upór, ja też niedługo wpadnę w zielsko

Zielona Marta pokazywła mi podobny sposób u siebie w ogrodzie. Po odchwaszczeniu wykładała powierzchnię ziemi gazetami, ale takimi prawdziwymi nie z nabłyszczanego papieru tylko zwykłymi, a na to sypała skoszoną trawę. Pod względem deszczu trawa i gazety się stopniowo rozkładają i użyźniają ziemię, chwasty nie rosną, skoszona trawa nie razi kolorem tak jak agrowłóknina.
Pluszakowa 09:44, 12 cze 2016

W kwestii ściółkowania. Bardzo się napaliłam na słomę i jestem bardzo rozczarowana. Myślałam że przechodzi mi perz od sąsiada,a tu zboże mi wschodzi miejscami. Także trawa jest chyba najlepsza.
jolanka 15:38, 12 cze 2016

Aniu, chwasty rosną na potęgę wszędzie Ja po sąsiadach zbierałam kartony, aby wylozyc nimi co sie da Na to polożę agrotkaninę - tam gdzie na razie nic nie będe robić - i mam nadzieję, że to coś da